Την έχω προσφέρει πολλές φορές ως επιδόρπιο σε γεύμα με κρέας και πραγματικά ενθουσίασε τους καλεσμένους μου.
Για 4 άτομα

-4 πράσινα μήλα

-½ ποτήρι ξερά δαμάσκηνα ψιλοκομμένα

-½ ποτήρι ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα

-½ ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα

-ξύσμα ενός λεμονιού ή λάιμ

-½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

-2/3 ποτηριού νερό

-2 κ.σ. μαργαρίνη

-κανέλα, μοσχοκάρυδο

Οδηγίες

Πλύνετε τα μήλα και αφαιρέστε το πάνω μέρος τους και έπειτα τη σάρκα του.

Αφαιρέστε τα κουκούτσια και τρίψτε το υπόλοιπο σε ένα μπολ.

Προσθέστε τα ψιλοκομμένα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, τα καρύδια, το ξύσμα λεμονιού και 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη.

Γεμίστε με το μείγμα τα μήλα.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, το βούτυρο, λίγο κανέλα και λίγο μοσχοκάρυδο και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.

Περιχύστε με αυτό το εσωτερικό των μήλων και ψήστε τα στο φούρνο, στους 180οC, για μία ώρα.

Πασπαλίστε με λίγη κανέλα και ελάχιστη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Το μυστικό
Αν θέλετε ρίξτε στη γέμιση λίγο κονιάκ ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας σας. Προτιμώ το λικέρ μανταρίνι επειδή δίνει στο γλυκό μου ιδιαίτερο άρωμα.

 

omorfamystika.gr

loading...