Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά είναι από... - Η αλήθεια για την καταγωγή της Πέγκυς Ζήνα

Δεν το γνώριζε σχεδόν κανείς

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά είναι από... - Η αλήθεια για την καταγωγή της Πέγκυς Ζήνα

Η Πέγκυ Ζήνα αποτελεί μία από τις πιο σταθερές αξίες στον χώρο της ελληνικής μουσική. Μετρά πάνω από 20 χρόνια καριέρας, ενώ κάθε της εμφάνιση καταφέρνει να καθηλώσει το κοινό.

Η αγαπημένη τραγουδίστρια γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου του 1975 (δείτε εδώ πώς γιόρτασε τα γενέθλιά της) και είναι κόρη της τραγουδίστριας Στέλλας Χρυσικοπούλου και του Γιώργου Ζήνα. Έχει σπουδάσει πιάνο και χορό ενώ μετά το σχολείο ξεκίνησε να δουλεύει στο θέατρο. Παράλληλα έκανε τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι.

Πέγκυ Ζήνα καταγωγή

Η Πέγκυ Ζήνα έχει δεκαπέντε προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό της. Στο παρελθόν συνεργάστηκε με πολλά ονόματα του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού όπως τον Νότη Σφακιανάκη, τον Πασχάλη Τερζή, τον Στέλιο Ρόκκο, τον Λευτέρη Πανταζή, τον Αντώνη Ρέμο, τον Σάκη Ρουβά, τον Νίκο Κουρκούλη, τον Γιάννη Πλούταρχο, τον Νίκο Βέρτη, τον Νίκο Μακρόπουλο και άλλους. Η κορυφαία της συνεργασία ήρθε το 2009 όπου συνεργάστηκε δίπλα στον τεράστιο Δημήτρη Μητροπανο.

Η καταγωγή της Πέγκυς Ζήνα

Η καταξιωμένη τραγουδίστρια γεννήθηκε λοιπόν το 1975 στην Αθήνα, ωστόσο η καταγωγή της είναι από το χωριό Σιταριά του Νομού Ιωαννίνων.

Το χωριό έχει πολλά φυσικά τοπία όπως το ποτάμι με το όνομα Νιζερός, παραπόταμος του Καλαμά, με τον παλαιό Νερόμυλο και το βουνό με τα δρομάκια γεμάτα δέντρα και φυτά.

Η εξομολόγηση για την κόρη της

Στο πλατό της εκπομπής «Καλό Μεσημεράκι» εισέβαλε, το απόγευμα της Τρίτης 8/2, η Πέγκυ Ζήνα, η οποία έκανε έκπληξη στον Νίκο Μουτσινά. Η αγαπημένη τραγουδίστρια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δύσκολη εποχή της πανδημίας, στη σχέση με τον σύζυγό της, ο οποίος πρόσφατα ανέβασε και μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram αγκαλιά με την κόρη τους, αλλά και στον ρόλο της ως μητέρα.

«Έχω κουραστεί με τις τηλεδιασκέψεις. Δεν αντέχω αυτό το πράγμα του ότι η αγκαλιά, η επαφή έχει αντικατασταθεί από την κάμερα», είπε χαρακτηριστικά η Πέγκυ Ζήνα για την πανδημία και συνέχισε:

«Στην αρχή με την καραντίνα μου άρεσε πάρα πολύ. Γιατί έκανα πράγματα που πριν δεν μπορούσα να κάνω, ξεκουράστηκα απόλυτα, χάρηκα το παιδί μου 24 ώρες το 24ωρο, και τον Γιώργο επίσης».

«Έχει τα καλύτερα στοιχεία και από τους δυο μας η Ηλέκτρα. Ξέρει να διεκδικεί αυτό που θέλει, αλλά το κάνει με πάρα πολύ γλυκό κι ευγενικό τρόπο. Νομίζω θα βγει κερδισμένη από αυτό.

Είναι ένα παιδί που έχει αξίες, ένα παιδί που προσπαθώ να του μάθω την αξία του συναισθήματος, τις πραγματικές αξίες, την αγάπη, την ευγνωμοσύνη και την αλληλεγγύη. Και να μην πιστέψει ποτέ πως είναι κάτι παραπάνω από κάποιον άλλον», συμπλήρωσε για την κόρη της, Ηλέκτρα.