Κιμ Γιονγκ Ουν: Νέες πληροφορίες στο φως - Ο κορωνοϊός αλλάζει τα δεδομένα

Τι συμβαίνει;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κιμ Γιονγκ Ουν: Νέες πληροφορίες στο φως - Ο κορωνοϊός αλλάζει τα δεδομένα

Τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά με νέες πληροφορίες να έρχονται στο φως αναφορικά με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Τι αναφέρουν για τον ηγέτη της Β. Κορέας και ποια η σχέση με τις εξελίξεις που έχει "φέρει" ο κορωνοϊός. Μήπως "κρύβεται"';

Σπουδαίες είναι οι εξελίξεις για τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος παραδόξως λείπει από τις εκδηλώσεις προς τιμήν του παππού του και ιδρυτή του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, Κιμ Ιλ Σουνγκ, μην έχοντας κάνει δημόσια εμφάνιση, αλλά τη στιγμή που τονίζεται σε κάθε κατεύθυνση, ότι είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του, εξηγείται και ο λόγος της εξαφάνισης.

Η Βόρεια Κορέα έχει ανακοινώσει ότι δεν έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, αλλά δεδομένου ότι η χώρα έχει λάβει πολύ αυστηρά μέτρα για να αποτρέψει μια επιδημία, η απουσία του Κιμ από δημόσιες τελετές δεν είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστη, δήλωσε σε βουλευτές ο υπουργός Ενοποίησης Κιμ Γεόν-τσουλ, που επιβλέπει τις επαφές με τη Βόρεια Κορέα. Ο ίδιος ο ηγέτης της χώρας, άλλωστε, είχε δώσει τη δική του... λύση για το θέμα.

«Είναι αλήθεια ότι ποτέ δεν έχει χάσει την επέτειο για τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ από τότε που ανέλαβε την εξουσία, αλλά πολλές εκδηλώσεις της επετείου, μεταξύ των οποίων εορτασμοί και ένα επίσημο δείπνο, έχουν ματαιωθεί λόγω των ανησυχιών για τον κορωνοϊό», δήλωσε ο Κιμ Γεόν-τσουλ στη Βουλή. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο περιστάσεις από τα μέσα Ιανουαρίου κατά τις οποίες ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είχε κάνει καμία δημόσια εμφάνιση για σχεδόν 20 ημέρες. «Δεν το θεωρώ αυτό ιδιαίτερα ασυνήθιστο δεδομένης της σημερινής κατάστασης».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί τη Δευτέρα πως είναι ενήμερος για την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν, απευθύνοντάς του την ευχή να «είναι καλά», χωρίς όμως να επεκταθεί σε λεπτομέρειες. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε ότι είναι ενήμερος για τις αναφορές περί της υγείας του Κιμ και ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Η Βόρεια Κορέα έχει ακυρώσει κάποιες μεγάλες εκδηλώσεις, ενώ έκλεισε τα σύνορα και επέβαλε καραντίνα σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την εξάπλωση του κορωνοϊού. Ωστόσο, εάν ο Κιμ Γιονγκ Ουν κρύβεται λόγω των φόβων για την COVID-19, αυτό θα «καθιστούσε διάτρητη τη ρητορική των κρατικών μέσων ενημέρωσης περί τέλειας διαχείρισης αυτής της κρίσης», δήλωσε ο Τσαντ Ο’ Κάρολο, διευθύνων σύμβουλος του Korea Risk Group, που παρακολουθεί τη Βόρεια Κορέα. «Εάν προσπαθεί απλά να αποφύγει τη μόλυνση, θεωρητικά θα ήταν πολύ εύκολο να δημοσιευθούν φωτογραφίες ή βίντεο με έναν Κιμ που φαίνεται υγιής», δήλωσε. Δείτε ωστόσο και ποια είναι η σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ουν. Η γυναίκα πίσω από τον σκληρό αυτόν άντρα.

Πηγή: athensmagazine.gr

Τι ανέφεραν οι πληροφορίες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν, που έχουμε τώρα νέες εξελίξεις αναφορικά με τον κορωνοϊό;

Ιαπωνικά μέσα είχαν μεταδώσει ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν είναι σε κώμα μετά την εγχείριση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του μήνα.

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εμφανίζεται «φυτό», ύστερα από εγχείριση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε, ενώ το Reuters δεν κάνει εντελώς ξεκάθαρο αν το ταξίδι της κινεζικής αποστολής αφορά την επιδείνωση της κατάστασής του, ενώ σχόλιο για την υγεία του έκανε και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η ιαπωνική εφημερίδα Shukan Gendai ανέφερε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι σε κώμα, επικαλούμενη έναν κινέζο γιατρό ο οποίος αποτελεί μέρος της ομάδας που μεταβαίνει στην Βόρεια Κορέα για να αναλάβει τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Πηγή: ethnos.gr