Το Ναυάγιο: Του κόβουν τα φρένα και πεθαίνει - Διαλύεται ο γάμος και ανακοινώνεται η εγκυμοσύνη

Οι εβδομαδιαίες (22-24/4) εξελίξεις της σειράς του MEGA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Το Ναυάγιο: Του κόβουν τα φρένα και πεθαίνει - Διαλύεται ο γάμος και ανακοινώνεται η εγκυμοσύνη

Στα καινούρια επεισόδια της σειράς του MEGA, Το Ναυάγιο, ενώ οι ετοιμασίες για τον αρραβώνα της Βάσως και του Άγγελου συνεχίζονται, εκείνος παίρνει την απόφαση να κάνει πίσω, ενώ ο Πέτρος προσπαθεί να πει στην Ειρήνη πόσο κινδυνεύει από τον άντρα που παντρεύτηκε. Η Αλίκη είναι έγκυος και το λέει στον Παντελίδη.

Οι εβδομαδιαίες (22-24/4) εξελίξεις της σειράς του MEGA, Το Ναυάγιο

Δευτέρα 22/4 Επεισόδιο 88

Η Ειρήνη γνωρίζει τον πατέρα του πραγματικού Αντώνη και προσπαθεί να αποδεχθεί την αλήθεια, ενώ ο Πέτρος κάνει προσπάθειες να την πείσει πως ο Ιπποκράτης είναι επικίνδυνος. «Ακουσέ με μόνο για μια φορά και αν θες μετά δεν θα σου μιλήσω ποτέ ξανά γι’ αυτό το ζήτημα. Ο Ιπποκράτης δεν είναι αυτό που φαίνεται. Το τετράδιό σου με τις φόρμουλες των αρωμάτων είναι στα χέρια του και ίσως αν ψάξεις καλά στο σπίτι του, να το βρεις. Σε παρακαλώ πρόσεχε. Θέλει να σε κρατάει φυλακισμένη και αν δεν πιστεύεις εμένα, τουλάχιστον πίστεψε τον πατέρα σου που μου είχε πει ότι κινδυνεύεις την τελευταία φορά πριν πεθάνει που με πήρε τηλέφωνο», θα της πει.

«Τι σχέση έχει ο πατέρας μου τώρα; Ηταν ο πρώτος που ήταν σίγουρος για τα συναισθήματα του Ιπποκράτη απέναντί μου, πριν καν δεχτώ την πρότασή του και μάλιστα με παρακίνησε να πω το ναι», θα αποκαλύψει στον άντρα απέναντί της, αλλά εκείνος δεν θα σταματήσει να της λέει πως πρέπει να προσέχει τα νώτα της κάθε στιγμή.

Δείτε επίσης: Η σοκαριστική σκηνή που ο Ιπποκράτης σακατεύει στο ξύλο τον γιο του - «Είσαι τρελός άνθρωπέ μου, είναι ένα μικρό παιδί»

Ο Παύλος ανακαλύπτει ένα ενδιαφέρον στοιχείο για τον Παντελίδη και ο τελευταίος το μαθαίνει και θορυβείται. Με τη σειρά του θα αποφασίσει να τελειώνει μια και καλή μαζί του. Για την ακρίβεια, δίνει εντολή να του κόψουν τα φρένα, αλλά για κακή του τύχη το σχέδιό του κρυφακούει η Αλίκη και προσπαθεί να τον ενημερώσει, μόνο που δεν τον βρίσκει γιατί ο Παύλος έχει φύγει με το αυτοκίνητό του, μαζί με τον Γιώργη. Η κοπέλα θα κάνει τα πάντα για να εντοπίσει τους δύο άντρες, αλλά η προσπάθειά της θα είναι μάταιη.

Οταν λίγο αργότερα τους δει και σιγουρευτεί πως είναι καλά, θα καταλάβει πως τα λόγια τού αδίστακτου δικηγόρου είχαν σκοπό απλά να τους προκαλέσει.

