7 fashion bloggers που πρέπει να ακολουθήσεις στο Instagram

Είναι αυτές που δείχνουν τις τάσεις στους δρόμους της πόλης!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
7 fashion bloggers που πρέπει να ακολουθήσεις στο Instagram

Όλες -χωρίς εξαίρεση- αγαπάμε τη μόδα του δρόμου γιατί από εκεί αντλούμε έμπνευση για τα επόμενα looks μας, αφού φοριούνται οι τάσεις κάθε σεζόν (δες εδώ τα trends S/S 2021). Υπάρχουν, βέβαια, κάποιες «βασίλισσες» του street style που πραγματικά μας σαγηνεύουν με τις more-is-more εμφανίσεις τους ή με το minimal στυλ τους. Είναι -ξεκάθαρα- οι γυναίκες που εφαρμόζουν τα fashion trends σε ρούχα και αξεσουάρ (δες εδώ τα καλύτερα της άνοιξης) από την πρώτη κιόλας μέρα, κάνοντας κτήμα τους κάθε νέα τάση! Θες να τις γνωρίσεις;

GIOVANNA BATTAGLIA ENGELBERT

Giovanna Battaglia

WHO Μια Ιταλίδα κατακτά τον κόσμο της μόδας και μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στη δουλειά της ως fashion editor στο «W Magazine» και στη «Vogue Japan», στον άντρα της Oscar και στο... shopping.

WEAR Λατρεύει τα (πολύ) εκκεντρικά looks, το mix’n’match και τα έντονα prints αλλά και το color blocking (δες εδώ τους κανόνες για να το κάνεις σωστά). Έχει αδυναμία στα embelished παπούτσια (τσέκαρε τις τάσεις τις άνοιξης) και στα extreme γυαλιά. Αγαπημένοι της Οίκοι οι Dolce & Gabbana και Gucci.

GILDA AMBROSIO

gilda ambrosio

WHO Με ιταλική καταγωγή it-girl και συνιδρύτρια του fashion brand Attico, η σχέση της με τη μόδα δεν θα μπορούσε παρά να είναι ερωτική! Για εκείνη αποτελεί ένα είδος τέχνης όπου αναμειγνύει υφές, χρώματα (δες εδώ τις τάσεις S/S 2021), στυλ και δεκαετίες για τη δημιουργία ενός εκλεκτικού outfit, που δεν έχει (με τίποτα!) ένα συνηθισμένο στυλ.

WEAR Η Ambrosio τράβηξε την προσοχή του κόσμου της μόδας για την ικανότητά της να συνδυάζει κομμάτια που κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να σκεφτεί: Φαντάσου πράσινα παντελόνια με ροζ μπότες ή snakeskin prints με ριγέ πουκάμισο! Από σχεδιαστές αγαπά τον Saint Laurent και τα ρούχα Vetements.

SUSIE LAU

Susie Lau

WHO Γεννήθηκε στην Βρετανία το 1983 και κατάγεται από το Χονγκ Κονγκ. Σπούδασε Ιστορία στο στο Λονδίνο, αλλά την κέρδισε η μόδα. To 2006 δημιούργησε το fashion blog Style Bubble, που πλέον είναι από τα πιο δημοφιλή διεθνώς.

WEAR Στηρίζει τους νέους σχεδιαστές, με προτίμηση στους Simon Rocha και Ryan Lo. Επιλέγει ρούχα με μεγάλα prints και έντονα χρώματα, ενώ τα ιδιαίτερα γυαλιά είναι απαραίτητο κομμάτι στο καθημερινό της styling. Ό,τι πιο εκκεντρικό, είναι η αδυναμία της!

VERONIKA HEILBRUNNER

veronika heilbrunner

WHO Γεννήθηκε στο Μόναχο και σήμερα ζει στo Βερολίνο. Η επαγγελματική σταδιοδρομία της στο χώρο της μόδας ξεκίνησε από το modeling και πλέον (από το 2015) μοιράζεται τις γνώσεις της στο site της hey-woman.com. Είναι από τις πιο πολυφωτογραφημένες γυναίκες στις Εβδομάδες Μόδας.

WEAR Tα casual κομμάτια είναι μακράν τα αγαπημένα της, ενώ τα sneakers δεν βγαίνουν εύκολα από τα πόδια της. Τα συνδυάζει με φορέματα σε μαύρο χρώμα (δες τα sold out κομμάτια στο Zara), που τα σετάρει με ιδιαίτερα πανωφόρια (ρίξε μια ματιά σε αυτά που θα φοράμε όλη τη σεζόν). Τα γυαλιά είναι το fashion φετίχ της, που δεν αποχωρίζεται. Η ίδια λέει πως «η μόδα είναι... μεγάλος έρωτας»

TAMU MCPHERSON

tamu mcpherson

WHO Πρώην δικηγόρος και δημιουργός του fashion blog Street All-Pretty Birds, με πάνω από 100.000 followers στο Instagram, η 40χρονη μαμά ενός αγοριού με καταγωγή από την Τζαμάικα μπορεί να υπερηφανεύεται για το αξεπέραστο στυλ της.

WEAR Ζει πλέον στο Μιλάνο και εκτός από τη μόδα αγαπά και τη φωτογραφία. Τα φορέματα χειμώνα-καλοκαίρι αποτελούν βασικό κομμάτι στην γκαρνταρόμπα της, ενώ τα brands Preen, Valentino και DKNY ξεχωρίζουν στην ντουλάπα της.

CAROLINE DAUR

caroline daur

WHO «Όσο ήμουν μικρή θυμάμαι τη μαμά μου να φέρνει διαρκώς τη Vogue στο σπίτι. Μου άρεσαν οι εικόνες, τα μοντέλα και οι φωτογραφίσεις...», έχει πει η 22χρονη Γερμανίδα fashion blogger, που από το 2015 γράφει και αναλύει τις ιδέες της για τη μόδα μέσα από το carodaur.com. Επιπλέον έχει γίνει εξώφυλλο στα «Vogue Japan», «L’Οfficiel Germany» και «Grazia Italy», ενώ σχεδίασε ένα signature lipstick για τη MAC.

WEAR Έχει περπατήσει σε έξι catwalks των Dolce&Gabbana και λατρεύει τα ρούχα τους. Στην καθημερινότητά της προτιμά το jean (δες εδώ τα βασικά κομμάτια που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου), ενώ δεν βγάζει ποτέ τα κοσμήματα που φοράει στο λαιμό της - είναι fan της τάσης Italian Dad. «Οι φίλοι μου λένε πως μοιάζω με... χριστουγεννιάτικο δέντρο», σημειώνει με χιούμορ η Caroline!

CHIARA FERRAGNI

Chiara Ferragni street style

WHO Το προσωπικό της blog «The Blonde Salad» σπάει... ταμεία! Είναι influencer των εταιρειών Tod’s και Pantene, ενώ το 2017 άνοιξε το πρώτο της μαγαζί με ρούχα «Chiara Ferragni Collection» στο Μιλάνο. Ζει με τον άντρα της, τον ράπερ Fedez, στο Λος Άντζελες με τα δύο τους παιδιά.h

WEAR Οι 13 εκ. followers της στο Instagram απολαμβάνουν τα looks της, που διαφοροποιούνται ανάλογα με την περίσταση. Βασικό τους χαρακτηριστικό, οι sexy πινελιές, οι οποίες αποκωδικοποιούνται τόσο στο μήκος της φούστας της όσο και στο ντεκολτέ του top. Αγαπά πολύ τις διαφάνειες αλλά και τα bodies.