Πρωτοψάλτη: «Η φράση του κ. Κιμούλη "Καταγγελίες τύπου Μπεκατώρου" αποτελεί ύβρη»

«Της δίνω 10 χρυσά μετάλλια γι’ αυτή της την κίνηση»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πρωτοψάλτη: «Η φράση του κ. Κιμούλη

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Secret των Παραπολιτικών και τον Γιάννη Ξυνόπουλο, μίλησε για τις καταγγελίες παρενόχλησης στον καλλιτεχνικό χώρο.

«Τον πρώτο λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη. Δηλώνω ότι είμαι κι εγώ μαζί τους και στηρίζω τα θύματα για όλα αυτά που συμβαίνουν. Θέλω να συγχαρώ την κ. Σοφία Μπεκατώρου που πραγματικά άνοιξε την καρδιά της και έφερε στο φως όλα αυτά τα φρικτά γεγονότα.

Κανείς δεν φανταζόταν, ούτε καν η ίδια, τι πόρτα θα άνοιγε για την εξυγίανση. Αυτό που έκανε είναι συγκλονιστικό. Της δίνω 10 χρυσά μετάλλια γι’ αυτή της την κίνηση! Για μένα ήταν τρομακτική ανακάλυψη κάποιων χαρακτήρων, γιατί κάποιους ανθρώπους που τους ξέρουμε όλοι και δεν χρειάζεται να τους ονοματίσω, τους είχαμε τοποθετήσει στην καρδιά μας, στη ζωή μας, στην τέχνη του θεάτρου.

Ξαφνικά ανοίγει μια, πως να την πω, χαράδρα, να την πω τρύπα, και αρχίζουν και πέφτουν άνθρωποι», σχολίασε η τραγουδίστρια.

Η δήλωση της Πρωτοψάλτη κατά Κιμούλη

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη επίσης, δήλωσε πως την ενόχλησαν και τη θύμωσαν πάρα πολύ κάποια γεγονότα, όπως η: «Καταγγελίες τύπου Μπεκατώρου», την οποία είπε ο Γιώργος Κιμούλης.

«Αν δεν κάνω λάθος, την είπε ο κύριος Γιώργος Κιμούλης. Πιστεύω ότι αποτελεί ύβρη όχι μόνο προς την κ. Μπεκατώρου, αλλά προς όλες τις γυναίκες. Η «μόδα Μπεκατώρου» υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει όσο υπάρχουν σχεδιαστές τέτοιου είδους δυστυχώς. Γι’ αυτό είμαι δίπλα σε όλους όσοι βρίσκουν το θάρρος να σπάσουν αυτόν τον κύκλο της σιωπής», τονίζει η τραγουδίστρια.

Γιώργος Κιμούλης μήνυση

Η ζωή και η ιστορία του Γιώργου Κιμούλη

Ο Γιώργος Κιμούλης (18 Σεπτεμβρίου 1956) είναι Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και μεταφραστής.

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1956. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά επαγγελματικά στο θέατρο το 1977 με τη θεατρική ομάδα "Ελεύθερο Θέατρο" και στον κινηματογράφο το 1981 στην ταινία "Τα όπλα μου ρίχνουν λουλούδια". Το 1986 δημιούργησε τη δική του θεατρική ομάδα, το "Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας". Το 1996 ίδρυσε δραματική σχολή. Είναι μέλος του "Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών" -στο οποίο κατά το παρελθόν έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος- και μέλος της "εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων".

Έχει παντρευτεί και έχει χωρίσει δύο φορές. Ο πρώτος του γάμος ήταν με την τραγουδίστρια Μαργαρίτα Ζορμπαλά και δεύτερος με την Ελληνίδα πολιτικό Μαρία Δαμανάκη, με την οποία απέκτησε την κόρη του, Μαριάννα.

Τον Οκτώβριο του 2016 ορίστηκε μέλος της επιτροπής διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση.[1] Στις 28 Φεβρουαρίου του 2017 ορίστηκε πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και παραιτήθηκε από τη θέση αυτή λίγες ημέρες μετά, στις 16 Μαρτίου.