Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Δεν τα έχω ξαναπεί αυτά ποτέ!» - Η δύσκολη σχέση με τον πατέρα του, ο θάνατος του αδερφού του και η συγγνώμη στον Στέλιο Κρητικό

Όλα όσα δεν γνωρίζαμε για τον δημοσιογράφο

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Δεν τα έχω ξαναπεί αυτά ποτέ!» - Η δύσκολη σχέση με τον πατέρα του, ο θάνατος του αδερφού του και η συγγνώμη στον Στέλιο Κρητικό

Ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, το βράδυ της Τετάρτης 17 Απριλίου, βρέθηκε ως καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής του ΑΝΤ1, The 2night Show, και συζήτησε με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου για όλους και για όλα. Προχώρησε σε αποκαλύψεις για τη ζωή του, άγνωστες μέχρι τώρα και συγκλόνισε με τα λόγια του.

Αναφέρθηκε στην οικογένειά του, την δύσκολη σχέση με τον πατέρα του, αλλά και εκείνη με τον αδερφό του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, ενώ αποκάλυψε πώς πήρε το όνομά του. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης μίλησε για την καριέρα του και τη συγγνώμη που ζήτησε από τον Στέλιο Κρητικό.

Η σπάνια προσωπική εξομολόγηση του Ποσειδώνα Γιαννόπουλου

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Βρυξέλλες, παιδί μεταναστών. Έμεινα εκεί μέχρι τα 16-17. Ο πατέρας μου ήταν τα πρώτα χρόνια ανθρακωρύχος, μετά δούλευε στις μεταφορές και μετά ταξιτζής, όπως οι περισσότεροι Έλληνες στις Βρυξέλλες. Η μητέρα μου έκανε πάρα πολλές δουλειές. Οι γονείς μου ήταν ήρωες και οι δύο.

Παρότι με την μητέρα μου είχα καλή σχέση, με τον πατέρα μου δεν είχα καλή σχέση. Δεν τα βρήκαμε ποτέ, αλλά προσπάθησα να τον δικαιολογήσω, γιατί από κάποια ηλικία και μετά συνειδητοποίησα ότι ακόμα και τα παιδιά που δεν τα έχουμε πάει καλά με έναν από τους δυο γονείς, πρέπει μέσα μας να τους κατανοήσουμε, να τους δικαιολογήσουμε και να τους συγχωρήσουμε.

Επειδή με τον πατέρα μου ήταν δύσκολο να γίνει αυτό, όταν άρχισα να το κάνω, συνειδητοποίησα ότι πολλά από τα πράγματα που είχε, τα οποία ήταν ενοχλητικά για όλη την οικογένεια και όχι μόνο για μένα, έδειχναν ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έπρεπε να είχε κάνει οικογένεια. Επειδή ήταν μπερμπάντης δεν έπρεπε να κάνει οικογένεια. Του μοιάζω και γι' αυτό δεν ήθελα να κάνω οικογένεια! Οι γονείς μου έχουν πεθάνει και οι δύο. Τα τελευταία χρόνια τους αποχαιρέτησα όλους μαζί.

Εκεί ήταν το μεγάλο σοκ. Ο αδερφός μου έφυγε ξαφνικά το 2014. Δυστυχώς οι γονείς μου έζησαν την απώλεια του παιδιού τους. Το 2018 έφυγε ο πατέρας μου και η μητέρα μου το 2021. Με τον αδερφό μου τα πηγαίναμε καλά, παρότι είχαμε 10 χρόνια διαφορά ηλικίας. Δηλαδή να πω κάτι, για το οποίο κάποιοι θα πουν γιατί δεν έγινε, είμαι από τις περιπτώσεις που έχουν γλιτώσει την έκτρωση. Ήμουν λίγο το "ατύχημα" που προέκυψε δέκα χρόνια μετά, ευτυχώς με κράτησαν και εκεί οφείλεται και το όνομα μου.

