Το ρετρό πουλόβερ με ρόμβους πρωταγωνιστεί στα χειμωνιάτικα looks και γίνεται must-have

Θυμίζει τα σχολικά μας χρόνια αλλά στην πιο trendy εκδοχή του

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Είναι η εποχή του, αφού χειμώνας χωρίς πουλόβερ αγαπημένο -και φορεμένο με 6 διαφορετικούς τρόπους- δεν υπάρχει! Έτσι άλλη μία τάση προστίθεται τη φετινή σεζόν στην γκαρνταρόμπα μας, αφού το πουλόβερ με μοτίβα διαμαντιών, τους γνωστούς μας ρόμβους, επιστρέφει για το Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-2024, καθώς όλοι οι μεγάλοι Οίκοι το πρόσθεσαν στις συλλογές τους, ανάμεσά τους οι Εtro


και Maison Margiela.

Δείτε επίσης: Γιατί το ζιβάγκο έχει κατακτήσει τον κόσμο της μόδας;

Οι προτάσεις των στυλιστών

Στη μόδα, οι ρόμβοι επιστρέφουν από το 2000. Η Vivienne Westwood τους υιοθέτησε σε στενά κολάν, για να φορεθούν κάτω από φούστες ταρτάν και στη συνέχεια απέκτησαν μεγάλη δυναμική την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 και το Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-2024.

Σε μια μοντέρνα επανερμηνεία μιας κλασικής γκαρνταρόμπας, οι στυλίστες συνδυάζουν το πουλόβερ με ένα λευκό πουκάμισο και βελούδινο κοστούμι (δες πώς θα εντάξεις το βελούδο στην γκαρνταρόμπα σου), ενώ στην oversized εκδοχή του το προτιμούν σε μια πιο avant-garde και αποδομημένη εμφάνιση, με ξέφτια και σκισίματα.

Όπως συμβαίνει συχνά με τις τάσεις της πασαρέλας, χρειάστηκαν μερικές σεζόν για να εξαπλωθεί στην αγορά, αλλά τώρα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το πλεκτό με ρόμβους βρίσκεται σταθερά στο προσκήνιο των προτιμήσεων, αφού το street style το αποθεώνει με διάφορους τρόπους styling, παρουσιάζοντας προτάσεις που καλύπτουν κάθε γούστο και στυλ.

Πώς να το φορέσεις

Το αγαπημένο κολεγιακό ή και σχολικό αυτό κομμάτι θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ρετρό και preppy looks είτε το επιλέξεις σε κλασικές γκρί ή καφέ αποχρώσεις ή παίξεις με ένα κομμάτι που συνδυάζει πολλά χρώματα μαζί.



Σε κάθε περίπτωση θα το φορέσεις με κλασικό λευκό πουκάμισο από μέσα ή θα προτιμήσεις ένα σε crop εκδοχή, που θα το συνδυάσεις με μια μάξι φούστα, για μια απόλυτα στοχευμένη εμφάνιση. Δεν θα ξεχάσεις φυσικά τα αγαπημένα loafers με καλτσάκια, που θα σου χαρίσουν έξτρα δόσεις στυλ.

Από την άλλη είναι η τέλεια επιλογή με το denim σου, επιλέγοντας ένα πολύχρωμο cardigan,

ενώ με το κλασικό καμηλό παλτό και cowboy boots θα φορέσεις ένα μπορντό κομμάτι ή ένα μπεζ-λευκό. Από μέσα βάλε ένα boyfriend πουκάμισο ή ένα minimal λευκό T-shirt, που θα φαίνεται διακριτικά από τη V λαιμόκοψη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη L’ABEYE (@shoplabeye)

Για σένα που θέλεις να δημιουργήσεις ένα feminine ρετρό look, η ιδέα βρίσκεται σε ένα στενό κομμάτι, που θα απογειώσεις με μια μίντι φούστα και φυσικά ένα καλσόν δίχτυ όπως η Victoria Beckham και τα αγαπημένα σου kitten heels. Ο βελούδινος φιόγκος στα μαλλιά και οι πέρλες στα αυτιά, από τα it-σκουλαρίκια που αναβαθμίζουν κάθε outfit, θα απογειώσουν την εμφάνιση.