French Style: 5+1 κομμάτια που οι Γαλλίδες δεν αποχωρίζονται το καλοκαίρι

Είναι οι γυναίκες που ορίζουν το στυλ!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
French Style: 5+1 κομμάτια που οι Γαλλίδες δεν αποχωρίζονται το καλοκαίρι

Η έμφυτη αίσθηση του στυλ των Γαλλίδων είναι όχι μόνο αξεπέραστη αλλά έχει μαγέψει εδώ και χρόνια στον κόσμο της μόδας όλες τις γυναίκες του πλανήτη! Η Γαλλία συνδέεται στενά με την κομψότητα και το καλό γούστο σε όλα τα επίπεδα, όπως είναι το καλό φαγητό, η κουλτούρα του καφέ και το chic ντύσιμο. Πολλά κομμάτια που χρησιμοποιούν στο καθηερινό τους ντύσιμο αποτελούν βασικά για κάθε καλοντυμένη γυναίκα αλλά και για κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα που... σέβεται τον εαυτό της. Το στυλ των Γαλλίδων είναι διαχρονικό και όλες θέλουμε να το αντιγράψουμε.

κομψές Γαλλίδες

Το γαλλικό στυλ είναι αξεπέραστο

Ηθοποιοί και μοντέλα αλλά και διάσημα brands έχουν παίξει τον δικό τους ρόλο στην ερωτική σχέση του κόσμου με το γαλλικό στυλ. Ο Françoise Hardy έχει εμπνεύσει αμέτρητα χτενίσματα με την πάροδο των ετών, η Catherine Deneuve εξακολουθεί να είναι "ιέρεια" του στυλ στα 76 της χρόνια, ενώ οι οπαδοί της Léa Seydoux, της Audrey Tatou και της πρέσβειρας της Chanel Caroline de Maigret έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι στην παριζιάνικη κομψότητα.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που και το καλοκαίρι υπάρχουν ρούχα που απογειώνουν εύκολα το look μας και είναι... δανεισμένα από τις γαλλικές ντουλάπες, τα οποία φορούν οι Γαλλίδες στους δρόμους της πόλης και κερδίζουν τις εντυπώσεις με την κομψότητα και το γούστο τους.

Τα βασικά fashion items των κομψών Γαλλίδων

Broderie anglaise

κιπούρ μπλουζάκι

Η βαμβακερή δαντέλα έχει τις ρίζες της στην Αγγλία του 1800 (εξ ου και το όνομα), όταν συνήθως την χρησιμοποιούσαν σε εσώρουχα και για να διακοσμήσουν γιακάδες και μανσέτες. Από τότε μέχρι σήμερα δεν λείπει από τα catwalks κάθε χρόνο, ενώ στις φετινές τάσεις S/S2021 την είδαμε πολύ από τον Οίκο Zimmermann, ενώ διαπρέπουν και στο street style για τις υπέρκομψες Γαλλίδες.

Jean shorts

τζιν σορτς

Μπορεί αν μην το φοράνε μόνο οι Γαλλίδες, αλλά για εκείνες είναι ο ορισμός της κομψότητας. Αποτελεί safe επιλογή για να αναδείξεις όμορφα και trendy μπλουζάκια, ενώ με ένα blazer θα δημιουργήσεις ενα extra chic look. Αν πάλι δεν αγαπάς το τζιν (που δεν νομίζω) δες τα βασικά σορτσάκια του καλοκαιριού από τα Zara και διάλεξε!

Gold earrings

χρυσαφί σκουλαρίκια

Ο χρυσός... μάς φέρνει πιο κοντά και αυτό το ξέρουν καλά οι Γαλλίδες. Δεν υπάρχει, λοιπόν, τίποτα που να μπορεί να αντικαταστήσει επάξια ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια σε ένα κομψό look. Μικρότερα ή μεγαλύτερα, διάλεξε αυτά που ταιριάζουν στην εμφάνισή σου και άφησέ τα τα κάνουν δήλωση μόδας!

Εσπαντρίγιες

εσπαντρίγες

Δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότερο τις βλέπουμε στις καλοκαιρινές εμφανίσεις αφού είναι κομψά, βολικά και άνετα παπούτσια από το πρωί ως το βράδυ. Θα τα περπατήσεις εύκολα όπου κι αν βρεθείς, ενώ αντικαθιστούν τα... άβολα πέδιλα για τις βραδινές εξόδους σου στα νησιά.

Ψάθινο καπέλο

ψάθινο καπέλο

Τα τελευταία χρόνια δεν το φοράμε μόνο στην παραλία αλλά και στις πρωινές μας εμφανίσεις, αφού μπορούν εύκολα να απογειώσουν και την πιο απλή εμφάνιση. Προτίμησε ένα μεγάλο σε μέγεθος, που είναι πολύ κομψό και σε προστατεύει ακόμα περισσότερο από τον ήλιο.

Cut-eye γυαλιά ηλίου

cut-eye γυαλιά

Με μια ρετρό πινελιά, τα χρειάζεσαι στα καλοκαιρινά σου looks, αφού αυτόματα θα δημιουργήσουν ένα Look βγαλμένο από το 70s, που τόσο αγαπάμε. Συνδύασέ τα με ένα μεταξωτό μαντίλι στο κεφάλι σου (δες και τα υπόλοιπα αξεσουάρ για τα μαλλιά σου το καλοκαίρι) και... είσαι έτοιμη να πρωταγωνιστήσεις σε ταινία του γαλλικού κινηματογράφου.