Avocado oil: Γιατί το έλαιο αβοκάντο είναι πολύτιμο για τη φροντίδα της επιδερμίδας σου;

Έτσι θα το εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Αν και χρησιμοποιείται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους στη μαγειρική, το αβοκάντο αποτελεί επίσης ένα δημοφιλές φρούτο, που αξιοποιείται και από την κοσμητολογία για την φροντίδα της επιδερμίδας. Και αυτό γιατί τα πολύτιμα συστατικά του μπορούν να καταπραϋνουν ερεθισμούς και κοκκινίλες αλλά και να αντιμετωπίσουν προβλήματα όπως: έκζεμα, δερματίτιδα, ψωρίαση, ακμή ή ακόμη και ηλιακά εγκαύματα.

Δεν είναι τυχαίο που περιέχεται ως βασικό συστατικό σε προϊόντα ενυδάτωσης για την επιδερμίδα: όπως οροί, μάσκες προσώπου, θεραπείες κάτω από τα μάτια, προϊόντα χειλιών αλλά και καθαριστικά εξαιτίας της πλούσιας σε βιταμίνες και μέταλλα σύνθεσής του, η οποία λειτουργεί και ως αντιοξειδωτικό. (δες και για τις φακίδες στο πρόσωπο, πώς από ψεγάδι της επιδερμίδας έγινε το απόλυτο beauty trend στο ΤικΤοκ)

Τι είναι το έλαιο αβοκάντο & γιατί είναι πολύτιμο για τη φροντίδα της επιδερμίδας σου;

Το έλαιο αβοκάντο εξάγεται από τον πολτό του εξωτικού αυτού φρούτου, το οποίο έχει αντι-μικροβιακή, αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Ακόμη είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα – συγκεκριμένα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα- που υποστηρίζουν έναν υγιή δερματικό φραγμό, ενώ είναι και φιλικό με την επιδερμίδα.

avocado_oil
Unsplash

Σε όλα αυτά πρόσθεσε τις βιταμίνες Ε και C – δύο ισχυρά αντιοξειδωτικά- που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και των βλαβών που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία στο δέρμα, αποτρέποντας τη διάσπαση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, η οποία δημιουργεί με τη σειρά της τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης στο δέρμα σου.

Τα οφέλη του

  • Βοηθά στην ενυδάτωση και στη θρέψη της επιδερμίδας.
  • Καταπολεμά τις φθορές και τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες, που είναι υπεύθυνες για τη γήρανση της επιδερμίδας.
  • Ανακουφίζει το ξηρό και ερεθισμένο δέρμα.
  • Μειώνει την ερυθρότητα και τις κοκκινίλες.
  • Διατηρεί την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας.
  • Καταπραϋνει το δέρμα από τα ηλιακά εγκαύματα.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Όταν το λάδι αβοκάντο χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό σε προϊόντα περιποίησης δέρματος, προσφέρει ενυδατική και αντιφλεγμονώδη δράση στην επιδερμίδα σου. Στην περίπτωση που θέλεις να ενισχύσεις την ενυδάτωση στο δέρμα σου μπορείς να συνδυάσεις τα προϊόν που περιέχει το συγκεκριμένο συστατικό με ένα άλλο συμπληρωματικά με ενυδατικά συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ. Ακόμη μπορείς να προσθέσεις μερικές σταγόνες βιολογικού, ελαίου αβοκάντο στην καθημερινή σου ενυδατική κρέμα ή στον ορό προσώπου.