Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

Αν την προτείνει ο διατροφολόγος πες αμέσως όχι: Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη δίαιτα - Μπορεί να σε σκοτώσει

Το όνομα και τα χαρακτηριστικά της

Αν την προτείνει ο διατροφολόγος πες αμέσως όχι: Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη δίαιτα - Μπορεί να σε σκοτώσει
DIET NEWS 19.08.2022 13:08
Από Youweekly Team

Αν θέλεις να χάσεις κιλά, καλό είναι να απευθυνθείς σε κάποιον γυναικολόγο με καλές κριτικές για να ξέρεις ότι θα σου προτείνει ένα καλό πλάνο κατάλληλο για την υγεία σου και τον τρόπο ζωής σου. Μην ακολουθήσεις από μόνη σου κάποια δίαιτα που είδες στο διαδίκτυο.

Για παράδειγμα, υπάρχει μια δίαιτα που κυκλοφορεί και παρόλο που σου υπόσχεται πολλά, μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στην υγεία σου, μέχρι να φέρει και θάνατο.

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη δίαιτα

Το όνομα αυτής: Snake Diet ή αλλιώς Δίαιτα του Φιδιού. Το αρχικό στάδιο περιλαμβάνει την κατανάλωση βραδινού και, στη συνέχεια, μία 48ωρη νηστεία, ενώ, παράλληλα, καταναλώνεις Snake Juice (ποτό με ηλεκτρολύτες που δεν έχει περάσει από έρευνα για το πόσο ασφαλές είναι). Έπειτα, έρχεται άλλη μία νηστεία 72 ωρών, κατά την οποία πρέπει να μετράς την κέτωση (μία μεταβολική κατάσταση που προκαλείται από χαμηλά ποσοστά υδατανθράκων), καθώς αυτή είναι που ενεργοποιεί η εν λόγω δίαιτα.

Αυτό που δε διευκρινίζεται είναι το τι ακριβώς τρως μετά από αυτήν τη νηστεία. Η μόνη αναφορά που γίνεται είναι ότι τα γεύματα πρέπει να είναι απλά, όχι σε μεγάλες ποσότητες και τακτικά.

Οι ειδικοί ήδη εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με την εν λόγω δίαιτα! Όταν δεν καταναλώνεις τροφή, όμως, δε στερείσαι μόνο των θερμίδων που τις συνοδεύουν, αλλά και των θρεπτικών τους συστατικών που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό. Το γεγονός ότι έχει τόσο άμεση σχέση με την κέτωση δημιουργεί ένα ακόμη ρίσκο για την υγεία, αφού αυξάνονται οι πιθανότητες για κετοξέωση. Αυτή είναι μία σοβαρή κατάσταση που συνδέεται με τον διαβήτη και μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, ζαλάδες, μυϊκές κράμπες, ακόμη και κώμα.

Με όλα τα παραπάνω, το αποτέλεσμα είναι, όχι μόνο να χάνεις θερμίδες και λίπος, αλλά και καθαρό βάρος και ιστό, όπως μυϊκή μάζα και οργανικά κύτταρα.

Nα σημειωθεί πως πολλά διάστημα ονόματα ακολουθούν επικίνδυνες και στερητικές δίαιτες με σκοπό να χάσουν άμεσα κιλά ή να μείνουν σταθεροί σε αυτά που ήδη είναι, όπως για παράδειγμα η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πώς θα μπεις στο περσινό σου σορτσάκι: Η χημική δίαιτα για να χάσεις σε 7 ημέρες 7 κιλά

Την ακολουθούν όλες οι Ρωσίδες: Αυτή είναι η χημική δίαιτα που θα "στεγνώσει" τον κορμό σου

Share