Ξέβαψαν τα ρούχα στο πλυντήριο; Μην ανησυχείτε! Βρήκαμε τη λύση!

Δείτε πως θα τα σώσετε!

Ξέβαψαν τα ρούχα στο πλυντήριο; Μην ανησυχείτε! Βρήκαμε τη λύση!

Σε όλους μας έχει συμβεί να ξεβάψει κάποιο ρούχο στο πλυντήριο ρούχων.

Μια ξεχασμένη κόκκινη κάλτσα μπορεί να μπλεχτεί με τα λευκά σας ρούχα ή μπορεί πολύ απλά να ξεχάσατε να προσθέσετε χρωμοπαγίδα. Μην αγχώνεστε, σας έχουμε τη λύση. Διαβάστε παρακάτω...

Δεν χρειάζεται να πετάξετε τα ξεβαμμένα ρούχα σας καθώς υπάρχει τρόπος να τα επαναφέρετε στην αρχική τους κατάσταση.

1ος τρόπος

Τι θα χρειαστείτε Με λίγη μαγειρική σόδα μπορείτε να σώσετε τα ρούχα που μόλις ξέβαψαν στο πλυντήριο ρούχων.

Τι πρέπει να κάνετε Πάρτε τα ξεβαμμένα ρούχα και βάλτε τα ξανά για πλύσιμο σε πιο χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέστε στο απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε συνήθως λίγη μαγειρική σόδα.

Σώστε τα ξεβαμμένα ρούχα σας με τη βοήθεια λίγης μαγειρικής σόδας.


2ος τρόπος

Τι θα χρειαστείτε Το απλό λευκό ξίδι είναι θαυματουργό σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τι πρέπει να κάνετε Πριν στεγνώσουν τα ρούχα βάλτε τα πάλι στο πλυντήριο και προσθέστε 1/2 ποτήρι ξίδι στη θήκη που βάζετε το απορρυπαντικό. Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση πάρτε τα ρούχα (όσο ακόμα είναι υγρά) και βάλτε τα σε μια λεκάνη με νερό και φυσικό χυμό λεμονιού. Αφήστε τα μέσα στη λεκάνη για 24 ώρες και βάλτε τα και πάλι στο πλυντήριο.

Προσοχή Μην ρίξετε χλωρίνη σε λευκά ρούχα που ξέβαψαν γιατί η χλωρίνη θα τα κιτρινίσει, αντί να τα επαναφέρει στην αρχική τους κατάσταση.

Το Νο1 λάθος που κάνετε με το πλυντήριο ρούχων είναι αυτό!

Μόλις τελειώσατε με τα πλυντήρια που έπλυναν τα λερωμένα ρούχα της εβδομάδας που πέρασε.

Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε γεμάτοι ανακούφιση, πριν όμως καθίσετε στον καναπέ σας με ικανοποίηση που φέρατε εις πέρας την δύσκολη αποστολή, υπάρχει κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου: να αποφύγετε το Νο1 λάθος που κάνουν οι περισσότεροι με το πλυντήριο. Διαβάστε παρακάτω...

Όταν η πόρτα του πλυντηρίου κλείνει μετά την λειτουργία του, παγιδεύεται υγρασία στο εσωτερικό του κάδου.
Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε με το πλυντήριο σας είναι να κλείνετε την πόρτα αφού έχετε τελειώσει με το πλύσιμο των ρούχων. Ο λόγος είναι απλός: όταν η πόρτα του πλυντηρίου κλείνει μετά την λειτουργία του, παγιδεύεται υγρασία στο εσωτερικό του κάδου. Αυτό αφενός δημιουργεί μούχλα στο πλυντήριο και αφετέρου βοηθάει τα βακτήρια να αναπτυχθούν… και μαντέψτε πού πάνε: στα ρούχα που θα βάλετε στην επόμενη πλύση!

Με το να αφήνετε την πόρτα ανοιχτή, βοηθάτε να υπάρξει ελεύθερη κυκλοφορία αέρα στο εσωτερικό του κάδου σας και έτσι το πλυντήριό σας να στεγνώσει φυσικά. Μειώνετε, λοιπόν, τις πιθανότητες για να αναπτυχθούν βακτήρια και άσχημες μυρωδιές στο εσωτερικό του πλυντηρίου.

Με το να αφήνετε την πόρτα ανοιχτή, βοηθάτε να υπάρξει ελεύθερη κυκλοφορία αέρα στο εσωτερικό του κάδου σας.
Ένας ακόμα λόγος για να αφήνετε την πόρτα ανοιχτή, είναι πως ένας καθαρός κάδος ο οποίος έχει στεγνώσει εντελώς, θα βοηθήσει να μυρίζουν τα ρούχα σας πιο όμορφα στην επόμενη πλύση, κρατώντας μόνο τις μυρωδιές του απορρυπαντικού και του μαλακτικού. Τέλος, ένας ανοιχτός κάδος δίνει το σήμα πως το πλυντήριο είναι ελεύθερο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιον άλλον.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα τελειώσει το πλυντήριό σας, θυμηθείτε να αφήσετε την πόρτα ανοιχτή, ώστε να έχετε τα πιο καθαρά και φρεσκοπλυμένα ρούχα, χωρίς βακτήρια και άσχημες μυρωδιές!

Ανακαλύψαμε το μαγικό κόλπο για να μυρίζουν υπέροχα τα ρούχα σας!

Αν θέλετε και άλλες χρήσιμες συμβουλές μπείτε στην κατηγορία μας deco και σπίτια!