10 ξένοι celebrities που έχουν τσιγγάνικες ρίζες!

10 ξένοι celebrities που έχουν τσιγγάνικες ρίζες!
Περνώντας από το Αφγανιστάν, την Περσία, την Αρμενία και την Μικρά Ασία, έφτασαν στην Ευρώπη, όπου στη συνέχεια εξαπλώθηκαν στις περισσότερες περιοχές της ηπείρου και αργότερα στην Αμερική. Ο λόγος για τους Ρομά που σήμερα βρίσκονται διασκορπισμένοι ανά την υφήλιο.

Έλβις Πρίσλει

Είναι ίσως ο πιο διάσημος τσιγγάνος όλων των εποχών. Ανοιχτά δεν το παραδέχτηκε ποτέ, οι φήμες για την τσιγγάνικη καταγωγή του όμως πάντα οργίαζαν.



Zλατάν Ιμπραϊμοβιτς

Κι ο γνωστός και καλά αμοιβόμενος ποδοσφαιριστής Zλατάν Ιμπραϊμοβιτς κατάγεται από τη φυλή των Ρομανισάελ που μετοίκησε στη Σουηδία και τη Νορβηγία

Μάικλ Κέιν

Ο διάσημος Άγγλος ηθοποιός λέγεται πως έχει τσιγγάνικες ρίζες, από την πλευρά τρου πατέρα του, κάτι που πραγματικά προκαλεί έκπληξη αν σκεφτεί κανείς πως ο Κέιν έχει και τον τίτλο του Σερ! Το πραγματικό του όνομα είναι Μόρις Τζόσεφ Μάικλγουάιτ.

Τσάρλι Τσάπλιν

Γνωρίζουμε πως έγινε πατέρας σε ηλικία 80 ετών, ότι ο Σαρλό, Τσάρλι Τσάπλιν είχε τσιγγάνικες ρίζες είναι από τις πιο άγνωστες πτυχές της ζωής του. Σε αυτό συνηγορεί ένα γράμμα που βρέθηκε από την κόρη του μετά τη γέννησή του αλλά και το γεγονός πως δε βρέθηκε ποτέ το πιστοποιητικό γέννησής του! Όπως λέγεται η κόρη του Βικτόρια Τσάπλιν βρήκε σε συρτάρι του γραφείου του πατέρα της επιστολή της δεκαετίας του '70 σύμφωνα με την οποία ο Τσάπλιν γεννήθηκε σε τροχόσπιτο στο Μπλακ Πατς του Σμέθουικ, κοντά στο Μπέρμιγχαμ, από την Βασίλισσα των τσιγγάνων. Όντως εκείνη την εποχή στο Μπέρμιγχαμ φιλοξενούταν μεγάλη κοινότητα Ρομά οπότε δεν αποκλείεται η ιστορία αληθεύει.

Χοακίν Κορτές

Ο “Θεός του Φλαμένκο” και μοντέλο του Αρμάνι Χοακίμ Κορτες που προκαλεί ρίγη σε θηλυκά ανά τον κόσμο είναι κι αυτός Ρομά. Γεννήθηκε στην Κόρδοβα το 1969 και μετακόμισε με την οικογένειά του στην Μαδρίτη σε ηλικία 12 ετών.



Μητέρα Τερέζα

Η γυναίκα που αφιέρωσε τη ζωή της στους φτωχούς κι αγιοποιήθηκε από το Βατικανό, γνωστή ως Μητέρα Τερέζα ήταν Αλβανίδα Τσιγγάνα από το Κόσσοβο.

Πάκο ντε Λουθία

Ο διάσημος Ισπανός κιθαρίστας που έφυγε το 2014 από τω ζωή κι ο οποίος έφερε το φλαμένκο κοντά στο ευρύ κοινό είχε κι αυτός τσιγγάνικες ρίζες.

Αντρέα Πίρλο

Και ο γοητευτικός Αντρέα Πίρλο που σήκωσε το Μουντιάλ του 2006, ανήκει στη φυλή των Sinti.

Μπομπ Χόσκινς

Τσιγγάνικες ρίζες είχε και ο Μπομπ Χόσκινς, ο Βρετανός ηθοποιός που έγινε γνωστός για το ρόλο του στην ταινία «Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ» μιας και η μια από τις γιαγιάδες του ήταν τσιγγάνα.