Επίθεση με βιτριόλι: Καρέ - καρέ οι κινήσεις της 36χρονης κατά τη διάρκεια της δίκης

Τι έκανε όλη τη μέρα στη φυλακή;

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: Καρέ - καρέ οι κινήσεις της 36χρονης κατά τη διάρκεια της δίκης

H 36χρονη κατηγορούμενη για την υπόθεσης της επίθεσης με βιτριόλι, δεν βρέθηκε στη δίκη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (15/9), αλλά προτίμησε να μείνει στο κελί της και να παρακολουθήσει τις εξελίξεις από την τηλεόραση.

Η δίκη πήρε αναβολή μέχρι τις 30 του μήνα, ωστόσο δεν είναι ακόμα βέβαιο αν η κατηγορούμενη θα βρεθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Ο Τάσος Τεργιάκης στην εκπομπή Πρωινό, μετέδωσε τις αναλυτικές κινήσεις της 36χρονης μέσα στη φυλακή, όση ώρα η Ιωάννα βρισκόταν στα δικαστήρια.

Οι κινήσεις της 36χρονης την ώρα της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι

  • Δεν πήγε για πρωινό στις 8:30 και έμεινε στο κελί της
  • Δεν προαυλίστηκε μέχρι τις 10:30
  • Παρακολούθησε στην τηλεόραση ζωντανά την άφιξη της Ιωάννας
  • Δεν πήγε για φαγητό στις 11:30
  • Είδε ζωντανά τις δηλώσεις της Ιωάννας
  • 15:30 -17:30: Έκανε διάλλειμα στην αυλή
  • Στις 18:30 πήγε για βραδινό φαγητό
  • Στις 20:00 έκλεισαν τα κελιά

Η 36χρονη μπορεί να αποφυλακιστεί ακόμη και λίγους μήνες μετά τη δίκη

Η δίκη της υπόθεσης της επίθεσης με βιτριόλι διεκόπη χθες (17/9) και πήρε αναβολή για τις 30 Σεπτέμβρη. Η Ιωάννα εμφανίστηκε στο δικαστήριο, κίνηση που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο, ωστόσο η κατηγορούμενη αποφάσισε να μην πάει.

Η μητέρα της κατηγορούμενης μάλιστα ξέσπασε και αποκάλεσε δειλή τη δράστρια για την απόφασή της να μην πάει στο δικαστήριο.

Όπως ανέφερε ο ALPHA, η ανώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί στην κατηγορούμενη είναι τα 15 χρόνια. Αν βέβαια εργαστεί στη φυλακή, θα μπορεί να αποφυλακιστεί όταν θα έχει εκτίσει 6 χρόνια, δηλαδή σε 4,5 χρόνια από σήμερα.

Ωστόσο αν κερδίσει ελαφρυντικά και η ποινή πέσει στα 9 χρόνια, σε 2 χρόνια θα είναι ελεύθερη, όπως αναφέρθηκε στις ειδήσεις του Alpha.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να πέσει και σε 5 χρόνια η ποινή, που αυτό σημαίνει πως σε λίγους μήνες μετά την καταδίκη της θα βγει από τη φυλακή.