Γαμήλια τούρτα: Τα μυστικά που χρειάζεται να ξέρεις για ένα τέλειο αποτέλεσμα

Το ζητούμενο είναι να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
shutterstock
shutterstock

Από την αρχαιότητα ακόμα θεωρούσαν τη γαμήλια τούρτα ως σύμβολο ευημερίας, καλοτυχίας και γονιμότητας για το νιόπαντρο ζευγάρι. Η αλήθεια είναι πως μια τέτοια "μεγάλη μέρα" το γλυκό που θα προσφέρεις στους καλεσμένους σου πρέπει να συνδυάζει τον εντυπωσιασμό με την υπέροχη γεύση.

Οπότε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσεις την επιλογή της, αλλά να διαλέξεις αυτήν που θα κάνει αίσθηση με την εμφάνιση και στη συνέχεια με τη νοστιμιά της. Τι πρέπει να προσέξεις; Πού να δώσεις βάση και τι να αποφύγεις; Στη συνέχεια οι απαντήσεις για ένα τέλειο αποτέλεσμα στη γαμήλια τούρτα σου.

Τα μυστικά που χρειάζεται να ξέρεις για να διαλέξεις την τέλεια γαμήλια τούρτα

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, δεν πρέπει να σταθείς μόνο σε φωτογραφίες που έχεις δει με γαμήλιες τούρτες, αλλά να δώσεις βάση στα κάτωθι:

wedding cake
Unsplash

  1. Κάνε δοκιμή από πριν σε διάφορες γεύσεις μέχρι να καταλήξεις σε αυτήν που σου αρέσει περισσότερο και μη δώσεις μόνο βάση στην εξωτερική εμφάνιση. Η γαμήλια τούρτα είναι ένα μικρό έργο τέχνης που θα εντυπωσιάσει μόλις παρουσιαστεί στην αίθουσα της δεξίωσης, αλλά σε έναν δεύτερο χρόνο όλοι οι καλεσμένοι θα φαντάζονται την στιγμή που θα απολαύσουν μια κουταλιά! Μην τους απογοητεύσεις.
  2. Παραμέρισε την παραδοσιακή λευκή τούρτα και άφησε χώρο στον patissier να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό γλυκό που θα κερδίσει τους καλεσμένους σου.
  3. Μη μείνεις μόνο στην κλασική κρέμα αλλά προτίμησε κι άλλες γεύσεις, όπως καραμέλα, φυστίκι, τιραμισού, μπλάκ φόρεστ, καρύδα κ.λπ., ενώ ζήτα προτάσεις για τις τάσεις που επικρατούν στον στολισμό ανά εποχή, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και το στυλ του γάμου σου.
  4. Κάνε σωστό υπολογισμό. Να θυμάσαι πως 1 κιλό τούρτας αντιστοιχεί σε 10 +/- καλεσμένους και ότι η τιμή του κιλού ποικίλλει.
  5. Καλό είναι να ζητήσεις να ετοιμαστεί το πολύ 2 μέρες πριν από τον γάμο, ώστε να εξασφαλίσεις την άριστη ποιότητά της.
  6. Ξεκίνα την έρευνα 1-2 μήνες πριν από τη μεγάλη μέρα, έτσι ώστε να έχεις χρόνο και να μην πανικοβληθείς τελευταία στιγμή.

Βρες την καλύτερη γαμήλια τούρτα στους... καλύτερους!

Μελιστάλακτο


Στον πιο γλυκό προορισμό της πόλης θα ενθουσιαστεί και ο πιο απαιτητικός... ουρανίσκος! Στο Μελιστάλακτο τα γλυκά είναι η ειδικότητά τους - όπως και τα γλυκά χαμόγελα! Ένας ορμητικός χείμαρρος βελούδινης σοκολάτας γάλακτος και σάλτσα καραμέλας αγκαλιάζουν τραγανά κομμάτια από μπισκότο. Μπανάνες, κεράσια, φράουλες, ζουμερά φρούτα φωλιάζουν στα πιο γλυκά σημεία.

Υπέροχη, φρεσκοχτυπημένη, αφράτη σαντιγί απλώνεται, σχεδόν ερωτικά. Στρώματα από ολόφρεσκο παντεσπάνι ξεκουράζουν τις πιο μυρωδάτες κρέμες. Αποτέλεσμα; Τούρτες-έργα τέχνης που προκαλούν θαυμασμό και γίνονται αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στους λάτρεις -και όχι μόνο- των γλυκών απολαύσεων.

Στο melistalakto.gr θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για να... γλυκάνεις τους καλεσμένους σου τη μεγάλη μέρα, αφού οι υπέθυνοι θα σε κατευθύνουν με την εμπειρία τους στη σωστή επιλογή της γαμήλιας τούρτας. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πεις τις προτιμήσεις σου στις γεύσεις και στον στολισμό και να αφήσεις το Μελιστάλακτο να κάνει τη... διαφορά στο γλυκό αποτέλεσμα!

Info

Δείτε περισσότερα εδώ