Θρήνος - «Έφυγε» ο Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης

Απέραντη θλίψη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θρήνος - «Έφυγε» ο Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον κόσμο της δημοσιογραφίας, μιας και έγινε γνωστή η είδηση πως σήμερα, «έφυγε» από τη ζωή, ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας, Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης.

Την τελευταία του πνοή άφησε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης.

Ο Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης γεννήθηκε το 1942 στα Κύρια Δράμας, σπούδασε κοινωνιολογία και αποφοίτησε απ' τη φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου. Υπήρξε ανταποκριτής στο Βελιγράδι των εφημερίδων «Αυγή» και «Ελευθεροτυπία» και του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ συνεργάστηκε και με διεθνή πρακτορεία ειδήσεων. Τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με το «Athens Review of books».

Τα βιβλία που έγραψε ήταν τα: «Γιουγκοσλαβία- η έκρηξη του εθνικισμού» και «Η δολοφονία της Γιουγκοσλαβίας», ενώ επιμελήθηκε τα βιβλία: «Η επιβολή της βαρβαρότητας στη Γιουγκοσλαβία» και «Μιλόσεβιτς ένας επιτάφιος».
Μετέφρασε μεταξύ των άλλων τα βιβλία «Ο Δερβίσης και ο Θάνατος» του Μέσα Σελίμοβιτς, «Η γεύση της εξουσίας» του Λάντισλαβ Μνιάτσκο, «Η διαλεκτική του συγκεκριμένου» και «Η διαλεκτική της κρίσης» του Κάρελ Κόσικ , «Ο σερβικός λαϊκισμός», του Νεμπόϊσα Πόποβ , «Στόμα γεμάτο χώμα», «Ο θάνατος του κυρίου Γκόλουζα», «Η απολύτρωση» του Μπράνιμιρ Στσεπάνοβιτς, «Όταν άνθιζαν τα κολοκύθια» Ντράγκοσλαβ Μιχαϊλοβιτς, «Το λεξικό των Χαζάρων» του Μίλοραντ Πάβιτς, «Χιόνι στην Αθήνα» του Βίντοσαβ Στεφάνοβιτς.

Οι απόψεις του έχουν αποτυπωθεί σε δύο βιβλία, το «Νεκροταφείο των Ιδεών 1917-2017» και «Ο σταλινισμός και οι μεταμοντέρνοι θαυμαστές του». Η πολιτική του κηδεία θα γίνει το Σάββατο στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης

Πηγή: iefimerida.gr

Πέρα από τον Λεωνίδα Χατζηπροδρομίδη, χθες έφυγε από τη ζωή και ένας γνωστός αθλητής

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον κόσμο του αθλητισμού, με την είδηση πως ένας κορυφαίος αθλητής πέθανε αφού νόσησε με τον Κορωνοϊό, χάνοντας τη μάχη.

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην ποδηλάτος, Ιτάλο Ντε Ζαν.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγη ώρα, ο ΠΟΥ κήρυξε πανδημία για τον κορωνοϊό. Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση.

Ο Ιταλός προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό και απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών, όντας ένα ακόμη θύμα από τον ιό που μαστίζει όλο τον πλανήτη αλλά και την γείτονα χώρα.

Ο Ιτάλο Ντε Ζαν θεωρούνταν ένας από τους κορυφαίους ποδηλάτες στην ιστορία της Ιταλίας, έχοντας κερδίσει τον «Γύρο της Ιταλίας» το 1948 και ένα χρόνο νωρίτερα το Μιλάνο-Τορίνο.

κορωνοϊός αθλητής

Πηγή: protothema.gr