Κασερόπιτα Θεσσαλονίκης: Η πίτα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

Σύντομα και εύκολα!

Κασερόπιτα Θεσσαλονίκης: Η πίτα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

Δοκιμάστε και εσείς να φτιάξετε μια πίτα που σας εγγυάται ότι θα την λατρέψουν όλοι. Η κασερόπιτα Θεσσαλονίκης είναι αυτή που θα κάνει τα παιδιά σας και όχι μόνο να σας λατρέψουν.

Πάρτε χαρτί και μολύβι και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα της συνταγής

Υλικά

  • 10 φύλλα κρούστας (450 γρ.)
  • 200 ml φρέσκο γάλα
  • 2 αυγά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50 ml ελαιόλαδο για το άλειμμα

Για τη γέμιση

  • 300 ml φρέσκο γάλα
  • 500 γρ. κασέρι, χοντροτριμμένο
  • 2 αυγά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Γέμιση: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να αφρίζει. Ρίχνουμε το κασέρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε, καλύπτουμε την κρέμα με διαφανή μεμβράνη, με τρόπο ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια για να μη δημιουργήσει πέτσα, και αφήνουμε περίπου 5 λεπτά, να κρυώσει.

Προσθέτουμε τα αυγά και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και αλείφουμε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο. Στρώνουμε 5 από τα φύλλα στο ταψί, λαδώνοντας το καθένα ξεχωριστά, με τρόπο ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Αδειάζουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, αλείφοντας το καθένα ξεχωριστά με λίγο ελαιόλαδο. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων της βάσης, στρίβοντάς τες με τα δάχτυλά μας ώστε να δημιουργηθεί ένα όμορφο σχήμα (σαν κορδόνι).

Αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο την επιφάνεια της πίτας και τη χαράσσουμε βαθιά σε κομμάτια. Το μαχαίρι μας θα πρέπει να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τη μέση της πίτας. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και αλατοπίπερο για 1-2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Περιχύνουμε ομοιόμορφα την πίτα και αφήνουμε 10 λεπτά να απορροφηθεί. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στο χαμηλό ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσει αλλά να ψηθεί και από κάτω. Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά με μια σπάτουλα την άκρη της πίτας. (Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, αν χρειαστεί.) Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε την πίτα να κρυώσει λίγο και να γίνει χλιαρή, και σερβίρουμε.

Γεμιστή πίτα με τραγανό φύλλο, λιωμένα τυριά και χωριάτικο λουκάνικο!

Θα πάθετε την πλάκα σας με την συνταγή που σας παρουσιάζει σήμερα το Youweekly.gr! Γεμιστή πίτα με τραγανό φύλλο, λιωμένα τυριά και χωριάτικο λουκάνικο!

Στην Ελλάδα λατρεύουμε τις πίτες, όπως και τους συνδυασμούς για τη γέμιση τους.

Στη συγκεκριμένη συνταγή θα μάθετε πως μπορείτε να φτιάξετε μια πίτα με φύλλο κρούστας και με γέμιση μοτσαρέλας και λουκάνικου χωριάτικου]

Σπιτικό και πεντανόστιμο μπέργκερ με παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο!

Υλικά

-6 φύλλα κρούστας
-4 μικρά λουκάνικα χωριάτικα (ή 2 μεγάλα) κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-100 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
-100 γρ. Βούτυρο
-700 γρ. Γάλα
-250 γρ. Μοτσαρέλα τριμμένη
-Αλάτι,πιπέρι
-Μοσχοκάρυδο
-Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα λουκάνικα που έχουμε κόψει σε φέτες και στη συνέχεια προσθέτουμε και το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο να μαραθεί λίγο. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας δυνατά για να μην κολλήσει. Μολις αυτό γίνει μία μάζα αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός. Αν δεν εχει απορροφηθεί το γάλα και δεν έχουμε διαλύσει καλά τυχόν σβώλους, δεν προσθέτουμε άλλο γάλα! Συνεχίζουμε λίγο λίγο ώσπου να τελειώσει το γάλα και θέλουμε να έχουμε το αποτέλεσμα μιας αρκετά σφιχτής μπεσαμέλ.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, την τριμμένη μοτσαρέλα και τα λουκάνικα με το κρεμμυδάκι που σωτάραμε στην αρχή. Ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι και απλώνουμε το πρώτο φύλλο ώστε να καλύπτει όλο τον πάτο και να εξέχει γύρω γύρω. Λαδώνουμε ξανά και προσθέτουμε το δεύτερο φύλλο και το ίδιο κάνουμε και για το τρίτο. Προσθέτουμε τη γέμιση που φτιάξαμε με τα λουκάνικα στη μέση και απλώνουμε να γεμίσει το ταψάκι. Καλύπτουμε την πίτα μας με τα υπόλοιπα τρία φύλλα λαδώνοντάς τα πάντοτε ενδιάμεσα!

Με τα χέρια μας τυλίγουμε τις άκρες που περισσεύουν γύρω γύρω σχηματίζοντας ένα «σταφανάκι» στην πίτα, λαδώνουμε και αυτές τις άκρες πολύ καλά και με ένα μυτερό μαχαιράκι χαράσσουμε την πίτα στο σχήμα που θα την κόψουμε μετά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα ή ώσπου να πάρει χρώμα το φύλλο.