«Γέννησα με καισαρική! Έπαθα εμβολή και μου αφαίρεσαν τον...» - Συγκλoνίζει η Εύη Δρούτσα με την γέννα της

«Πιστεύω πολύ στους αγγέλους. Παρουσιάστηκε στην πορεία της ζωής μου»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Γέννησα με καισαρική! Έπαθα εμβολή και μου αφαίρεσαν τον...» - Συγκλoνίζει η Εύη Δρούτσα με την γέννα της

Η Εύη Δρούτσα παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Happy Day, όπου αναφέρθηκε στη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της, όταν έφερε στον κόσμο την κόρη της, Μαργαρίτα. Συγκεκριμένα, η στιχουργός μίλησε για τον κίνδυνο που βίωσε στην υγεία της όταν έπαθε εμβολή.

«Εγώ έχω έναν πνεύμονα. Κάνω κάθε μέρα εισπνοές με ένα δύσκολο φάρμακο και το έχω συνηθίσει μία χαρά».

«Όταν γέννησα την κόρη μου, έπαθα εμβολή. Αυτό έγινε. Γέννησα με καισαρική. Κατάλαβα πως υπέφερα πολύ από εκεί και πέρα. Έπεσα και έσπασα το χέρι μου σε 100 κομμάτια. Τόσο ζώον. Χτένιζα τα μαλλιά μου πριν από τρία χρόνια και έπεσα πίσω. Το χειρούργησα και είναι όλο καρφιά και βίδες» είπε , η Εύη Δρούτσα η οποία έχει κάνει συγκλονιστική δήλωση σχετικά με το me too και τις γυναικοκτονίες.

Για τη συχνή αναφορά της στον Αρχάγγελο Μιχαήλ είπε: «Πιστεύω πολύ στους αγγέλους. Παρουσιάστηκε στην πορεία της ζωής μου. Εγώ ας πούμε έχω τον μπαμπά μου εδώ, έχω τον άγγελό μου, όλοι έχουμε τον άγγελό μας».

Η εξομολόγηση της Εύης Δρούτσα για το πρόβλημα υγείας της

Τι είναι η πνευμονική εμβολή

Πνευμονική εμβολή είναι η απόφραξη της πνευμονικής αρτηρίας ή κάποιων από τους κλάδους της συνήθως από θρόμβο αίματος που προέρχεται από τις φλέβες των κάτω άκρων. Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις το έμβολο μπορεί να είναι θρόμβος από φλέβες άλλης εντόπισης, αέρας, λίπος ή νεοπλασματικός ιστός.

Πρόκειται για την 3η σε συχνότητα καρδιαγγειακή νόσο. Ετησίως τα συνολικά περιστατικά πνευμονικής εμβολής φτάνουν τα 100-200 ανά 100.000 κατοίκους. Είναι μια σοβαρή νόσος λόγω υψηλής θνητότητας και μεταγενέστερων επιπλοκών:

  • 10% θνητότητα την πρώτη ώρα.
  • Περίπου 70% των ασθενών με Π.Ε μένουν χωρίς διάγνωση, από αυτούς περίπου το 30% καταλήγουν λόγω υποτροπής της Π.Ε και καρδιολογικών επιπλοκών.
  • Μόνο περίπου το 30% των ασθενών με Π.Ε έχουν σωστή διάγνωση και λαμβάνουν σωστή θεραπεία

Αιτίες, παράγοντες κινδύνου:

Όλες οι περιστάσεις που καταλήγουν σε παρατεταμένη ακινητοποίηση και συνοδεύονται από στάση αίματος, δηλαδή επιβράδυνση της φλεβικής κυκλοφορίας, είναι ευνοϊκές για το σχηματισμό θρόμβων:

  • Χειρουργική επέμβαση (κυρίως ορθοπεδική, γυναικολογική ή ογκολογική)
  • Ακινησία ενός κάτω άκρου (γύψος, νάρθηκας)
  • Παρατεταμένη κατάκλιση
  • Εγκυμοσύνη
  • Μακρινά ταξίδια κυρίως αεροπορικά