Θρήνος στον καλλιτεχνικό χώρο - Πέθανε ο πασίγνωστος σκηνοθέτης...

Σε ηλικία 83 ετών

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Unsplash / Nicola Fioravanti
Unsplash / Nicola Fioravanti

Δύσκολη μέρα η σημερινή (29/12) για πολλούς διάσημους, καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον θάνατο των αγαπημένων τους προσώπων. Ο Νίκος Βέρτης, για παράδειγμα, θρηνεί γιατί έφυγε από τη ζωή ένας καλός του φίλος, ενώ και ο Τζώνη Καλημέρης είναι βυθισμένος στο πένθος.

Παρόλα αυτά, το απόγευμα της Πέμπτης 29/12 ανακοινώθηκε ένας ακόμη θάνατος. Ο διάσημος σκηνοθέτης Ρουτζέρο Ντεοντάτο πέθανε σε ηλικία 83 ετών. Πρόκειται για τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τις ταινίες τρόμου "Το Ολοκαύτωμα των κανίβαλων".

Ποιος είναι ο Ρουτζέρο Ντεοντάτο

Ο ίδιος γεννήθηκε στην πόλη Ποτέντσα της νότιας Ιταλίας, όπου και εργάστηκε, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, ως βοηθός σκηνοθέτη σε μια σειρά από ιταλικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των cult γουέστερν του Sergio Corbucci, Django, και Ringo and His Golden Pistol.

Σκηνοθέτησε μια μεγάλη γκάμα ταινιών από αστυνομικές μέχρι κωμωδίες και μιούζικαλ, ενώ το 2007 συμμετείχε στο αμερικανικό θρίλερ «Hostel Part II» υποδυόμενος έναν κανίβαλο.

Η υπόθεση της ταινίας, για την οποία έγινε γνωστός, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, διαδραματίζεται στη ζούγκλα του Αμαζονίου. Μια ομάδα που γυρίζει εκεί ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με μία φυλή κανιβάλων δεν επιστρέφει ποτέ και ένας καθηγητής ανθρωπολογίας πηγαίνει εκεί προκειμένου να τους εντοπίσει. Δυστυχώς θα βρει μόνο το υλικό το οποίο τράβηξαν και όταν επιστρέψει στη Νέα Υόρκη, θα παρακολουθήσει το βασανισμό τους από τους ιθαγενείς.

Ρουτζέρο Ντεοντάτο
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Οι σκηνές βίας, τα φρικιαστικά βασανιστήρια σε ανθρώπους και κυρίως σε ζώα που περιείχε η ταινία ήταν τόσο ρεαλιστικές που προκάλεσαν σοκ. Μάλιστα, λίγες ημέρες μετά την πρεμιέρα της στην Ιταλία η προβολή της απαγορεύτηκε και ο σκηνοθέτης της συνελήφθη με την κατηγορία του βασανισμού ζώων και της αισχροκέρδειας. Κάποιοι μάλιστα τον κατηγόρησαν πως είχε δολοφονήσει και ορισμένους από τους πρωταγωνιστές του προκειμένου να επιτύχει ένα πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα, ισχυρισμοί οι οποίοι αποδείχτηκαν αναληθείς.

«Στα νιάτα μου, μεγαλώνοντας, περνούσα πολύ χρόνο στην εξοχή κοντά σε ζώα και ως εκ τούτου έβλεπα συχνά τη στιγμή του θανάτου τους. Ο θάνατος των ζώων, αν και αφόρητος – ειδικά με τη σημερινή αστική νοοτροπία – συνέβαινε πάντα για να ταΐσει τους χαρακτήρες της ταινίας ή το συνεργείο, τόσο στην ιστορία όσο και στην πραγματικότητα», είχε δηλώσει ο ίδιος το 2011 στον Guardian εξηγώντας πως εμπνεύστηκε τις σκηνές με τα κακοποιημένα ζώα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα