Οι μεγάλοι έρωτες με συναρπάζουν. Να γιατί!

Οι μεγάλοι έρωτες με συναρπάζουν. Να γιατί!

Πάντα με γοήτευαν οι μοιραίες ηρωίδες με τα καλά κρυμμένα μυστικά και οι δυνατοί, παθιασμένοι έρωτες και εννοείται πως μετά τα συγκλονιστικά γεγονότα που προηγήθηκαν στο τέλειο μυθιστόρημα "Το δάκρυ της μάντισσας" της Γιώτας Γουβέλη περίμενα πώς και πώς τη συνέχεια της ιστορίας.

Πέρυσι κόλλησα με τη ζωή της Άννας, μιας νεαρής δασκάλας που έμελλε να διοριστεί σε ένα ορεινό χωριό της Ρούμελης στα μέσα του 19ου αιώνα και να συναντήσει το πεπρωμένο της με τον πιο απρόσμενο τρόπο. Τώρα θα μου πείτε: ''μα έτσι δεν γίνεται πάντα;”. Και θα συμφωνήσω... Αυτό το καλοκαίρι ωστόσο ήρθε η συνέχεια του βιβλίου και περιμένω να είναι εξίσου καθηλωτική.

Το νέο μυθιστόρημα της Γιώτας Γουβέλη, “Η προσευχή της μάντισσας” , θα με μεταφέρει στο κοσμοπολίτικο Κάιρο, στις αρχές της δεκαετίας του ’50, όπου η ευρωπαϊκή χλιδή συναντά τη σαγήνη και το μυστήριο της ονειρικής ανατολής. Κεντρική ηρωίδα αυτή τη φορά είναι η Αννίτζα, απόγονος της Άννας, η οποία ζει με την οικογένειά της στο Ελ Ζαμάλεκ, μια αριστοκρατική συνοικία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Εδώ θα βρεθούμε στη δίνη ενός ταραχώδους πολιτικού κλίματος που θα φέρει το σπίτι της στο χείλος της οικονομικής καταστροφής με τη μοναδική σωτηρία να έρχεται με τον γάμο μιας από τις τέσσερις κόρες της οικογένειας με έναν υποψήφιο επενδυτή.

Όμως, ο έρωτας έχει ήδη μπει στον δρόμο των κοριτσιών και καμιά δεν θέλει να τον θυσιάσει για να σώσει την οικογένειά της.... Τέλεια αφήγηση και τέλεια πλοκή που είμαι σίγουρη πως θα κάνει κάθε σελίδα μου συναρπαστική... Δεν περιμένω την ώρα να το κρατήσω στα χέρια μου! Εάν πάλι δεν έχει τύχει να διαβάσετε το πρώτο βιβλίο σας λέω να το κάνετε άμεσα. Άλλωστε, τόσο "Το δάκρυ της μάντισσας" όσο και Η προσευχή της μάντισσας διαβάζονται αυτόνομα....