Νέο σκληρό φονικό στην Γη της Ελιάς - Τον δολοφονούν έξω από το αστυνομικό τμήμα

Οι εξελίξεις 20/3 έως 24/3 στην σειρά του MEGA

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Νέο σκληρό φονικό στην Γη της Ελιάς - Τον δολοφονούν έξω από το αστυνομικό τμήμα

Μην χάσετε στα νέα επεισόδια της σειράς, Γη της Ελιάς: Ο Μάνος συνεχίζει να βρίσκεται στα χέρια των αδίστακτων κακοποιών, ενώ όλοι με αγωνία προσπαθούν να έρθουν σε μια συνεννόηση μαζί τους. Την ίδια στιγμή η Μυρτάλη, έξαλλη με την Αθηνά, ζητάει από τον Αλέξη να τη σκοτώσει, ενώ η Ισμήνη ανακαλύπτει κάτι που ταράζει τη σχέση της και την εμπιστοσύνη της στον Κωνσταντίνο.

Οι εξελίξεις 20/3 έως 24/3 στην σειρά του MEGA, Γη της Ελιάς

Κυριακή 29/3 - Επεισόδιο 131

Ο Ισίδωρος και η Μαρίνα περιμένουν με αγωνία την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία των απαγωγέων. Την ίδια στιγμή, τόσο η Ιουλία όσο και η Αντιγόνη βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Στο μεταξύ ο Μάνος προσπαθεί να το σκάσει, αλλά τον πιάνουν και τον χτυπούν άσχημα, καταλήγοντας αναίσθητος στο πάτωμα.

Η Μυρτάλη, μετά το χαστούκι που της έριξε η Αννα και μάλιστα μπροστά σε κόσμο, ζητάει από την Αθηνά να την απολύσει. Στο μεταξύ η Αθηνά που γνωρίζει πολύ καλά τον χαρακτήρα της Μυρτάλης, αλλά ξέρει επίσης πολύ καλά και την Αννα, δεν της δίνει σημασία και φυσικά δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις της Μυρτάλης. Οταν η Μυρτάλη βλέπει την Αννα να συνεχίζει να εργάζεται στην επιχείρηση, πηγαίνει κατευθείαν στην Αθηνά, από την οποία με ύφος απαιτεί εξηγήσεις: «Νομίζω ότι κάτι σου ζήτησα. Γιατί αυτή συνεχίζει να δουλεύει στο ελαιοτριβείο; Αθηνά, με αγνοείς;», της λέει.

Δείτε επίσης: Τηλεθεατές δυστυχώς... - «Δεν θα είμαι στην τρίτη σεζόν»

Η Αθηνά την αντιμετωπίζει στα ίσια: «Μυρτάλη, εδώ είναι δουλειά και δεν με αφορούν τα προσωπικά σου. Αυτά έξω από εδώ. Η Αννα είναι μια από τις καλύτερες εργάτριες που έχουμε και δεν θα την απολύσουμε για ένα πείσμα σου. Το κατάλαβες;», της απαντάει και τελικά οι δύο γυναίκες μαλώνουν άσχημα.
Παράλληλα, ο Πότης εξομολογείται στον Αποστόλη πως είναι τσιμπημένος με την αδελφή του: «Σε παρακαλώ όμως να μείνει μεταξύ μας, δεν θέλω να της το πεις», τον παρακαλεί. Στο μεταξύ η Μυρτάλη έξαλλη αλλά και τυφλωμένη από το μίσος, πιάνει τον Αλέξη: «Σου έχει κάνει πολλά, εξαιτίας της δεν μιλάς με τη μάνα σου. Τώρα τα έχει βάλει και μαζί μου και κάνει ό,τι θέλει στην επιχείρηση του πατέρα μου. Θέλω να τη βγάλεις από τη μέση», απαιτεί.