Τρίτη 23/4 Επεισόδιο 89

Παράλληλα, η Βάσω ετοιμάζεται για τον αρραβώνα της, ενώ ο Αγγελος μαζεύει τα κουράγια του για να καταφέρει να πάει. «Να σταθείς στο γεγονός πως απέναντί σου θα έχεις το κορίτσι που αγαπάς, το κορίτσι των ονείρων σου», θα του πει ο Μάκης για να θα του δώσει κουράγιο, ο ίδιος όμως δεν θα σταματά να σκέπτεται αν η κίνησή του αυτή είναι σωστή. Και φαίνεται πως τελικά επιβεβαιώνεται αφού λίγο πριν ξεκινήσει για το σπίτι της Βάσως, θα μάθει πως ο πατέρας της Δημήτρης θα συνεργαστεί με τον Αργύρη Βασιλείου.

Αυτή είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι και αποφασίζει να μην πάει στον αρραβώνα του. Γράφει ένα απολογητικό γράμμα στην κοπέλα και παρακαλεί τον Μάκη να το πάει στο σπίτι της. Μόνο που ο τελευταίος δεν θα γνωρίζει πως ο Οθωνας, ο ανιψιός του Βασιλείου, είναι επίσης καλεσμένος του Δημήτρη. Ετσι όταν έρθει αντιμέτωπος με εκείνον, θα καταλάβει πως ο πατέρας της Λίνας έχει κάποιο σχέδιο στο μυαλό του. Την ίδια στιγμή, η Βάσω που πιάνει στα χέρια της το γράμμα του Αγγελου, παθαίνει σοκ από τα λόγια του.

Θα ψελλίσει μόνο ότι ο αρραβώνας τους διαλύεται και θα βυθιστεί στη θλίψη. Η Λίνα και η Πολυξένη θα προσπαθούν να της πουν ότι σίγουρα θα υπάρχει κάποιος λόγος σοβαρός για να κάνει πίσω, ενώ ο Δημήτρης θα θέλει να πάει να τον βρει για να του ζητήσει τον λόγο. «Κοριτσάκι μου, ηρέμησε, όλα έχουν την εξήγησή τους. Ο Αγγελος έχει δείξει πως δεν είναι άνθρωπος που παίρνει πίσω τις αποφάσεις του. Σε αγαπάει και το έχει δείξει. Δώσε του τον χρόνο που χρειάζεται και όλα θα πάνε καλά», θα της πει η μητέρα της, ενώ η Βάσω θα ρίχνει το φταίξιμο στον εαυτό της, πιστεύοντας πως τον πίεσε.

Ενα περίεργο νέο μοιράζεται η πρώην βοηθός του Γιώργη με τον Μιλτιάδη Παντελίδη, τον άντρα που τη βίαζε κατ’ εξακολούθηση. Πηγαίνει στο γραφείο του και του ανακοινώνει πως είναι έγκυος, προκαλώντας την ταραχή του. «Τα παιχνίδια αυτά να τα κάνεις αλλού, κοριτσάκι μου, που πιάνουν. Τι νομίζεις ότι είμαι για να σε πιστέψω; Κανένας χθεσινός; Σε γελάσανε, λες και δεν ξέρω από πού σε μάζεψα! Ποιος ξέρει ποιανού είναι το παιδί και θες να το φορτώσεις σε μένα;», θα της πει μεταξύ άλλων και η Αλίκη θα βουρκώσει νιώθοντας την αδικία να την πνίγει. Θα φύγει από το γραφείο του και μοιραία θα συναντήσει τον Γιώργη, στον οποίο και θα αποκαλύψει αυτό που της συμβαίνει. «Το ήξερα πως είναι αλήτης αλλά όχι κι έτσι. Μπορείς να βασιστείς σε μένα, Αλίκη. Εγώ θα σε φροντίσω», θα της ανακοινώσει και η κοπέλα για πρώτη φορά έπειτα από καιρό θα αισθανθεί σιγουριά για το μέλλον.

Δείτε επίσης: Παντελίδης και Αλίκη παντρεύονται - Την βιάζει κατ' εξακολούθηση και της κάνει πρόταση γάμου

Στο μεταξύ, επηρεασμένος από τις υποψίες της Ελένης, ο Βασίλης προσπαθεί να μάθει από τη Στέλλα πληροφορίες για τις κινήσεις του Σάββα την ημέρα της γέννας αλλά θα τα βρει σκούρα καθώς ο Σάββας έχει καλύψει καλά τις κινήσεις του.

