Πάτρα: Στο φως τα στοιχεία από την άρση απορρήτου της Πισπιρίγκου - Τα ίχνη της κεταμίνης

Τι αναζητούσε λίγες ώρες πριν συλληφθεί

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Στο φως τα στοιχεία από την άρση απορρήτου της Πισπιρίγκου - Τα ίχνη της κεταμίνης

Έπειτα από το αίτημα της 18ης τακτική ανακρίτρια για άρση ηλεκτρονικού και τηλεφωνικού απορρήτου της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου προκειμένου να εντοπιστεί η «πορεία» της κεταμίνης, της αιτίας που έφυγε από τη ζωή η Τζωρτζίνα, στο φως βγήκαν τα στοιχεία που βρέθηκαν στις συσκευές της.

Τι έδειξε η άρση απορρήτου της Ρούλας Πισπιρίγκου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος», τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την άρση του τηλεφωνικού ηλεκτρονικού απορρήτου σε ηλεκτρονικές συσκευές, όπως το τάμπλετ της κατηγορούμενης και τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στο σπίτι της, «έδειξαν» ότι η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα αναζήτησε πληροφορίες για την κεταμίνη, το έκανε όμως μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας και συγκεκριμένα λίγο πριν συλληφθεί.

Πιο συγκεκριμένα έμπαινε στη διαδικασία να googlάρει για κάθε τι που άκουγε στην τηλεόραση ή διάβαζε στα site σχετικά με ουσίες και σκευάσματα που θα μπορούσαν να επιφέρουν τον θάνατο στην 9χρονη.

Η τελευταία της αναζήτηση στο Google τοποθετείται χρονικά στις 30 Μαρτίου, δηλαδή λίγο πριν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών Αττικής τη μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ. Η 33χρονη έψαχνε να μάθει «τι είναι η κεταμίνη», καθώς τότε είχε γίνει γνωστή η είδηση πως στην Τζωρτζίνα βρέθηκε η θανατηφόρα ουσία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, έχει προβεί σε αγορά μέσω διαδικτύου, αφορά όμως σε φαρμακευτικά σκευάσματα και συγκεκριμένα σε λιποδιαλύτες. Από τις οκτώ συσκευές κινητών τηλεφώνων που βρέθηκαν στο ισόγειο του τριώροφου στην Πάτρα, μόνο η μία είναι λειτουργική και πρόκειται για κινητό τελευταίας τεχνολογίας.

Το πανάκι "μίλησε" - Πέφτει σε αντιφάσεις η Ρούλα Πισπιρίγκου

Την ώρα που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών και των ιατροδικαστών οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας, μιας και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, στο φως έρχονται στοιχεία από το πανάκι του έξι μηνών μωρού.

Η ώρα που άφησε την τελευταία της πνοή, όπως είναι γνωστό, δεν έχει προσδιορισθεί και γι’ αυτό δεν αναγράφεται στην Ιατροδικαστική έκθεση της Αγγελικής Τσιόλα, στην Πάτρα, η οποία διενήργησε τη νεκροψία, και η Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδελφή της Δήμητρα δείχνουν να έχουν πέσει σε κάποιες αντιφάσεις ως προς την χρονολογική σειρά των γεγονότων εκείνου του Κυριακάτικου πρωινού της 21ης Μαρτίου 2021.

Εν προκειμένω, κρίσιμες και καθοριστικές θεωρούνται οι διαπιστώσεις των ιατρών και νοσοκόμων του «Καραμανδανείου» Νοσοκομείου, οι οποίοι «υποδέχθηκαν» νεκρό το μωρό από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το μεσημέρι. Βάσιμα τονίζεται ότι έχουν προχωρήσει σε σωστή εκτίμηση της ώρας που το παιδί έχασε τη ζωή του.

Υπενθυμίζουμε ότι την μοιραία μέρα η Ρούλα, η αδελφή της, η Τζωρτζίνα και η Iριδα κοιμήθηκαν στις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα. Οι δύο αδελφές είπαν ότι το βρέφος έκλαψε στις 7.30 το πρωί και πήγε η Ρούλα στο δωμάτιο να το φροντίσει, όπου σύμφωνα με την αδελφή της έμεινε μόνο 30 δευτερόλεπτα…

Οι αντιφάσεις, που εκτιμώνται και ως παραπλανήσεις, έχουν αναλυθεί εύστοχα από το την ΕΛΑΣ. Επί παραδείγματι, είπε ψέμα η Ρούλα ότι υπολογίζεται ο θάνατος της Ίριδας μεταξύ 8–9 το πρωί επικαλούμενη προσδιορισμό που δήθεν της ανέφερε η ιατροδικαστής κ. Τσιόλα. Η τελευταία έχει διαρρεύσει ότι δεν είπε κάτι τέτοιο στη μητέρα του βρέφους, αλλά και η αδελφή της, Δήμητρα, μπέρδεψε τις ώρες καθώς αρχικά είχε πει ότι βρήκε νεκρό στην κούνια το μωρό στις 10.30 το πρωί, κάτι που «διόρθωσε» λέγοντας ότι το συμβάν έγινε μία ώρα αργότερα.