Δείτε επίσης: Συγκινεί για την απώλεια της μητέρας του: «Έσβησε μπροστά στα μάτια μου»

Είχε κλειστεί να πάει η μαμά για την έκτρωση στις Βρυξέλλες, αλλά την παραμονή είδε τον παππού μου στον ύπνο της να κρατάει ένα παιδάκι και να είναι στην κορυφή μιας σκάλας. Και να της λέει "Νίκη, να το πετάξω ή να το κρατήσω;". Ήταν να πάρω το όνομα αυτού του παππού, θα με έλεγαν Θωμά, αλλά τελευταία στιγμή πήρα το παρατσούκλι του, γιατί αυτός ήταν ψαράς και στη Μυτιλήνη, από όπου κράταγε η μητέρα μου, φημίζονται για τα παρατσούκλια και τον φώναζαν "μπάρμπα - Ποσειδώνα". Αντί να πάρω το όνομα του παππού, πήρα το παρατσούκλι. Δεν τα έχω ξαναπεί κιόλας αυτά ποτέ», είπε αρχικά και έπειτα εξήγησε λίγα παραπάνω πράγματα για τη σχέση με τον πατέρα του:

«Νομίζω ότι η σχέση η προβληματική ξεκίνησε όταν άρχισε να καταλαβαίνει τι συμβαίνει με την σεξουαλική μου ζωή και δεν μπορούσε να το αποδεχθεί. Αυτό δημιουργούσε μεγάλη σύγκρουση για εκείνον και για μένα, αλλά μεγαλώνοντας αυτό ήταν το πρώτο που του δικαιολόγησα. Γιατί ήξερα ότι είναι ένας άνθρωπος που έζησε κατοχή και εμφυλίους. Δεν μπορείς να μη τη δικαιολογήσεις γι' αυτά τα περιοριστικά πιστεύω».

«Η τηλεόραση νομίζω ότι είναι λίγο σε… κατάσταση νευρικής κρίσης! Αλλάζουν τα πράγματα. Βλέπουμε ότι είναι η πρώτη σεζόν που μιλάμε όλο και περισσότερο για τα λεγόμενα others κοινά και τις εναλλακτικές που έχει ο τηλεθεατής για άλλες επιλογές. Αυτό λοιπόν το ότι αυξάνεται, πρέπει να προβληματίσει τους ιθύνοντες και τους ανθρώπους της τηλεόρασης για να δουν τι θα κάνουν. Ελπίζω να το κάνουν αργότερα γιατί τώρα νομίζω πως είναι σε φάση πανικού», δήλωσε έπειτα, μιλώντας για τον χώρο της τηλεόρασης και επισήμανε:

«Έχω πάρει τηλέφωνο να ζητήσω συγγνώμη. Δηλαδή έτυχε να δω έναν άνθρωπο να λέει "ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος τότε με είχε καταθάψει" αν και είχαν περάσει δυο χρόνια. Την εποχή του Survivor από τον Στέλιο Κρητικό, τον ηθοποιό. Έκραζαν στο Twitter και τότε είχα κράξει και εγώ.

Ξυπνάω μια μέρα, τότε ήμουν τηλεοπτικά με την Αντελίνα και τον Χάρη Βαρθακούρη και βλέπω σε ένα σάιτ να λέει ότι "μίλαγε με τον χειρότερο τρόπο για μένα ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος και στεναχωρέθηκαν τα παιδιά μου". Ήθελα να βάλω τα κλάματα. Ψάχνω να βρω το τηλέφωνο του και τον πήρα την ίδια στιγμή, του ζήτησα συγγνώμη και του έκανε εντύπωση. Ενώ του είχα ζητήσει συγγνώμη και δεν μου ζήτησε ο άνθρωπος τίποτα, δυο μέρες μετά που βγήκα στην εκπομπή, του ζήτησα συγγνώμη και στον αέρα γιατί ένιωθα άσχημα».

Αν ο άλλος μου έλεγε "θα ζητήσεις συγγνώμη"… Αλλά όταν βλέπεις ότι ο άλλος είναι τόσο ευγενικός. Δηλαδή του ζήτησα συγγνώμη, μου είπε "δεκτό" και του λέω "ζητάω συγγνώμη και από τα παιδιά σου" και το είπα και στην εκπομπή».

Δείτε επίσης: Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Δεν ξέρω γιατί το θυμήθηκε πέντε χρόνια μετά» - «Θα αρχίσω να θυμώνω τώρα!», ξέσπασε ξανά η Σάσα Μπάστα