H Eλλάδα βγάζει ακόμη Star Hellas. Η άνοδος και η πτώση ενός θεσμού.

H Eλλάδα βγάζει ακόμη Star Hellas. Η άνοδος και η πτώση ενός θεσμού.
Με αφορμή το διαγωνισμό για την Star Hellas 2017 o οποίος πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο στον Ωρωπό, ας κάνουμε μια αναδρομή στο τί σήμαινε αυτός ο θεσμός στο παρελθόν και που βρίσκεται σήμερα.

Από την Έλενα Φάκου

Κάποτε, ο διαγωνισμός Star Hellas ήταν το κοσμικό γεγονός της χρονιάς και δεν αφορούσε μόνο στη μόδα, αλλά είναι ευρύτερα κοινωνικό χαρακτήρα. Οι υποψήφιες, πόσο μάλλον οι νικήτριες έπαιρναν το εισητήριο για μια μεγάλη καριέρα τόσο στην μόδα όσο και στη show bizz γενικότερα. Η διοργάνωση είχε μια αίγλη η οποία ήταν αξιοζήλευτη, μια ποιότητα και διακρινόταν από χλιδή.

Στη συνέχεια πέρασε μια περίοδος πτώσης, κατά την οποία τα καλλιστεία έχασαν την λάμψη του παρελθόντος, και αυτό συνέβη τη δεκαετία του 80 όπου ο θεσμός πέρασε μια λούμπεν περίοδο. Στις αρχές της δεκαετίας του 90, ο Αντέννα επανέφερε πιο glamorous απο ποτέ τη διοργάνωση της Star Hellas δίνοντάς του χαρακτήρα υπερπαραγωγής και από αυτόν αναδείχθηκαν τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού modeling τα οποία βρέθηκαν στην πρώτη σειρά της ελληνικής και όχι μόνο μόδας για δυο περίπου δεκαετίες: Μαρίνα Τσιντικίδου, Τζένη Μπαλατσινού, Μαριέττα Χρουσαλά, Εβελίνα Παπαντωνίου, Εύη Αδάμ και Ρέα Τουτουνζή είναι μονάχα μερικες.






Και μην ξεχνάμε και τις σχετικά πρόσφατες, Τζούλια Αλεξανδράτου και Ολυμπία Χοψονίδου προς τις τελευταίες χρονιές της διοργάνωσης των καλλιστείων από τον Αντέννα, οι οποίες ακόμη απασχολούν την κοινή γνώμη.




Τώρα, τα καλλιστεία έγιναν σε κάποιο καλοκαιρινό κέντρο του Ωρωπού και ανέδειξαν μια σειρά από κοπέλες τις οποίες δεν γνωρίζουμε και προσωπικά δεν ξέρω ποιό το νόημα του να πας σε έναν τέτοιο διαγωνισμό το 2017, αφού ο ρόλος του έχει εξασθενήσει τόσο που δε θα σε βοηθήσει περισσότερο από ένα καλό πρακτορείο και έναν έξυπνο ατζέντη μόδας. Εϊναι ακόμη τόσο δελεαστική αυτή η κάπως κιτς κορώνα και αυτή η λίγο κιτς κορδέλα; Έχει ακόμη τόσο γοητεία ο τίτλος από μόνος του χωρίς να αντιπροσωπεύει και πολλά; Αυτά είναι ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να μας τα απαντήσουν οι διαγωνιζόμενες. Μάλλον πρόκειται για το ίδιο μικρόβιο που έχουν όλοι οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε κάθε λογής διαγωνισμό. Ταλέντων, τραγουδιστών, μοντέλων, ηθοποιών, big brother, survivor, γνωστή και ως "Διαγωνισμίτιδα".


Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr