CRASH TEST - Μακαρόν! Φάγαμε τα καλύτερα της Αθήνας και καταλήξαμε!

CRASH TEST - Μακαρόν! Φάγαμε τα καλύτερα της Αθήνας και καταλήξαμε!

Σαν ιπτάμενος δίσκος που ίπταται στα ουράνια της γεύσης, τα μακαρόν έγιναν η θρησκεία της ζαχαροπλαστικής. Γλωσσολογικά, η λέξη «macaron» έχει τις ρίζες της στην ιταλική maccarone, δηλαδή μακαρόνι, λόγω της λεπτεπίλεπτης ζύμης του. Ωστόσο, τι κι αν η φήμη τους σήμερα εκτοξεύτηκε σε παγκόσμιο βεληνεκές τα πρώτα μακαρόν εμφανίζονται στην ιστορία της ζαχαροπλαστικής αιώνες πριν.


Η Larousse Gastronomique σημειώνει την καταγραφή του πρώτου μακαρόν το 1791 σε ένα μοναστήρι στην ευρύτερη περιοχή του Cormery, της Tours, ενώ ήταν το εκλεκτό γλυκό της Μαρίας Αντουανέτας. Άλλοι διατείνονται ότι «γεννήθηκαν» το 1533 στα χέρια του σεφ της Αικατερίνης των Μεδίκων για να γλυκάνουν τους καλομαθημένους ουρανίσκους της αριστοκρατίας όταν τελέστηκαν οι γάμοι της με τον Ερρίκο Β', Δούκα της Ορλεάνης.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ!