Η neon τάση των 80s ήρθε για να μείνει

Μπορεί να μεταμορφώσει τις εμφανίσεις σου!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η neon τάση των 80s ήρθε για να μείνει

Η μόδα κύκλους κάνει και φέρνει διαρκώς τάσεις από το παρελθόν, στις οποίες βάζει μια μοντέρνα πινελιά. Έτσι από πέρυσι είδαμε σε πασαρέλες και street style το neon χρώμα να κυριαρχεί και το μέλλον της μόδας να διαγράφεται ιδιαίτερα... φωτεινό! Μετά από μια δεκαετία αδράνειας, τα φωσφοριζέ χρώματα σε όλους τους τόνους κάνουν αισθητή την παρουσία τους και φέτος την άνοιξη, αφού τα color trends "ψηφίζουν" να βάλουμε όλες τις φωτεινές αποχρώσεις στα σύνολά μας.

neon colors catwalks

Είτε σε μονόχρωμα outfits, είτε ως λεπτομέρειες σε αξεσουάρ και παπούτσια, οι πιο φανταχτερές αποχρώσεις του ροζ, του κίτρινου και του πράσινου επιστρέφουν στο προσκήνιο, κουβαλώντας μαζί τους λίγη από τη χρυσή εποχή των 80s. Αυτό που είδαμε περισσότερο σε catwalks αλλά και στους δρόμους της πόλης είναι το lime green σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ!

neon Balmain

Balmain S/S2021

Ίσως μέχρι πρότινος να μην ήταν μια εύκολα φορέσιμη τάση τόσο στην καθημερινότητα όσο και σε πιο ιδιαίτερες περιστάσεις, ωστόσο το neon μπαίνει στη λίστα με τα trends ακόμα πιο δυναμικά και πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουμε! Είναι μάλιστα το χρώμα με το οποίο θα κάνουμε το πιο μοδάτο color blocking (γνωρίζοντας φυσικά τους κανόνες), παίρνοντας μια ιδέα από το υπέροχο sporty look της Chiara Ferragni.

neon Ricostru

Ricostru S/S2021

WHY IT WORKS

Mε τα brands Balmain και Ricostru να υιοθετούν την επιστροφή του neon, ένα είναι σίγουρο: Το fluo δεν πρέπει να λείπει από την ντουλάπα σου! Σκέφτεσαι μήπως ότι θα μοιάζεις λίγο σαν πυγολαμπίδα μέσα σε ένα καταπράσινο λιβάδι; Μην ανησυχείς καθόλου. Μια λεπτομέρεια από αυτό το χρώμα συνδυασμένη με γήινες αποχρώσεις στα ρούχα σου είναι ό,τι χρειάζεσαι για να δείχνεις –και να είσαι– πλήρως ενημερωμένη για τις τάσεις του 2021. Γιατί όχι, βέβαια, ένα πλήρως ενημερωμένο ανοιξιάτικο look σε neon αποχρώσεις όπως αυτό που σου έχω ήδη προτείνει.

neon κίτρινη τσάντα

COLOR BLOCKING

Για να μην ξεφύγεις από τις συνήθειές σου, που θέλουν τα έντονα χρώματα να τα συνδυάζουμε με μαύρο ή λευκό, επίλεξε ένα denim σορτσάκι που θα το συνδυάσεις με ένα πουκάμισο σε φωσφοριζέ χρώμα ή ένα top. (δες εδώ τα cut-out tops της άνοιξης)! Είναι η τέλεια λύση για ένα casual πρωινό ή απογευματινό look. Αν πάλι είσαι τολμηρή, κάνε ένα εντυπωσιακό color blocking συνδυάζοντας πορτοκαλί, κίτρινο και φούξια! Και μην ξεχάσεις να ρίξεις μια ματιά στα pop αξεσουάρ της άνοιξης!

neon color blocking

THE SHOES

Και εδώ ρόλο παίζει η περίσταση αλλά και το στυλ σου. Από τα αθλητικά που στηρίζουν επάξια το casual look μέχρι τις ψηλοτάκουνες γόβες σου και μάλιστα σε ένα φωτεινό χρώμα που θα σε βοηθήσουν για να κάνεις color blocking. Δοκίμασε το φούξια ή το κίτρινο!

neon κίτρινο πανωφόρι

THE COAT

Πόσο stylish, πια! Δοκίμασε να φορέσεις ένα oversized blazer στη neon απόχρωση της επιλογής σου με το denim παντελόνι σου (φόρεσέ το από μέσα για μια πιο ενημερωμένη εμφάνιση) - και όχι μόνο! Θα το συνδυάσεις με μπεζ και λευκό, ενώ μαζί του μπορείς να δημιουργήσεις υπέροχα head-to-toe σύνολα.