Wedding photography: 5 συμβουλές για να επιλέξεις τον κατάλληλο φωτογράφο!

Αποτύπωσε το γάμο σου με τον καλύτερο τρόπο

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Η επιλογή του φωτογράφου είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την κατάλληλη προετοιμασία του γάμου σου. Και αυτό γιατί τόσο οι φωτογραφίες όσο και η βιντεοσκόπησή του είναι κάτι που θα κρατήσεις για όλη την υπόλοιπη ζωή σου.

Τι είναι αυτό όμως που πρέπει να προσέξεις σε ότι αφορά το φωτογράφου που θα διαλέξεις; Ποιά είναι τα πιο βασικά κριτήρια κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας; Παρακάτω σου έχουμε μερικές συμβουλές με όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την επιλογή σου. (δες και πως να διαλέξεις το νυφικό των ονείρων σου για μια εκθαμβωτική εμφάνιση)

Wedding photography: Έτσι θα επιλέξεις τον κατάλληλο φωτογράφο για το γάμο σου!

  • Ξεκίνα κάνοντας μια έρευνα από φίλους, γνωστούς, συγγενείς αλλά και σερφάροντας για να βρεις 2-3 φωτογράφους που θεωρείς ότι θα μπορούσαν να σε καλύψουν για όλα όσα έχεις στο μυαλό σου.
  • Μόλις καταλήξεις σε 2-3 φωτογράφους των οποίων η δουλειά σε εκφράζει κανόνισε ένα προσωπικό ραντεβού μαζί τους προκειμένου να σου εξηγήσουν όλα όσα μπορούν να σου προσφέρουν για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής σου.

wedding_photography_country
Unsplash

  • Στο ραντεβού που θα κάνεις με τους υποψήφιους φωτογράφους διευκρίνισε το κόστος για τις υπηρεσίες τους μαζί με όλα εκείνα που θα σου παρέχουν στη συνέχεια (φωτογραφίες σε έντυπη και digital μορφή, άλμπουμ, βίντεο) κ.λπ.
  • Μην αμελείς να τους ρωτήσεις για την παράδοση του φωτογραφικού υλικού από το γάμο σου και μάθε πότε ακριβώς θα έχεις στα χέρια σου τις τελικές φωτογραφίες αλλά και το βίντεο του γάμου.
  • Δώσε στον φωτογράφο της επιλογής σου τις κατάλληλες κατευθύνσεις σε ότι αφορά το πως θέλεις να αποτυπωθεί ο γάμος σου μέσα από το φακό, όπως ακριβώς το έχεις φανταστεί. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να καταλάβει και ο ίδιος για το πως πρέπει να κινηθεί, κλασικά, ελεύθερα, πιο μοντέρνα;

Καλλιτεχνική πινελιά!

Εάν θέλεις να ξεφύγεις από τα καθιερωμένα και ψάχνεις για πιο αυθόρμητες και ζωντανές φωτογραφίες γεμάτες ενέργεια για το γάμο σου τότε η Whiteproject, μια μικρή ομάδα επαγγελματιών, φωτογράφων και βιντεοληπτών, με ειδίκευση στο αντικείμενο, είναι η ιδανική πρόταση.

foto_gamos

Το στυλ φωτογράφισης είναι κατά κύριο λόγο ρεπορταζιακό (photojournalistic) αποφεύγοντας τα στημένα κάδρα και πόζες, ενώ σκοπός της είναι να δημιουργήσει μια ιστορία που θα σου θυμίζει με τον καλύτερο τρόπο τη ξεχωριστή ημέρα του γάμου σου.

Info

Δείτε περισσότερα εδώ