Κορωνοϊός: Κάνει ξανά την εμφάνιση του στην Κίνα - 108 νέα κρούσματα

Έρχεται δεύτερο «κύμα»;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Κάνει ξανά την εμφάνιση του στην Κίνα - 108 νέα κρούσματα

Ο κορωνοϊός κάνει ξανά την εμφάνιση του στην Κίνα. Ακόμη 108 κρούσματα του ιού ανακοίνωσε η Κυβέρνηση της, με την χώρα να φοβάται δεύτερη έξαρση του φονικού ιού στο εσωτερικό της, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο ρεκόρ στις τελευταίες πέντε εβδομάδες.

Ακόμη 108 κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε η Κυβέρνηση της Κίνας, με την χώρα να φοβάται δεύτερη έξαρση του φονικού ιού στο εσωτερικό της, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο ρεκόρ στις τελευταίες πέντε εβδομάδες.

Από την Κίνα και την πόλη Ουχάν, άλλωστε, είχε ξεκινήσει η πορεία του φονικού ιού, που πλήττει όλο τον πλανήτη αυτή την ώρα. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι τα περισσότερα κρούσματα αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που έχει αποφασιστεί η επιστροφή στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, οι 98 έρχονται από το εξωτερικό, με αρκετούς πρόσφατα να έχουν ταξιδέψει από τη Ρωσία. Σε κάθε περίπτωση, ο φόβος έχει αυξηθεί για το δεύτερο «κύμα» στην Κίνα, αφού μόλις χθες (12/4) τα κρούσματα ήταν 99, παρατηρώντας διαρκή αύξηση των προσβληθέντων.

Κορωνοϊός Κίνα κρούσματα

Ωστόσο δείτε και αν υπάρχει πιθανότητα να έχετε περάσει τον ιό και να μην το ξέρετε

athensmagazine.gr

Ωστόσο δυσάρεστα είναι και τα νέα νέας έρευνας για τον ιό

Τα αποτελέσματα νέας μελέτης για τον κορωνοϊό δεν φέρνουν καθόλου ευχάριστα νέα. Ένας φορέας του Covid- 19 μπορεί να κολλήσει 5,7 ανθρώπους, ενώ για να μπει φρένο στην εξάπλωση του ιού, το 82% του πληθυσμού θα πρέπει να έχει ανοσία.

Δύο φορές πιο μεταδοτικός απ΄ ότι πίστευαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες μπορεί να είναι ο Covid- 19, σύμφωνα με μελέτη που διενήργησαν Αμερικανοί επιστήμονες στην κινεζική πόλη Ουχάν, επίκεντρο της εξάπλωσης του ιού.

Οι επιστήμονες από το Εθνικό Εργαστήριο του Los Alamos μελέτησαν στοιχεία ασθενών στην κινεζική πόλη και κατέληξαν σε δύο συμπεράσματα:

Πρώτον: ο κορωνοϊός μεταδόθηκε από έναν ασθενή σε 5,7 ανθρώπους με τους ερευνητές αν και μέχρι τώρα οι ειδικοί πίστευσαν ότι ένας φορέας θα μπορούσε να κολλήσει τον ιό σε 2,2 έως 2,7 ανθρώπους.

Δεύτερον, η μελέτη διαπίστωσε ότι, το 82% του πληθυσμού θα πρέπει να αναπτύξει ανοσία στον Covid- 19 για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», το γεγονός ότι ο κορωνοϊός θα μπορούσε να μεταδοθεί δύο φορές πιο γρήγορα από ότι πίστευαν μέχρι σήμερα οι ερευνητές αλλάζει τα δεδομένα σε ότι αφορά την εξάπλωσή του.

Ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ουχάν της Κίνας, τον Δεκέμβριο του 2019, προτού εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, σκοτώνοντας πάνω από 110.000 και μολύνοντας πάνω από 1,8 εκατομμύρια μέχρι στιγμής.

Ωστόσο, οι επιστήμονες από το Εθνικό Εργαστήριο του Los Alamos στο Νιου Μέξικο που μελέτησαν τα αρχικά στάδια της επιδημίας της Ουχάν διαπίστωσαν ότι, κάθε φορέας θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό κατά μέσο όρο σε 5,7 άτομα.Δείτε και ποιος ποδοσφαιριστής βρέθηκε θετικός στον ιό

Αρχικά, οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι το διάστημα που μεσολαβεί για να μολυνθούν δύο άτομα είναι από έξι έως επτά ημέρες, τελικά όμως η νέα έρευνα δείχνει ότι είναι από 2,3 έως 3,3 ημέρες.

Για να μπει φρένο στην εξάπλωση του ιού, οι Αμερικανοί επιστήμονες τονίζουν ότι, το 82% θα πρέπει να έχει ανοσία είτε μέσω εμβολίου είτε απλά να έχει νοσήσει .

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης επίσης ότι η περίοδος επώασης του ιού- δηλαδή ο χρόνος που μεσολαβεί από την ώρα που ένα άτομο εκτεθεί για πρώτη φορά στον ιό έως ότου αρχίζει να εμφανίζει συμπτώματα- είναι 4, 2 ημέρες, ένα 24ωρο λιγότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις των ειδικών.

Πριν από τις 18 Ιανουαρίου, ο χρόνος από την πρώτη εμφάνιση των συμπτωμάτων μέχρι την νοσηλεία του ασθενούς ήταν 5,5 ημέρες στην Κίνα, όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα.

prorothema.gr