Πελάτες σας αφορά: Έκτακτη ανακοίνωση από τα Goody's Burger House

Τι συνέβη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πελάτες σας αφορά: Έκτακτη ανακοίνωση από τα Goody's Burger House

Η Goody's Burger House (γνωστό κι ως Goody's) είναι ελληνική αλυσίδα εστιατορίων γρήγορου φαγητού (ταχυεδεσματοπωλείο), μέλος του ομίλου Vivartia.

Το πρώτο κατάστημα Goody's ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 από τον Ιωάννη Διονυσιάδη, ενώ το πρώτο της κατάστημα στην Αθήνα άνοιξε το 1981. Στον όμιλο των Goody's, ο οποίος από τη δεκαετία του 1990 λειτούργησε με τη μέθοδο της δικαιόχρησης, προστέθηκαν στη συνέχεια οι αλυσίδες Flocafé και Hellenic Catering.

Το 1994 εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ το 1997 λειτούργησε τα πρώτα της εστιατόρια εκτός Ελλάδας, συγκεκριμένα στην Κύπρο, τη Βουλγαρία και την Πορτογαλία (στην τελευταία, η επιχειρηματική της δραστηριότητα δεν υφίσταται πλέον). Το 2001 εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με ποσοστό πάνω από 60% η Δέλτα Συμμετοχών Α.Ε., ενώ στη συνέχεια πέρασε στον όμιλο Vivartia.

Μέχρι και το 2013 υπήρχαν 178 εστιατόρια Goody’s σε όλη την Ελλάδα, 5 στην Κύπρο (Λευκωσία, Λεμεσός, Λάρνακα) και 1 στη Βουλγαρία (Σόφια). Οι εργαζόμενοι στα εστιατόρια ανέρχονταν σε περίπου 5.000 ενώ υπολογιζόταν ότι καθημερινά εξυπηρετούνταν 200.000 άτομα. Η εταιρία, με την κρίση, έχασε πολλά καταστήματα και σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της, τα άτομα που, μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2014, εξυπηρετεί, ανέρχονται στα 100.000.

Το 2002 κατείχε τη δέκατη θέση σε κύκλο εργασιών ανάμεσα σε όλους τους παρεμφερείς ομίλους της Ευρώπης, ενώ μαζί με την αλυσίδα Quick του Βελγίου είναι οι μοναδικές αλυσίδες που καταφέρνουν μεγαλύτερο μερίδιο στις εγχώριες αγορές έναντι της παγκόσμιας αλυσίδας των McDonald's.

Το 2014, τα Goody's άλλαξαν το όνομά τους σε Goody's Burger House, αλλάζοντας επίσης την διακόσμηση των εστιατορίων και το μενού τους, παρότι κάποια από τα εστιατόρια χρησιμοποιούν ακόμη το προηγούμενο σήμα της εταιρείας.

Το πρώτο Κυπριακό εστιατόριο της αλυσίδας Goody's άνοιξε στην Λεωφόρο Μακαρίου της Λεμεσού το 1997. Το 2015, τα πέντε εστιατόρια Goody's έκλεισαν, έπειτα άρνησης της Lani Restaurants, που έφερε ευθύνη για την διαχείριση της αλυσίδας στην Κύπρος) να αγοραστεί το 75% των μετοχών από την Vivartia.Στις αρχές του 2019, λειτούργησαν εκ νέου δύο εστιατόρια Goody's στην Λεμεσό.

Νέο κατάστημα Goody's στην Κύπρο

Goody's Burger House νέο κατάστημα

Επιστρέφουν στην Κύπρο τα Goody’s μετά από απουσία έξι ετών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η επιστροφή αυτή είναι απόρροια δύο βασικών παραγόντων:

  • Tης ανοδικής πορείας που καταγράφει ο τομέας της εστίασης στην Κύπρο, τόσο σε ό,τι αφορά το dine in, όσο και τον τομέα του take away/delivery που έχει γνωρίσει κατακόρυφη ανάπτυξη εν μέσω πανδημίας.
  • Tης δυναμικής επενδυτικής ομάδας που ανέλαβε το master franchise για τη χώρα, δημιουργώντας συνθήκες και προϋποθέσεις για την επάνοδο της «αγαπημένης μάρκας των Κυπρίων», όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, με βάση και τα πρώτα μηνύματα που τους έρχονται από εκατοντάδες καταναλωτές σε social media.

Μέσα στο α’ τρίμηνο του 2022 αναμένεται να ανοίξει στη Μεγαλόνησο το πρώτο Goody’s Burger House και πιο συγκεκριμένα στη Λεμεσό. Θα ακολουθήσει δεύτερο στη Λευκωσία, ενώ στα σχέδια της επενδυτικής ομάδας που έχει αναλάβει το master franchise περιλαμβάνεται η ταχεία ανάπτυξη του δικτύου με στόχο την παγκύπρια κάλυψη. Πληροφορίες από την Κύπρο κάνουν λόγο για άνοιγμα μέχρι και 10 καταστημάτων μέσα στα επόμενα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην οικονομική έκθεση του ομίλου Vivartia για το 2020 αναφερόταν ότι «η ανάπτυξη εκτός Ελλάδας θα συνεχιστεί με ανάπτυξη καταστημάτων Goody’s Burger House σε Κύπρο και Σαουδική Αραβία, του σήματος Flocafe Espresso Room σε Κατάρ και ενός ακόμα σημείου σε εμπορικό κέντρο στο Κουβέιτ, καθώς στα εν λόγω έργα υπήρξε καθυστέρηση λόγω των συνεπειών της πανδημίας».

TAGS