Κορωνοϊός: 12 κρούσματα σε ιδιωτική κλινική στην Κοζάνη

Σήμανε συναγερμός

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 12 κρούσματα σε ιδιωτική κλινική στην Κοζάνη

Ώρες αγωνίας στην Κοζάνη ύστερα από τον εντοπισμό τουλάχιστον 12 κρουσμάτων κορωνοϊού σε ιδιωτική κλινική, όπως έγινε γνωστό, μετά τα μοριακά τεστ που διενήργησε η διεύθυνση του θεραπευτηρίου τις τελευταίες ημέρες. Ανησυχία προκλήθηκε την περασμένη βδομάδα όταν βρέθηκε θετική στον ιό μια ασθενής.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, δέκα ασθενείς από τους 200 που νοσηλεύονται στην κλινική και δύο εργαζόμενοι από τους 130, διαγνώστηκαν με νόσο covid-19. Πέντε έχουν διακομισθεί στα νοσοκομεία Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο, άλλοι πέντε ασυμπτωματικοί παραμένουν στο θεραπευτήριο και οι δύο εργαζόμενοι είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η ιχνηλάτηση των επαφών συνεχίζεται, ενώ το τελευταίο 48ωρο έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 200 μοριακά τεστ. Αύριο, Τρίτη, κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στην κλινική για τη διενέργεια και νέων τεστ σε εργαζόμενους και νοσηλευόμενους. Δείτε εδώ όλα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το άνοιγμα της εστίασης.

Η κλινική έχει τμηματοποιηθεί, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού, συνεχίζοντας τους ελέγχους σε καθημερινή βάση, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

Πηγή: protothema.gr

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορωνοϊού

Σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, 1251 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 116721, εκ των οποίων το 52.7% άνδρες.

5007 (4.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 31293 (26.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

600 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 167 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 668 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κορωνοϊός κρούσματα Ελλάδα

Τέλος, έχουμε 89 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3092 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1237 (40.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.