Διαδικασία συνταγής

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη στέβια για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το μπέικιν σιγά σιγά και ζυμώνουμε με το χέρι.
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 2 μπάλες, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Αλευρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και την ζύμη από πάνω και ανοίγουμε σε χοντρά φύλλα.
Παίρνουμε κουπάτ της αρεσκείας μας και κόβουμε τα κουλουράκια. Σε ταψί βάζουμε λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Ψήνουμε τα κουλουράκια μας για 15 λεπτά περίπου ανάλογα με την δύναμη του φούρνου. Να είναι σκληρά από την κάτω πλευρά. Δεν είναι απαραίτητο να πάρουν χρώμα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί πριν τα βγάλουμε.
Διαλύουμε σε μπαίν μαρί όλα τα υλικά για το γλάσο. Απλώνουμε λίγο γλάσο πάνω σε κάθε μπισκότο και πασπαλίζουμε προαιρετικά με τρούφα.
Δείτε ακόμη: Τι μπορείς να κάνεις με μια σοκολάτα και λίγη ζύμη; Μια πρωτότυπη συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας!

cooklos.gr

loading...