Και αν πιστεύεις πως τα μαλλιά σου φέτος θα είναι ανάλαφρα και χαλαρά στους ώμους ή έστω θα τα κάνεις ανάλαφρες μπούκλες και τελείωσε, τότε κάνεις λάθος! Οι κότσοι τη νέα σεζόν είναι πολλοί και σε μεταμορφώνουν στη στιγμή. Ο βρεγμένος, ο ψηλός, ο κόμπος και πολλοί άλλοι κότσοι υπόσχονται να αλλάξουν τελείως τα μαλλιά σου! Εσύ ποιον διαλέγεις;

Και το φθινόπωρο αυτό, θα λατρέψεις το πιο βολικό και εντυπωσιακό ταυτόχρονα χτένισμα της σεζόν, τον κότσο.

Περίτεχνοι topknots:
Οι topknots ή αλλιώς κότσοι στο επάνω μέρος του κεφαλιού στο στεφάνι είναι άκρως ιδιαίτεροι και εντυπωσιακοί όπως τους είδαμε στα σόου των οίκων Balenciaga και έχουν ένα μεταξένιο τελείωμα αλλά και ένα ελαφρύ «γύρισμα». Πρόκειται για ένα ιδανικό χτένισμα για μια πιο επίσημη εμφάνιση.

Μαλλιά ψηλά και όλα τα φτάνω:
Τα μαλλιά συγκεντρώνονται στο επάνω μέρος του κεφαλιού όπως είδαμε στον οίκοMissoni σε εντυπωσιακά χτενίσματα που έχει στιλ και όγκο και είναι καλά στερεωμένα με τσιμπιδάκια διάσπαρτα σε όλο το κεφάλι.

Άλλη μια προσέγγιση του ανακατεμένου ψηλού κότσου από τα σόου του Missoni με πολλά τσιμπιδάκια διάσπαρτα σε όλο το κεφάλι σε μια εκδοχή που οι φύτρες των μαλλιών σου «φτιάχνουν» όλο το λουκ.

Βρεγμένοι:
στα σόου του οίκου Altuzarra είδαμε τα μαλλιά να είναι «βρεγμένα» με αρκετό προϊόν ενώ τα μαλλιά είναι «στερεωμένα» στο πίσω μέρος του κεφαλιού δημιουργώντας άλλες φορές αυστηρά φλατ και άλλες φορές πιο ανέμελα στιλ σε κότσο.

Ο κότσος-κόμπος:
Το να φτιάχνουμε κότσους είναι κάτι που έχει πλέον περάσει στο… γενετικό μας υλικό και μοιάζει σαν να έχουμε γεννηθεί για να φτιάχνουμε τα μαλλιά μας με τον τρόπο αυτό. Τη νέα σεζόν μια τάση που σχεδόν μας «επιβάλλεται» είναι ο κότσος μας να γίνει ένα απλός ή πιο περίτεχνος κόμπος.

Μπορεί να μην δείχνουν πάντα τέλεια φτιαγμένοι αλλά με λίγη παραπάνω προσπάθεια μπορεί να μοιάζουν σαν τους κότσους-κόμπους που είδαμε στα ντεφιλέ του οίκου Dolce& Gabbana. Oι κότσοι-κόμποι στις κολεξιόν του οίκου Vera Wang μοιάζουν φτιαγμένοι σε «τυχαίο» σχήμα κόμπου ενώ εκείνοι του Marissa Webb είναι πιο απλοί. Οι «ανακατεμένοι» κότσοι του Giorgio Armani κέρδισδαν σίγουρα μια θέση στην καρδιά μας ενώ και τα σινιόν του Dolce & Gabbana είχαν έναν ανεπιτήδευτο αέρα που μας άρεσε!

Κότσος-καπέλο:

Οι κότσοι που είδαμε στον Marc Jacobs ήταν χωρίς αμφιβολία εντυπωσιακοί αλλά και εκκεντρικοί. Οι κότσοι στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού φορεμένοι σαν headpiece ήταν ένα από τα πιο εκκεντρικά δείγματα της τάσεις.

womenonly.gr

loading...