Γλασαρισμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου - Λιώνουν στο στόμα

Λαχταριστή συνταγή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γλασαρισμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου - Λιώνουν στο στόμα

Γλασαρισμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, που λιώνουν στο στόμα. Αυτή την συνταγή θα τη φτιάξετε και θα τους ξετρελάνετε όλους μέσα στο σπίτι, τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους.

Την βρήκαμε στο argiro.gr. Τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού με σοκολάτα, (φρουί γλασέ πορτοκάλι), είναι ένα πανεύκολο και αγαπημένο γλύκισμα, που καθαρίζει τη γεύση μας και αφήνει τα αρώματα του φρούτου στην επίγευση.

Υλικά Συνταγής

  • 5 μεγάλα πορτοκάλια με χοντρή φλούδα ή ανάμεικτα κίτρινα φρούτα (γκρέιπφρουτ και περγαμόντο)
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. χυμός πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
  • 1 κ.γλ. χυμός λεμονιού
  • κρυσταλλική ζάχαρη για την επικάλυψη
  • λιωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη

Γλασαρισμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού Μπαρμπαρίγου

Εκτέλεση

  • Για τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού, πλένουμε πρώτα πολύ καλά τα φρούτα. Τα χαράζουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τις φλούδες. Τις βάζουμε σε μπολ, τις καλύπτουμε με νερό και βάρος (για να βυθίζονται). Τις αφήνουμε 8-10 ώρες, αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές.
  • Βράζουμε νερό. Κόβουμε τις φλούδες κατά μήκος σε μπαστουνάκια, και τις βυθίζουμε στο βραστό νερό για 2-3 λεπτά. Μόλις τις βγάλουμε, τις κρυώνουμε και τις σουρώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Τις αφήνουμε σε πιατέλα να στραγγίσουν καλά.
  • Βράζουμε τη ζάχαρη, το χυμό και το λικέρ σε παχύ σιρόπι. Προσθέτουμε τις φλούδες και ανακατεύοντας ρίχνουμε το λεμόνι και βράζουμε για 3-4 λεπτά ακόμη.
  • Αφαιρούμε τις φλούδες με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε μια σχάρα για να στεγνώσουν καλά.
  • Τότε τις μισές φλούδες τις κυλάμε σε δίσκο με κρυσταλλική ζάχαρη, να καλυφθούν καλά γύρω γύρω, και τις άλλες μισές τις βουτάμε (το μισό μπαστουνάκι) σε λιωμένη σοκολάτα και τις αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα.

Δείτε εδώ πως να φτιάξετε και μια συγκλονιστική τυρόπιτα με ανθότυρο!

Ωστόσο αν δεν θέλετε κάτι γλυκό δείτε την συνταγή για φραγκόκοτα κρασάτη στο φούρνο

Φραγκόκοτα κρασάτη στο φούρνο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Το μυστικό είναι στο πορτοκάλι για αυτή την συνταγή που θα φτιάξετε και θα τους ξετρελάνετε όλους μέσα στο σπίτι, τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους.

Την βρήκαμε στο argiro.gr. Κρασάτη φραγκόκοτα στο φούρνο και γαρνιτούρα γέμιση για να εντυπωσιάσετε στα γιορτινά σας τραπέζια! Γεμιστή με πορτοκάλι και μυρωδικά, γίνεται το κρέας της λουκούμι, πεντανόστιμο και λαχταριστό

Υλικά Συνταγής

  • 1 φραγκόκοτα 1.300 γραμ. (ή ένα κοτόπουλο)
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
  • 1 κλαδάκι δενδρολίβανο
  • 2 κλαδάκια θυμάρι
  • 1 σκ. σκόρδο με τη φλούδα
  • 8 φέτες μπέικον
  • 1 φλ. μαυροδάφνη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα

  • 2 κσ. ελαιόλαδο
  • 100 γραμ. συκωτάκια πουλιών
  • 100 γραμ. κιμά χοιρινό
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μήλο κομμένο σε καρέ
  • 10 δαμάσκηνα
  • 10 κάστανα προβρασμένα
  • 4 κσ. κονιάκ
  • 1 φλ. κρουτόν
  • αλάτι
  • πιπέρι

Φραγκόκοτα κρασάτη φούρνος Μπαρμπαρίγου

Εκτέλεση

  • Για την κρασάτη φραγκόκοτα στο φούρνο, πλένουμε πρώτα το πουλερικό και το ταμπονάρουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέσα και έξω.
  • Ψιλοκόβουμε το δενδρολίβανο και το θυμάρι, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο και 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες και αλατοπιπερώνουμε.

  • Γεμίζουμε με το μείγμα την κοιλιά του πουλερικού. Προσθέτουμε το κομμένο πορτοκάλι. Το αλείφουμε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά. Το καλύπτουμε με τις φέτες μπέικον και το δένουμε. Το βάζουμε σε ένα ταψί λαδωμένο. Προσθέτουμε το σκόρδο.
  • Ψήνουμε τη φραγκόκοτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα στους 200 °C. Αφήνουμε να ψηθεί για 30΄, περιχύνουμε με τη μισή μαυροδάφνη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 °C και προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί. Σιγοψήνουμε για 20΄επιπλέον.
  • Η φραγκόκοτα είναι έτοιμη όταν τρυπάμε το μπούτι και τα υγρά που βγαίνουν είναι διάφανα. Αφήνουμε σκεπασμένο το πουλερικό για 10΄και έπειτα κόβουμε σε μερίδες.

Για τη γαρνιτούρα

  • Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε καλά τα ψιλοκομμένα συκωτάκια και τον κιμά για 10΄. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να γίνει διάφανο για 10΄. Προσθέτουμε το μήλο, τα κάστανα, τα δαμάσκηνα και το κονιάκ.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγα από τα υγρά του ταψιού. Αφήνουμε να σιγοψηθεί για 10΄για να ενωθούν οι γεύσεις. Τέλος, αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα κρουτόν.
  • Σερβίρουμε τη φραγκόκοτα με τη γαρνιτούρα σε πιατέλα και περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού.