Αγγελίνα Τερλάκη: Κορυφαία Ελληνίδα επιστήμονας & επιχειρηματίας

Δεν βρέθηκε τυχαία στη λίστα "30 under 30" του Forbes

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Αγγελίνα Τερλάκη: Κορυφαία Ελληνίδα επιστήμονας & επιχειρηματίας

Μια νεαρή κοπέλα με όραμα και όνειρα για ένα καλύτερο αύριο χρησιμοποιεί την τεχνολογία για το καλό και γίνεται η Νο1 επιχειρηματίας στην Ιαπωνία στην κατηγορία της, με αποτέλεσμα να φιγουράρει στη λίστα Forbes "30 under 30", με αναφορά στην χρήση της τεχνολογίας για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και την πράσινη αναβάθμιση κρίσιμων υποδομών.

Συνιδρύτρια της start up Red Dot Analytics, με έδρα στη Σιγκαπούρη, η Αγγελίνα Τερλάκη διαθέτει όλα τα απαραίτητα εφόδια της επιτυχίας, ενώ γίνεται παράδειγμα προς μίμηση για τους συνομηλίκους της, ανοίγοντας τα φτερά της σε διεθνείς αγορές.

Ποια είναι η Αγγελίνα Τερλάκη

Η Αγγελίνα Τερλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λαύριο. Από μικρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Σπούδασε στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μόλις έλαβε το πτυχίο της ξεκίνησε εργασία σε μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Τα όνειρά της, ωστόσο, την οδήγησαν να πάρει μια μεγάλη απόφαση, καταθέτοντας ένα επιχειρηματικό πλάνο στο Nanyang Technological University της Σιγκαπούρης, με στόχο μια θέση στο μεταπτυχιακό των Technopreneurship and Innovation. Και έγινε δεκτή...

αγγελίνα τερλάκη

Παράλληλα με τις σπουδές της, η Αγγελίνα εργαζόταν σε ερευνητικό κέντρο του πανεπιστημίου, όπου μαζί με τον υπεύθυνο καθηγητή Wen Yonggang και τον βετεράνο της αγοράς Calvin Sun αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια startup εταιρεία.

Η Red Dot Analytics με έδρα στη Σιγκαπούρη δημιουργεί ψηφιακά αντίγραφα εγκαταστάσεων υποδομής, όπως αεροδρόμια και data centers. Στη συνέχεια αναλύει το εικονικό μοντέλο και προτείνει βελτιστοποιήσεις για να βοηθήσει στην επίτευξη μιας πιο πράσινης λειτουργίας, μέσα από τη μείωση των εκπομπών ρύπων της εκάστοτε εγκατάστασης.

Ως συνιδρύτρια (Co-founder), η Αγγελίνα Τερλάκη έχει αναλάβει πολλαπλούς ρόλους: Βρίσκεται στον τομέα της ανάπτυξης της πλατφόρμας και είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό του προϊόντος, δίνοντας έμφαση στην εμπειρία του χρήστη. Επιπλέον, έχει αναλάβει την επικοινωνία με τους επενδυτές.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Red Dot Analytics είχε συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε αρχική χρηματοδότηση από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των ADB Ventures.