Ο Φίλιππος ζητά από τη Βασιλική να κάνουν πλάτες στην Ειρήνη για να συναντιέται με τον Λεωνίδα: «Ελα μωρέ, να τη βοηθήσουμε λίγο γιατί στο σπίτι την έχουν στην πίεση», της λέει. Την ίδια ώρα ο Αρης, υπό το βάρος του χρέους, ενδίδει στην πρόταση του Δημοσθένη και δέχεται να συνεργαστεί στις παράνομες δουλειές του. Στο μεταξύ η Ισμήνη ανακαλύπτει ένα τηλέφωνο παλιάς τεχνολογίας στην τσέπη του Κωνσταντίνου και απαιτεί εξηγήσεις: «Τι είναι αυτό, Κωνσταντίνε; Εχεις κρυφό τηλέφωνο; Για ποιο λόγο; Πού μιλάς με αυτό;», τον ρωτάει.

Δευτέρα 20/3 - Επεισόδιο 132

Την ίδια στιγμή η υπομονή της Μαρίνας και του Ισίδωρου δοκιμάζεται, καθώς περνάει ακόμα μία ημέρα χωρίς επικοινωνία από τους απαγωγείς, ενώ ο Κουράκος αποφασίζει να προχωρήσει σε παρακολούθηση των τηλεφώνων τους: «Θα είμαστε έτοιμοι. Μόλις πάρουν για να ζητήσουν τα λύτρα, θα τους εντοπίσουμε αμέσως», λέει. Ο Αρης, με βαριά καρδιά και υπό την καθοδήγηση του Δημοσθένη, βουτάει στα βαθιά και μπλέκει με το εμπόριο ναρκωτικών.

Δείτε επίσης: Αποκλειστικό! «Θα σκοτώσω τον Δημοσθένη» - Απεγνωσμένος να βάψει τα χέρια του με αίμα ο Φίλιππος

Στο μεταξύ ο Κωνσταντίνος προσπαθεί να πείσει την Ισμήνη ότι πως δεν υπάρχει άλλη γυναίκα: «Αγάπη μου, πώς μπορείς να πιστεύεις ότι θα υπήρχε θέση για άλλη γυναίκα στη ζωή μου; Το τηλέφωνο αυτό μου χρειάζεται στη δουλειά μου. Ηταν παλιό, είχα μέσα κάποιους πελάτες και επίσης αυτό πιάνει παντού», ισχυρίζεται, όμως εκείνη αρνείται να ακούσει τις δικαιολογίες του. Την ίδια στιγμή στο σπίτι του Ισίδωρου επικρατεί αναταραχή, καθώς το τηλέφωνο χτυπάει και είναι οι απαγωγείς, όπου ζητούν από τον Ισίδωρο ένα τεράστιο ποσό: «Μην κάνεις καμία βλακεία και μπλέξεις την αστυνομία. Τα θέλουμε σε μεταχειρισμένα πενηντάρικα σε τρεις μέρες», είναι τα λόγια τους.

Ο Αλέξης δεν συμφωνεί με την πρόταση της Μυρτάλης, αλλά μετά από μεγάλη πίεση ενδίδει: «Εντάξει, θα το κάνω. Θα φροντίσω να φανεί σαν ατύχημα», της λέει και κρυφά πάει το βράδυ και κόβει τα φρένα από το αυτοκίνητο της Αθηνάς, χωρίς να μπορεί να φανταστεί τι θα γίνει. Την επόμενη μέρα η Αθηνά μαζί με τη Μαργαρίτα αλλά και την Αναστασία παίρνουν το αυτοκίνητο για πάνε μια βόλτα.

Στον δρόμο όμως αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν φρένα και πανικοβάλλονται. Η Αθηνά προσπαθεί να σταματήσει το αυτοκίνητο για να μη σκοτωθούν και τα καταφέρνει ρίχνοντάς το έξω από τον δρόμο.

