«Έχω την αίσθηση ότι θέλει να...» - Η απάντηση της Μελέτη στον Σεργουλόπουλο για το διαχωρισμό των παιχνιδιών σε αγορίστικα & κοριτσίστικα

«Μα τι άγχος είναι αυτό που δημιουργήθηκε;»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Έχω την αίσθηση ότι θέλει να...» - Η απάντηση της Μελέτη στον Σεργουλόπουλο για το διαχωρισμό των παιχνιδιών σε αγορίστικα & κοριτσίστικα

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ, Μαμά-δες, το Σάββατο 31/12, λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, και πέρα από την ερωτική του ζωή, μίλησε για την σχέση του με τον γιο του, δίνοντας έμφαση στον τρόπο που τον μεγαλώνει, με βάση τα πρότυπα που είχε ο ίδιος ως παιδί.

«Δεν είμαι μπαμπακουτσίνος, εντάξει, δεν κάνω τέτοια πολλά. Φιλάω πολύ, αγκαλιάζω πολύ, στηρίζω πολύ, δηλώνω αγάπη και θαυμασμό. Θέτω όρια αλλά αισθάνομαι πως η αγάπη προς το παιδί είναι σαν να είσαι ερωτευμένος. Το να είσαι εκεί, να ζηλεύεις λίγο αν κάνει κάτι ή σου πει «δεν σε θέλω πια», "δεν είσαι τόσο καλός όπως πριν". Δηλαδή στον έρωτα συμβαίνουν τα ίδια πράγματα γιατί είναι μια σχέση μοναδική», είπε μεταξύ άλλων - δείτε την συνέντευξη του αναλυτικά.

Ωστόσο, η δήλωση: «Σκέφτηκα, τι κρίμα ένα αγοράκι να μην πάρει μια κούκλα στα χέρια του ή ένα καρότσι να το σπρώξει και του αποκλείεις στο μέλλον να γίνει ένας καλός μπαμπάς. Έχουμε βάλει ότι το αγοράκι θα μεγαλώσει χωρίς να καταλάβει ότι μπορεί να γίνει ένας καλός μπαμπάς, ότι θα βοηθήσει τη γυναίκα του την οικογένειά του, να αλλάξει ένα μωρό», έκανε αρκετό κόσμο να αναστατωθεί, όπως για παράδειγμα ο Γιώργος Λιάγκας του οποίου η απάντηση ήταν κόλαφος.

Το σχόλιο της Μελέτη για τον Σεργουλόπουλο

Η Ελεονώρα Μελέτη τοποθετήθηκε στον αέρα του Mega Καλημέρα στις δηλώσεις του παρουσιαστή και το διαχωρισμό των παιχνιδιών στα καταστήματα σε αγορίστικα και κοριτσίστικα.

«Μα τι άγχος είναι αυτό που δημιουργήθηκε; Για πρακτικούς λόγους υπάρχουν sections για μωρά, με επιτραπέζια, με τηλεκατευθυνόμενα κ.ά. Δεν έχω δει διαχωρισμό. Έχω δει αγόρι και κορίτσι 4-9 χρονών, αλλά εγώ το θεωρώ πρακτικό αυτό το ζήτημα. Όταν θες να πάρεις κάτι, πας στοχευμένα σε ένα μαγαζί. Σε βολεύει ότι θα πας σε ένα μαγαζί με γυναικεία, αν θες να πάρεις μια φούστα και δεν έχεις ανάμεσα χιλιάδες αντρικά. Έχω την αίσθηση ότι ο Σεργουλόπουλος θέλει να πει ότι γενικότερα υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός. Ισχύει αυτός ο διαχωρισμός.

Από την άλλη δεν θα απαγορεύσει κανένας το παιδάκι του, που θέλει να περιηγηθεί μέσα σε ένα παιχνιδάδικο και να πάρει ένα παιχνίδι που απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο φύλο. Η Αλεξάνδρα (σ.σ. η κόρη της Ελεονώρα Μελέτη) τσέπωσε ένα μωράκι γιατί της αρέσουν τα μωράκι κι ένα τηλεκατευθυνόμενο επειδή το είδε από φίλο της. Ο γονέας είναι ο κατασταλτικός παράγοντας που το αγοράκι δεν παίρνει μια κούκλα να παίξει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μελέτη Σεργουλόπουλος