«Εγώ είμαι απέναντι σε αυτόν τον τρόπο!» - "Καταπέλτης" ο Βασίλης Δήμας για την τραπ μουσική

Απασφάλισε για την θεματολογία και το ύφος των τραγουδιών αυτού του είδους

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Εγώ είμαι απέναντι σε αυτόν τον τρόπο!» -

Το τελευταίο διάστημα, και ειδικότερα μετά τα σκηνικά που έλαβαν χώρα στα Mad VMA, από τους εκπροσώπους της τραπ σκηνής, πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που βγήκαν δημόσια και τοποθετήθηκαν για όσα συνέβησαν και καταδίκασαν τόσο την βία όσο και την μουσική τους, και την θεματολογία των τραγουδιών τους, μιας και σύμφωνα με πολλούς από εκεί πηγάζουν και αυτά τα πρότυπα.

Στην εκπομπή Open Weekend, μίλησε και ο Βασίλης Δήμας το μεσημέρι της Κυριακής 17/7, και εκτός από το νέο του τραγούδι «Δεν θα ξανασχοληθώ», τοποθετήθηκε και για την τραπ μουσική.

Όσα ανέφερε ο Βασίλης Δήμας για την τραπ μουσική

«Αυτό το τραγούδι μιλάει για έναν άνθρωπο που τα έχει δώσει όλα και δεν έχει εκτιμηθεί, όπως πρέπει. Κι έτσι έρχεται κάποια στιγμή που πρέπει να βγει μπροστά η αξιοπρέπειά του και να πει αυτή τη φράση, δεν θα ξανασχοληθώ μαζί σου», είπε αρχικά ο Βασίλης Δήμας.

«Ο στίχος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Δεν συμφωνώ με θεματολογίες που έχουν μέσα λέξεις που εγώ προσωπικά ως Βασίλης δεν θα τις έβαζα στα τραγούδια μου. Μουσικά και σε ρυθμό δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ανοιχτόμυαλος άνθρωπος είμαι κι έχω κάνει κι εγώ πιο προχωρημένα πράγματα. Ο στίχος είναι πολύ σοβαρό. Εγώ είμαι απέναντι σε αυτόν τον τρόπο ζωής».

«Ας είμαστε λίγο σοβαροί με τους κλόουν!»

Ο καβγάς του Light με τον Snik έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, και το κύμα αγανάκτησης αλλά και καταδικασμού των όσων συνέβησαν είναι τεράστιο τόσο από τον καλλιτεχνικό χώρο, όπως οι δηλώσεις της κορυφαίας Μαρίας Φαραντούρη, όσο και από εκείνον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

To συμβάν απασχόλησε και την πρωινή εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου με το πάνελ να σχολιάζει τις εικόνες ντροπής που αμαύρωσαν τα Mad Video Music Awards. Ο Νίκος Συρίγος ήταν εκείνος που πιο έντονα αντέδρασε.

«Είναι δεδομένο ότι η βία δεν είναι η λύση, η βία είναι το πρόβλημα» ανέφερε αρχικά η παρουσιάστρια.

Και πρόσθεσε: «Είναι πιο πιστευτό να το έστησαν παρά ότι δύο ενήλικες άνθρωποι πηγαίνουν στα βραβεία και επιλέγουν το ξύλο, όχι μόνο αυτού που επιτίθεται αλλά κι εκείνου που αμύνεται».

Ο δε Νίκος Συρίγος βλέποντας την προκλητική στάση των τράπερς με τις δηλώσεις που έκαναν μετά τα επεισόδια απασφάλισε τόσο για τη δική τους υποκριτική στάση όσο και της κοινωνίας που τους ανέχεται.

«Από την αρχή μέχρι το τέλος μου βρωμάει υποκρισία από εμάς και από αυτούς. Βγήκαν και είπαν ότι είμαστε κατά της βίας; Πώς γίνεται αυτό αφού την εξυμνείτε στα τραγούδια σας; Καθόμαστε όλοι επειδή έχει λεφτά αυτή η ιστορία από πίσω και ξεχνάμε τι λένε για τις γυναίκες, για τη βία και τα παιδιά μας» είπε.

«Μας κοροϊδεύουν μες στα μούτρα μας, είναι ντροπή! Ας είμαστε λίγο σοβαροί με τους κλόουν!» κατέληξε.