Στις 8 Οκτωβρίου 2015 η Αφροδίτη εισέρχεται στο ζώδιο της Παρθένου, αποτινάζοντας σε μεγάλο βαθμό από πάνω της τους βεντετισμούς και τα… σταριλίκια που είχε αποκτήσει όσο διένυε τον Λέοντα. Αδιαμφισβήτητα, η Αφροδίτη εδώ ευνοεί το ζώδιο που την φιλοξενεί.
Η αλήθεια είναι πως η αλλαγή ζωδίου συνοδεύεται και από αλλαγή της διάθεσης, της πρόθεσης και του κινήτρου στον ερωτικό και γενικότερα τον προσωπικό τομέα. Η συμπεριφορά μας μεταβάλλεται, οι προθέσεις επίσης, ενώ η προσέγγιση της ζωής, της καθημερινότητας, ακόμα και η κοσμοθεωρία μας, μπαίνουν σε άλλη βάση.

Η λιτή Παρθένος, ένα ζώδιο αυτοσυντηρούμενο, επιφυλακτικό, προσεκτικό και χωρίς μεγάλες παρορμήσεις, θα σιγουρέψει πρώτα τη κατάσταση, θα αξιολογήσει τις ικανότητές της και φυσικά θα φυλάξει τα νώτα της. Κατά συνέπεια, θα χρωματίσει και το πλανήτη που φιλοξενεί.

Από τις 8 Οκτωβρίου ως τις 7 Νοεμβρίου οι προσωπικές μας σχέσεις αποκτούν ένα άλλο χρώμα, γίνονται πιο γήινες, πρακτικές, με μία δόση καχυποψίας, έλλειψη ενθουσιασμού. Αντ’ αυτού όμως, αποκτούν σοβαρότητα και σύνεση.

Σε επαγγελματικό επίπεδο, αυτό δημιουργεί κατάλληλες προϋποθέσεις, να προχωρήσουμε, να επιλέξουμε συνεργάτες, να απαιτήσουμε, να διεκδικήσουμε, να κατοχυρώσουμε την επιβίωσή μας. Οπότε λοιπόν, μετράμε τα έσοδα, τα έξοδα και τις υποχρεώσεις με κάθε λεπτομέρεια. Είναι μία περίοδος, κατά την οποία μάλλον δε θα βάζουμε ευχάριστα το χέρι στη τσέπη, αλλά αυτό μακροχρόνια θα λειτουργήσει διορθωτικά για τα οικονομικά μας.
Αφροδίτη τετράγωνο με Κρόνο: Ψυχρός πόλεμος!

Στις 10 Οκτωβρίου, η Αφροδίτη θα σχηματίσει όψη τετραγώνου με τον Κρόνο από τον Τοξότη, γεγονός που θα βάλει έρωτες, σχέσεις, συνεργασίες, φιλίες και χρήματα σε έναν περιορισμό.

Συναισθηματικά, θα υπάρξει ένα πάγωμα, υπέρμετρος εγωισμός, διενέξεις, προσπάθεια καταπίεσης του συντρόφου. Η αίσθηση πως είμαστε μόνοι και κανείς δεν αντιλαμβάνεται τις ανάγκες και τους φόβους μας, θα είναι έντονη. Ιδιαίτερα διαχυτικοί και τρυφεροί δεν θα είμαστε, αν και αυτό το περιμένουμε από τους άλλους.

Αυτή, όμως, θα είναι και η ευκαιρία να λύσουμε το συναισθηματικό μας κουβάρι, να κατανοήσουμε τι είναι αυτό που μας λείπει, να εκτιμήσουμε τη ζεστασιά και τη στήριξη που μας δίνει ο άλλος. Ίσως δεν είναι με το τρόπο που θέλουμε εμείς, αλλά αυτό δεν αναιρεί την αξία της προσφοράς.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που βγαίνει στην επιφάνεια με την όψη αυτή και αφορά τις κουρασμένες σχέσεις, θα είναι η διάλυση της συνθηκολόγησης και η παραδοχή πως εδώ ίσως μια κατάσταση έφτασε στο τέλος της. Εδώ θα ανασάνουν πολλοί με ανακούφιση, αφού ό,τι περιττό, ψυχοφθόρο και κουραστικό, θα φύγει από τις πλάτες τους.

Το τετράγωνο μεταξύ των δύο πλανητών σίγουρα θα έχει επίπτωση και στην οικονομική κατάσταση, περιορίζοντας έσοδα, αυξάνοντας έξοδα και υποχρεώσεις. Αν μείνουμε ψύχραιμοι και ξέρουμε τι κάνουμε, θα μανατζάρουμε όχι μόνο το οικονομικό, αλλά και το συναισθηματικό αδιέξοδο.

Η επίδραση του τετραγώνου έχει ισχύ μέχρι τις 18 Οκτωβρίου περίπου, όπου κατόπιν θα δούμε τα πράγματα να τακτοποιούνται και να παίρνουν τη θέση που τους πρέπει.

Η Αφροδίτη στη πορεία της στην Παρθένο, θα έχει και τυχερές συναντήσεις. Θα συναντήσει το Δία στις 25 Οκτωβρίου, σχηματίζοντας μαζί του σύνοδο. Η χαρά και η ικανοποίηση θα χτυπήσει τη πόρτα πολλών ερωτευμένων, ενώ θα υπάρξει εύνοια οικονομική, κοινωνική και προσωπική.
Πώς επηρεάζονται τα ζώδια από την Αφροδίτη στην Παρθένο:

Ειδικά, οι Παρθένοι, οι Καρκίνοι και οι Σκορπιοί του δεύτερου δεκαημέρου, θα έχουν επαγγελματικές επιτυχίες. Οι Αιγόκεροι και οι Ταύροι θα μπορέσουν να θριαμβεύσουν στον έρωτα και τις κοινωνικές επιτυχίες, ενώ οι Δίδυμοι, οι Τοξότες και οι Ιχθείς θα πάρουν ικανοποίηση μετά από κόπο και αναμονή, βλέποντας μία επιθυμία τους να πραγματοποιείται. Οι Κριοί, οι Λέοντες και οι Υδροχόοι, θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία σε μία πολύ σημαντική υπόθεσή τους.

myastro.gr

loading...