Πάτρα: «Η Ρούλα πάλεψε 7 μήνες...» - Ο θείος της Πισπιρίγκου ''σπάει'' τη φωνή του για την ανιψιά του

Τι λέει για τη στάση του Μάνου;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Πάτρα: «Η Ρούλα πάλεψε 7 μήνες...» - Ο θείος της Πισπιρίγκου ''σπάει'' τη φωνή του για την ανιψιά του

Την Τετάρτη 1/6 μέσα από την εκπομπή ''Αλήθειες με τη Ζήνα'' ακούσαμε τις δηλώσεις του συγγενικού προσώπου της Ρούλας Πισπιρίγκου και συγκεκριμένα του θείου της. Ο άνδρας προσπάθησε να μιλήσει όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά για την ανιψιά του μιας και οι κατηγορίες, περί ανθρωποκτονίας που της χρεώνονται δεν είναι απλές.

Με τη φωνή του βγάζει μια ειλικρίνεια ξεκαθάρισε πως την θωρεί αθώα, εάν όμως η δικαιοσύνη αποδείξει το αντίθετο θα ταχτεί με εκείνη. Την ώρα μάλιστα που η ιατροδικαστής ζήτησε την εκταφή της Μαλένας, εκείνος με επιχειρήματα στηρίζει πως η γυναίκα ήταν ένα υπόδειγμα μητέρας και πως δε θα μπορούσε να έχει κάνει κακό στα παιδιά της.

Οι δηλώσεις του θείου της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Ήταν μια τέλεια μητέρα, ήταν υπόδειγμα μητέρας, το λέει όλος ο κόσμος. Η Ρούλα πάλεψε 7 μήνες για την Τζωρτζίνα με ό,τι είχε και δεν είχε. Δεν περίμενα τη στάση του Μάνου, πίστευα ότι θα κάνουν και άλλα παιδιά, γιατό νόμιζα ότι ήταν κάτι γονιδιακό.

Να βγει η αλήθεια, είμαι σίγουρος ότι η Ρούλα είναι αθώα. Δεν πιστεύω ότι ο Μάνος δεν ήθελε τη Ρούλα για γυναίκα του. ήταν πολλά χρόνια μαζί και πέρασαν διάφορα. Τι ήταν αυτό, που τον έκανε να αλλάξει και γιατί φοβήθηκε;».

«Είμαστε αρκετά κοντά στην ολοκλήρωσή...»

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο Γρηγόρης Λέων μετά τα νέα δεδομένα της υπόθεσης της Πάτρας και την πιθανή εκταφή της Τζωρτζίνας. Όπως τόνισε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα πορίσματα που αναμένονται για τους θανάτους των δύο παιδιών (δείτε εδώ το νέο αίτημα για εκταφή της Μαλένας), τόνισε πως "η καθυστέρηση η μεγάλη ήταν μέχρι να ξεκινήσουμε ουσιαστικά να κάνουμε τη σωστή διαδικασία".

Πρόσθεσε πως "οι πραγματογνώμονες έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν όσους επανελέγχους επιθυμούν, έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν μια άνεση χρόνου ώστε να καταθέσουν τεκμηριωμένες απόψεις, γιατί εδώ το σημαντικό δεν είναι να βιαστούμε αλλά να έχουμε σωστά συμπεράσματα, σωστά πορίσματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα αμφισβητηθούν από κανέναν".

Εκτίμησε μάλιστα πως "από τη στιγμή που θα εκδοθούν οι δύο πραγματογνωμοσύνες να είστε βέβαιοι πως θα μπορούμε να στηριχθούμε αξιόπιστα επιστημονικά από αυτές. Νομίζω είμαστε αρκετά κοντά στην ολοκλήρωσή τους. Ήταν να γίνει πρώτα επανέλεγχος όλων των δειγμάτων, όλων των ευρημάτων και στη συνέχεια προφανώς να καταγραφούν οι ορθές αιτίες θανάτου, καθώς αυτό ήταν το κυρίως πρόβλημα".

Ερωτηθείς για το αν είναι απαραίτητες οι εκταφές των παιδιών, επεσήμανε πως κατά την προσωπική του εκτίμηση "η εκταφή θα μας δώσει πάρα πολλά στοιχεία στην περίπττωση της Τζωρτζίνας".

Δήλωσε επίσης πως είναι βέβαιος ότι "από τη στιγμή που θα εκδοθούν τα πορίσματα, προφανώς θα πρέπει να αποκαλυφθούν όλοι οι δράστες του συγκεκριμένου εγκλήματος, είτε έπαιξαν τον ρόλο πρωταγωνιστή, είτε συμπρωταγωνιστή, είτε κομπάρσου".