Τρίτη 21/3 - Επεισόδιο 133

Ο Ισίδωρος αποφασίζει να μη μιλήσει στην αστυνομία, φοβούμενος πως η ανάμειξή της μπορεί να φέρει σε κίνδυνο τη ζωή του Μάνου. Η εμπιστοσύνη της Ισμήνης παραμένει κλονισμένη κι έτσι αρπάζει τα κλειδιά του γραφείου του Κωνσταντίνου και βγάζει αντικλείδι για να πάει εκεί και να ψάξει. Στο μεταξύ ο Αρης αναλαμβάνει την πρώτη παράνομη μεταφορά και ο Δημοσθένης τον επιβραβεύει με ένα καλό πόσο. Την ίδια στιγμή ο Στάθης και η Ιουλία έρχονται σε μεγάλη ρήξη για ένα θέμα που αφορά στη συγκατοίκηση και τα οικονομικά τους, καθώς ο Στάθης δεν δέχεται να πληρώνει η Ιουλία τα έξοδα: «Τι έγινε; Θα με έχεις εδώ και θα με ταΐζεις; Το ξέρεις ότι δεν μου αρέσουν αυτά. Τα έξοδα είναι και για τους δυο μας», της ξεκαθαρίζει. Λίγο αργότερα ο Δημοσθένης ανακοινώνει στον Κωνσταντίνο: «Εχω βρει τον αντικαταστάτη σου. Πριν φύγεις από τη δουλειά όμως θέλω να αναλάβεις να τον εκπαιδεύσεις», του λέει, αλλά εκείνος αρνείται.

Δείτε επίσης: Αποχωρεί από την Γη της Ελιάς πρόσωπο "φωτιά" - Το επιβεβαίωσε ο Ανδρέας Γεωργίου στον αέρα του OPEN

Η Αθηνά πάει το αυτοκίνητο στο συνεργείο, αυτό όμως που της λένε της κόβουν τα πόδια: «Κυρία Νομικού, τα φρένα του αυτοκινήτου σας είναι κομμένα. Κάποιος προσπάθησε να σας σκοτώσει».
Η Αθηνά καταλαβαίνει αμέσως τι έχει συμβεί: «Ο Αλέξης, αυτός το έκανε, με θέλει νεκρή», μονολογεί και μιλάει στον εισαγγελέα για όλα όσα έγιναν: «Αθηνά, δεν θα σου πω ψέματα, κι εγώ πιστεύω ότι αυτός το έχει κάνει».

Τετάρτη 22/3 - Επεισόδιο 134

Ο Μιχάλης, παρότι συμφωνεί με την Αθηνά πως ο Αλέξης πείραξε τα φρένα στο αυτοκίνητό της, τη συμβουλεύει: «Δεν πρέπει να κάνεις αυτή τη στιγμή κάποια κίνηση. Καλύτερα για κάποιο διάστημα να τον έχουμε υπό στενή παρακολούθηση. Κάποια στιγμή θα τον πιάσουμε».

Οι απαγωγείς στέλνουν DVD με μήνυμα του Μάνου που σοκάρει. Στο μεταξύ, ο Αρης δίνει στην Εύα χρήματα για να καλύψει επιταγές: «Τι είναι αυτά; Πού τα βρήκες;», τον ρωτάει έκπληκτη και ο Αρης φυσικά της λέει ψέματα: «Μου τα δάνεισε ένας φίλος μου», της απαντάει. Την ίδια ώρα ο Ισίδωρος προσπαθεί να μαζέψει τα χρήματα για τα λύτρα, ενώ η Μαρίνα με το ζόρι καταφέρνει να ανοίξει το ανθοπωλείο και προσπαθεί να παραμείνει ψύχραιμη. Από την άλλη η Μυρτάλη, που δεν ξέρει για την απαγωγή του Μάνου, προσπαθεί να κάνει μια ακόμα προσέγγιση στη φίλη της αλλά, ειδικά αυτή τη φορά, βρίσκει τοίχο, ενώ η Ισμήνη παρακολουθεί τον Κωνσταντίνο. Οι απαγωγείς επικοινωνούν ξανά με τον Ισίδωρο, ο οποίος τους λέει: «Δεν μου φτάνουν οι μέρες για να βρω τόσα χρήματα, θέλω μια παράταση, αλλά πρώτα θέλω να ξαναδώ τον γιο μου, ότι είναι καλά», τους τονίζει. Ο απαγωγέας όμως αντιδρά άσχημα, γεγονός που τρομοκρατεί τη Μαρίνα: «Δεν αστειεύονται, θα τον σκοτώσουν», λέει κλαίγοντας.

