Τραγωδία με αεροσκάφος στο Νεπάλ - Πάνω από 60 οι νεκροί

Θλιβερές εικόνες

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Τραγωδία με αεροσκάφος στο Νεπάλ - Πάνω από 60 οι νεκροί

Μια πολύ θλιβερή είδηση έγινε γνωστή το πρωί της Κυριακής 15/1, καθώς συνετρίβη αεροσκάφος με 72 επιβαίνοντες συνετρίβη στην περιοχή Ποχάρα του Νεπάλ (δείτε εδώ αναλυτικά τι συνέβη).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ λέγεται, μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 67 νεκροί από το σημείο, που έγινε η πτώση και οι δύο άτομα έχουν μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Νέος απολογισμός για την τραγωδία στο Νεπάλ

Μάλιστα το αεροσκάφος, που συνετρίβη ήταν ηλικίας 15 ετών, ενώ παράλληλα λέγεται πως τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί 5 αντίστοιχα δυστυχήματα με το συγκεκριμένο να είναι το χειρότερο της 5ετίας.

Σύμφωνα με τον Eλεύθερο τύπο το αεροπορικό δυστύχημα αυτό είναι το πλέον πολύνεκρο στο Νεπάλ από τον Μάρτιο του 2018, όταν πτήση της US-Bangla συνετρίβη στο Κατμαντού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 51 από τους 71 επιβαίνοντες, σύμφωνα με το Δίκτυο Ασφάλειας της Αεροπορίας.

Τουλάχιστον 309 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2000 σε συντριβές αεροσκαφών ή ελικοπτέρων στο Νεπάλ, όπου βρίσκονται οκτώ από τα 14 υψηλότερα βουνά του πλανήτη, μεταξύ των οποίων το Έβερεστ, όπου ο καιρός μπορεί να αλλάξει ξαφνικά και να επικρατήσουν επικίνδυνες συνθήκες.

Στη χώρα υπάρχουν επίσης ορισμένα από τα πλέον απομονωμένα και δύσκολα στην προσέγγιση αεροδρόμια του κόσμου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει την πρόσβαση νεπαλέζικων αεροπορικών εταιριών στον εναέριο χώρο της από το 2013, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.