Τηλεθέαση (1/3): Ποιο κανάλι επέλεξαν οι τηλεθεατές για να ενημερωθούν σχετικά με την Τραγωδία στα Τέμπη

Ποιο κεντρικό δελτίο ειδήσεων καθήλωσε το κοινό

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/ MΟTIONTEAM/EUROKINISSI
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/ MΟTIONTEAM/EUROKINISSI

Η απόλυτη τραγωδία βλέπουμε να διαδραματίζεται στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα μετά τη σφοδρή σύγκρουση σιδηροδρομικών τρένων στα Τέμπη, με αυτό που είχε κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη να φέρει για την ώρα πάνω από 40 νεκρούς με τον αριθμό να αυξάνεται (δείτε εδώ ποιες εκπομπές δε θα προβληθούν σήμερα 2/3 στο Mega).

Όπως όλα δείχνουν, τα αίτια της σύγκρουσης οφείλονται στο σταθμάρχη, αλλά και στα χρόνια προβλήματα σχετικά με τον τρόπο, με τον οποίο λειτουργούν τα τρένα στη χώρα. Απόδειξη για το τι δεν πήγε καλά την τραγική εκείνη νύχτα είναι το ηχητικό ντοκουμέντο, που κυκλοφορεί με το διάλογο του σταθμάρχη (δείτε τον εδώ).

Λόγω της τραγωδία αυτής, βλέπουμε να έχει κηρυχτεί 3ημερο εθνικό πένθος και μάλιστα από τη μεριά τους μέσα δεν πρόβαλαν την Τετάρτη 1/3 καμία ψυχαγωγική εκπομπή και reality show, αλλά επικεντρώθηκαν περισσότερο στην live ενημέρωση του κοινού.

Οι σκηνές και το ρεπορτάζ, που προβλήθηκε ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο, καθώς ράγισαν καρδιές με τις φωνές της μητέρας, που έψαχνε την κόρη της έξω από το νοσοκομείο στη Λάρισα (δείτε το εδώ).

Η τραγωδία στα Τέμπη καθήλωσε του τηλεθεατές

Γενικότερα, είδαμε να επικρατούν τα δελτία ειδήσεων και μάλιστα όσες εκπομπές έκαναν ψυχαγωγία, άλλαξαν τη θεματολογία τους και προσαρμόστηκαν στην ιδιαίτερη επικαιρότητα, που προέκυψε.

Έτσι λοιπόν, αφού δελτία ειδήσεων είχαν την τιμητική τους και πιο συγκεκριμένα με βάση τα νούμερα τηλεθέασης, που πήραμε στα χέρια μας για την Τετάρτη 1/3 είδαμε να βγαίνει πρώτο το δελτίο του Alpha με 20,6% (19,3 21,7 20,8 21,7 19,6), μιας και κάλυψε το όλο θέμα με βίντεο και συνεντεύξεις, που έκοψαν την ανάσα.

Δελτία ειδήσεων

  • ΑΝΤ1: News, 12,8
  • ALPHA: Νews, 20,6
  • STAR: News 13,8
  • ΣΚΑΙ: News, 10,3
  • OPEN: News, 6,0
  • ΕΡΤ: News, 4,7
  • MEGA: Γεγονότα 13,5

Προσοχή: Τα παραπάνω στοιχεία τηλεθέασης δεν είναι καθαρά αλλά κατά προσέγγιση και απεικονίζουν ενδεικτικά την χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων όλων των καναλιών. Η αναλυτική αναφορά τηλεθέασης με τα ακριβή στοιχεία για όλα τα προγράμματα σε όλα τα κοινά, όπως και έρευνες αγοράς, είναι διαθέσιμα μόνο στην εταιρεία μετρήσεων Nielsen.