Μαρία Μπακοδήμου: Το ξέσπασμα μετά την εξομολόγηση της Σάσας Σταματη για την ψυχική της υγείας - «Ποια ανάγκη σας καλύπτετε να...»

Η δημόσια στήριξη

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTOS
NDPPHOTOS

Ανησυχία προκάλεσε η ανάρτηση της Σάσας Σταμάτη από την ψυχιατρική πτέρυγα του Θριάσιου νοσοκομείο. Μια ημέρα αργότερα ωστόσο η δημοσιογράφος ξεκαθάρισε την κατάσταση μιλώντας στην εκπομπή Καλοκαίρι Yes.

Όπως εξομολογήθηκε, στην Ελλάδα τα θέματα αυτά είναι ταμπού, όμως όταν φτάνουμε στον πάτο πρέπει να ζητάμε την βοήθεια ψυχολόγου ή ψυχιάτρου.

«Δυστυχώς υπάρχει ταμπού στην Ελλάδα. Πέρασα δύσκολα. Ο πατέρας μου είχε μανιοκατάθλιψη, αναγκάστηκα να του κάνω εγκλεισμό δύο φορές στο ψυχιατρείο. Ήταν πολύ δύσκολο. Είχε φύγει από το σπίτι, οι δικοί μου δεν ήθελαν και έπρεπε να πάρω εγώ την απόφαση. Η αστυνομία τον είχε βρει στις γραμμές του τρένου με το αυτοκίνητό του, να κοιμάται» - «Υπήρξαν και κάποιες ερωτικές απογοητεύσεις. Ξύπνησα ένα πρωί και είχα μουδιάσει ολόκληρη. Πήγα με τις πιτζάμες στο Θριάσιο και με ταχυπαλμίες. Με επανέφεραν, ανθρώπινα πράγματα», αποκάλυψε μεταξύ άλλων.

Η Μαρία Μπακοδήμου λοιπόν, η οποία άκουσε την συνέντευξη της και ενημερώθηκε, την στήριξε δημόσια με μια ανάρτηση που έκανε στο προφίλ που διατηρεί στο Twitter ξεσπώντας ενταντίον όσον της έκαναν bullying.

Η ανάρτηση της Μαρίας Μπακοδήμου για την Σάσα Σταμάτη

«Δεν καταλαβαίνω ποιο κομμάτι της ψυχής σας χαίρεται και ποια ανάγκη σας καλύπτεται να κάνετε bullying σε έναν άνθρωπο που δηλώνει αδυναμία. Εκείνη ρίχνει φως σε ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που πάσχουν και τους κάνετε να φοβούνται ακόμα περισσότερο την διαπόμπευση» έγραψε η Μαρία Μπακοδήμου.