Τετάρτη 24/4 Επεισόδιο 90

Ενα τροχαίο δυστύχημα θα κόψει απότομα το νήμα της ζωής ενός πολύ σημαντικού προσώπου και θα αλλάξει για ακόμα μια φορά τις ζωές των θυμάτων του ναυαγίου. Συγκεκριμένα, η δολοφονία του Παύλου Ξενάτου δεν θα είναι η ταφόπλακα στην ελπίδα των ναυαγών, αλλά η σπίθα που θα τους κάνει να παλέψουν με ακόμα περισσότερο πάθος για δικαίωση. Και σε αυτό θα βοηθήσει ο Δημοσθένης Καλλέργης, ένας δικηγόρος με τον οποίο έχει πολλά προηγούμενα ο Παντελίδης. Ο άντρας θα κάνει την εμφάνισή του στη δουλειά του Μιχάλη και το ηθικό όλων θα αναπτερωθεί όταν καταλάβουν τη διάθεσή του να βοηθήσει.

Η Ειρήνη μαθαίνει κάτι που δεν φανταζόταν για τον Ιπποκράτη, ενώ η Λίνα μαθαίνει από τον Μιχάλη ότι ο Αγγελος ήταν στο καφέ με μια άλλη γυναίκα. «Ποια γυναίκα ήταν αυτή, Μιχάλη; Αν το μάθει η αδελφή μου θα συγκλονιστεί», θα πει στον φίλο της. Την ίδια ώρα ο Αγγελος ανακαλύπτει τη διεύθυνση του ανθρώπου που έκλεψε τις φόρμουλες από την Ειρήνη μετά από εντολή του Ιπποκράτη.

Ο Μάκης ρωτάει και μαθαίνει ποιος είναι ο Οθωνας που περιτριγυρίζει την κοπέλα του, ενώ η Ειρήνη ακούει με τρόμο τα σχέδια του Ιπποκράτη για την εικόνα του Αγίου Νικολάου. Η Πολυξένη πηγαίνει στην αυλή να ζητήσει τον λόγο από τον Αγγελο κι αυτός της αποκαλύπτει την αλήθεια. «Ο άντρας σας σκότωσε τους γονείς μου. Του χρωστούσαν χρήματα κι εκείνος για να τους πιέσει, έβαλε φωτιά στο σπίτι μας. Μόνο που ήταν και εκείνοι μέσα. Τα συναισθήματά μου για τη Βάσω είναι ξεκάθαρα. Την αγαπώ πιο πολύ και από τη ζωή μου, όμως δεν αντέχω να βλέπω πως αυτός που σκότωσε τους γονείς μου είναι ο πατέρας της γυναίκας που θα παντρευτώ», της εξηγεί και εκείνη σοκάρεται καθώς αντιλαμβάνεται πως είναι παντρεμένη με έναν δολοφόνο.

Ο Οθωνας από την πρώτη στιγμή που γνώρισε τη Λίνα, της έδειξε πως είναι γοητευμένος και έτσι δεν θα αργήσει να φανερώσει τα συναισθήματά του για την κοπέλα και στον πατέρα της, Δημήτρη. Ο επιχειρηματίας από την Κρήτη θα γνωρίσει τον γοητευτικό νεαρό στο γραφείο του Παντελίδη και όταν προσέξει την αδυναμία που τρέφει στην κόρη του, δεν θα διστάσει να της κάνει προξενιό, καθώς θεωρεί πως της Λίνας της αξίζει ένας άντρας με υπόσταση και μόρφωση που προέρχεται από μια γνωστή οικογένεια. Ετσι δεν θα καλέσει τον Οθωνα μόνο στον αρραβώνα της Βάσως και του Αγγελου αλλά θα κανονίζει στο εξής πολλές κοινές συναντήσεις μεταξύ των νέων προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα και η κόρη του να δεχτεί να κάνουν παρέα.