Κορωνοϊός: Μπορεί να μεταδοθεί μέσω αερίων; Οι ειδικοί απαντούν

Σας αφορά!

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Μπορεί να μεταδοθεί μέσω αερίων; Οι ειδικοί απαντούν

Μπορεί τελικά να μεταδοθεί ο κορωνοϊός μέσω αερίων; Οι ειδικοί απαντούν και η απάντησή τους σας αφορά, μιας και η νέα έρευνα έδωσε τέλος σε άλλη μια απορία του κόσμου.

Ο κορωνοϊός μας έκανε όλους να κολλήσουμε στις θέσεις μας και να ζούμε με συνεχή φόβο, ώστε να αποφύγουμε αυτή την ασθένεια. Αυτή η πανδημία έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως σε μεγάλη κλίμακα με περισσότερους από ένα εκατομμύριο θανάτους μέχρι στιγμής.

Ξεκίνησε ως μεταδοτική λοίμωξη, αλλά έχει πλέον γίνει πανδημία. Αρχικά, διαπιστώθηκε ότι αυτός ο ιός εξαπλώνεται μόνο μέσω άμεσης φυσικής επαφής αλλά με τον χρόνο και την έρευνα, ανακαλύπτονται πολλές νέες γωνίες που σχετίζονται με αυτήν τη θανατηφόρα εξάπλωση του ιού.

Επιστήμονες από όλο τον κόσμο προσπαθούν να βρουν μια θεραπεία για αυτήν την πανδημία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάτι σίγουρο και για αυτό οι άνθρωποι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί για να μην αφήσουν κανένα "κενό" και πέσουν στην παγίδα του COVID-19.

Όχι μόνο τα σταγονίδια, αλλά και τα αέρια μπορούν επίσης να προκαλέσουν μετάδοση κορωνοϊού. Μετά από πολλές έρευνες, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα αέρια είναι και αυτά μια πιθανή αιτία μετάδοσης του COVID-19.

Όλα όσα αναφέρουν οι ειδικοί για την μετάδοση κορωνοϊού μέσω αερίων

Από την κοινωνική αποστασιοποίηση, την απομόνωση έως την υγιεινή και την προστασία του προσώπου, δοκιμάζουμε όλα τα πιθανά μέτρα για να αποτρέψουμε την λοίμωξη. Μέχρι τώρα, έχουμε τις πληροφορίες ότι ο ιός μπορεί να "ζήσει" στον αέρα για 30 λεπτά.

Επίσης, μπορεί να ζει σε διαφορετικές επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων υφασμάτων, πλαστικών και μεταλλικών επιφανειών. Όμως, το νέο εύρημα δείχνει ότι τα αέρια είναι εξίσου επικίνδυνα.

Ωστόσο, δεν υπάρχει σαφής απάντηση, αλλά έχοντας υπόψη τη δυνατότητα μετάδοσης, οι ειδικοί λένε πως ναι πρέπει να προσέξουμε. Αυτό το αποτέλεσμα βγήκε με βάση το ότι ο ιός βρίσκεται και στα κόπρανα. Ένας Αυστραλός γιατρός έκτακτης ανάγκης, ο Δρ. Andy Tagg, παρείχε κάποιες πληροφορίες. Είπε ότι τα αέρια έχουν την ικανότητα να μεταφερθούν στον αέρα και πολύ μακριά μάλιστα.

Ωστόσο, ανέφερε επίσης ότι αν κάποιος αερίζεται, ενώ φοράει παντελόνι, ενώ οι πιθανότητες μετάδοσης είναι πολύ χαμηλές δεν είναι μηδενικές. Επομένως, είναι καλύτερο να αποφευχθεί μια τέτοια κατάσταση. Δεν φαντάζεστε τι ρόλο παίζουν τα ούρα και τα κόπρανα στην πανδημία. Ένα πολύ σημαντικό εργαλείο έρχεται από τη Γαλλία και υπόσχεται πολλά.