Δείτε επίσης: Τον ''έπιασαν'' στα πράσα να τρέχει - Διέρρευσε το 1o πλάνο του Αγγελόπουλου από τα γυρίσματα στη σειρά του Mega

Γη της Ελιάς Μάνος

Πέμπτη 23/3 - Επεισόδιο 135

Οσο περνούν οι μέρες και ο Μάνος βρίσκεται ακόμα στα χέρια των απαγωγέων, τα πράγματα δυσκολεύουν, ενώ η Αθηνά και η Ιουλία βοηθούν τον Ισίδωρο να συγκεντρώσει τα λύτρα. Στο μεταξύ ο Αλέξης, πονηρά σκεπτόμενος, πηγαίνει στην Αθηνά για να ζητήσει συγγνώμη. «Θεία, ήρθα να σου ζητήσω συγγνώμη που ήμουν τόσο απότομος μαζί σου. Δεν έπρεπε να σε χτυπήσω, ντρέπομαι», απολογείται, αλλά εκείνη τον πετάει έξω από το σπίτι της. Στο μεταξύ ένα δεύτερο βίντεο με τον Μάνο φτάνει στα χέρια του Ισίδωρου και της Μαρίνας, ενώ παράλληλα αποκαλύπτεται ποιος κρύβεται πίσω από την απαγωγή.

Παρασκευή 24/3 - Επεισόδιο 136

Οι διαπραγματεύσεις του Ισίδωρου για το ποσό των λύτρων φέρνουν τη Μαρίνα στα όριά της: «Μα, επιτέλους, σταματήστε τα παζάρια. Για τη ζωή του Μάνου μιλάμε! Δώστε τα χρήματα», του φωνάζει, με αποτέλεσμα οι δυο τους να καβγαδίσουν. Την ίδια στιγμή ο Ισίδωρος, φοβούμενος ότι η μικρή Αγγελική θα καταλάβει τι συμβαίνει, αποφασίζει να τη στείλει στην Ιουλία, προκαλώντας την αντίδραση της Αντιγόνης, καθώς ήθελε εκείνη να φιλοξενήσει το παιδί: «Είμαι μάνα του και λαχταράω κάθε φορά να την έχω κοντά μου και τώρα που είχα μια ευκαιρία να κρατήσω έστω για λίγο το παιδί, τη στέλνεις στην Ιουλία. Γιατί;», του λέει κλαίγοντας.

Την ίδια ώρα γίνεται μια δολοφονία έξω από το αστυνομικό τμήμα, η οποία βάζει στον Κουράκο την υποψία: «Οι απαγωγείς βρίσκονται κάπου εδώ κοντά. Είναι κάτω από τη μύτη μας και δεν τους βλέπουμε», λέει καθώς το όπλο που βρήκαν είχε χρησιμοποιηθεί κι αλλού. Παράλληλα, ο Γιώργης και η Ευτυχία κάνουν την πρώτη κοινή τους εμφάνιση ως ζευγάρι και τα κουτσομπολιά στο χωριό δίνουν και παίρνουν. Η Ασπασία αρχίζει συνεδρίες με ψυχολόγο, ενώ ο Αλέξης σε μια προσπάθεια να εκβιάσει συναισθηματικά τη Μαργαρίτα, την απειλεί πως θα αυτοκτονήσει: «Αν δεν γίνουμε όπως πριν θα βάλω τέλος στη ζωή μου και θα φταις εσύ», της λέει.