Κηδεία: Τι πρέπει να φορέσεις και τι να αποφύγεις

Τα do & dont's στο στυλ σε ένα τόσο ιδιαίτερο γεγονός

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash.com
Unsplash.com

Το να αναρωτιέσαι τι να φορέσεις σε μια κηδεία δεν είναι παράξενο, αφού το συγκεκριμένο γεγονός είναι πολύ ιδιαίτερο και στυλιστικά. Έτσι, όταν βρεθείς σε αυτήν τη θέση, καλό είναι να ξέρεις τα do & τα dont's στο στυλ. Το να πας σε μια κηδεία είναι σίγουρα μια πολύ φορτισμένη κατάσταση συναισθηματικά είτε πρόκειται για ένα αγαπημένο πρόσωπο, μέλος της οικογένειας, φίλο ή συνάδελφο που έχει πεθάνει.

Το να βρεις το κατάλληλο σύνολο για την περίσταση είναι σίγουρα αυτό που δεν έχεις στο μυαλό σου εκείνη τη στιγμή, ούτε φυσικά σε απασχολεί πώς θα ντυθείς. Ωστόσο, καλό είναι να γνωρίζεις (όπως και σε έναν γάμο) τι θα φορέσεις και τι να αποφύγεις έτσι ώστε να μην το σκεφτείς καθόλου εκείνη τη δύσκολη στιγμή.

Σκέψου επίσης ότι μπορεί να μην έχεις χρόνο να αγοράσεις κάτι τελευταία στιγμή, ειδικά αν η κηδεία είναι απροσδόκητη και το να τρέχεις στα μαγαζιά φυσικά δεν θα είναι το καλύτερό σου. Έτσι, αντ 'αυτού, η γκαρνταρόμπα που ήδη έχεις είναι μια καλή βάση για να ξεκινήσεις.

Τι είναι κατάλληλο να φορέσεις σε μια κηδεία;

ρούχα ντουλάπα

Σωστό μήκος

Μην βάλεις μίνι φόρεμα, αλλά φρόντισε το μήκος να φτάνει στο γόνατο ή πιο κάτω. Προτίμησε ένα φόρεμα με μακριά μανίκια τον χειμώνα και μέχρι τους αγκώνες το καλοκαίρι ή συνδύασε ένα μαύρο παντελόνι με blazer και λευκό πουκάμισο από μέσα.

Πάρε πανωφόρι

Μια καλή ιδέα είναι να έχεις μαζί σου κάποιο είδος blazer ή παλτό (ένα μαύρο πανωφόρι είναι ιδανικό), καθώς μπορεί να κάνει κρύο στον χώρο, ενώ σίγουρα θα χρειαστείς τις τσέπες του για να βάλεις χαρτομάντιλα και όχι να ψάχνεις διαρκώς στην τσάντα σου.

Βάλε άνετα παπούτσια

Ένα ζευγάρι loafers, μπαλαρίνες ή χαμηλά μποτάκια και γοβάκια είναι ό,τι πρέπει αλλά σε γενικές γραμμές φρόντισε να βάλεις τα αγαπημένα σου παπούτσια, αυτά που δεν σε κουράζουν όσο κι αν περπατήσεις ή σταθείς μέσα στη μέρα. Απόφυγε τα ψηλοτάκουνα και τα μυτερά γοβάκια, γιατί θα σε κουράσουν. Μάλιστα, μπορείς εάν θέλεις να φορέσεις και μαύρο καλσόν, αποφεύγοντας φυσικά αυτά με σχέδια και το δίχτυ.

ασπρόμαυρο σύνολο

Πες "ναι" στο λευκό χρώμα

Το λευκό συμβολίζει πάντα μια νέα αρχή και θα βάλει μια πιο αισιόδοξη νότα σε μια σίγουρα τόσο δυσάρεστη κατάσταση. Οπότε μπορείς να επενδύσεις σε ένα λευκό φαρδύ πανωφόρι, που θα συνδυάσεις με μαύρο σύνολο από μέσα.

Cool look

Μπορείς φυσικά να φορέσεις το τζιν σου με ένα λευκό oversized πουκάμισο και μαύρο blazer, αλλά απόφυγε τα "σκισμένα" κομμάτια. Όσο πιο κλασικές οι επιλογές στα basic κομμάτια τόσο το καλύτερο.

Δείτε επίσης: Η Ελεονώρα Μελέτη φόρεσε το παλτό της σεζόν

Πάρε γυαλιά ηλίου

Ένα αξεσουάρ που το βλέπεις διαρκώς σε κηδείες, αφού θα κρύψει τα μάτια σου διακριτικά και τα δάκρυά σου επίσης. Μάλιστα, θα σε κάνουν να νιώσεις προστατευμένη από τα αδιάκριτα μάτια των άλλων.

Τι να αποφύγεις

Έντονα χρώματα & bold prints

Φυσικά δεν θέλεις να κάνεις εντύπωση σε μια κηδεία με την αμφίεσή σου, οπότε απόφυγε ρούχα που... βγάζουν μάτι, γιατί θα γίνεις αντικείμενο σχολιασμού (είσαι δεν είσαι συγγενής) - και δικαίως!

μαύρο φόρεμα

Αποκαλυπτικά σύνολα

Ξέχασε τα σκισίματα, τα κοψίματα, τα μίνι και τα λοιπά θηλυκά κομμάτια της ντουλάπας σου, τα διάφανα μπλουζάκια και τα πολύ κοντά tops, αλλά και αυτά που έχουν bold λεπτομέρειες ή περίεργες στάμπες.

Πολλά αξεσουάρ

Φόρα ελάχιστα έως καθόλου! Η αγαπημένη σου μεγάλη τσάντα μπορεί να μείνει στο σπίτι αυτήν τη φορά, επιλέγοντας ένα clutch ή μια μικρότερη. Από κοσμήματα, προτίμησε μικρά σκουλαρίκια πέρλες ή μια διακριτική αλυσίδα στον λαιμό.

Πρέπει να φοράς πάντα μαύρα σε μια κηδεία;

Είναι συνηθισμένο να φοράμε μαύρα στις κηδείες, αφού είναι πάντα μια safe επιλογή. Εάν, πάλι δεν νιώθεις καλά μέσα σε μαύρα ρούχα, επέλεξε να ντυθείς σε πιο σκούρες αποχρώσεις (όπως καφέ, μπλε, σκούρο πράσινο, γκρι). Επίσης, μπορείς να αξιοποιήσεις τα ασπρόμαυρα looks σου, δημιουργώντας μια κομψή και απόλυτα ταιριαστή στην περίσταση εμφάνιση.

Δείτε επίσης: Πώς να ντυθείς στο κρύο; 5 winter looks χωρίς να θυσιάσεις το στυλ σου

Δες 5 κλασικά μαύρα φορέματα για κηδεία

Εάν δυσκολεύεσαι με το τι να φορέσεις στην κηδεία, τσέκαρε μερικά κλασικά μαύρα φορέματα για αγορές της τελευταίας στιγμής:

μαύρο κοντομάνικο φόρεμα

Kρουαζέ, €59,90, Edited

μαύρο φόρεμα με ζώνη

Με ζώνη, €49,99, Marks & Spencer

μαύρο μακρυμάνικο φόρεμα

Στενό μάξι, €15,99, Pull&Bear

μαύρο ντραπέ φόρεμα

Mε σούρες, €19,95, Zara

μαύρο φόρεμα με σούρες

Nτραπέ, €13,90, Only