Εάν έχεις παρατηρήσει πως τα μαλλιά σου ταλαιπωρούνται από το στέγνωμα και το styling, είναι σημαντικό μερικές φορές το μήνα να τα αφήνεις να στεγνώνουν φυσικά. Για να μην κάνεις όμως εκπτώσεις στην εμφάνισή σου, ακολούθησε τις συμβουλές τoυ Youweekly.gr

Λούσε και φρόντισε
Όταν αφήνεις τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά, θα πρέπει να τα έχεις λούσει προσεκτικά και να τους έχεις βάλει conditioner. Συχνά, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το φριζάρισμα και ο καλύτερος τρόπος να το αποφύγεις είναι να διατηρήσεις τα μαλλιά σου ενυδατωμένα.

Στέγνωσέ τα με την πετσέτα
Ταμποναριστά όμως και ποτέ με τρίψιμο. Εστίασε κυρίως στις ρίζες επειδή είναι η λιγότερο εκτεθειμένη περιοχή των μαλλιών σου και θα στεγνώσουν τελευταίες. Επειδή πάλι θέλεις να αποφύγεις το φριζάρισμα, θυμήσου πως κάθε τύπος μαλλιών χρειάζεται να έχει στεγνώσει σε διαφορετικό βαθμό πριν τα χτενίσεις και βάλεις προϊόντα περιποίησης. Τα ίσια μαλλιά θα πρέπει να φτάσουν στο 80%, τα σπαστά στο 60% και τα σγουρά μόλις στο 40%. Συνεχίστε παρακάτω..

Βούρτσισμα

Όταν τελειώσεις το στέγνωμα με την πετσέτα, ξέμπλεξε προσεκτικά τα μαλλιά σου. Αν έχεις ίσια μαλλιά θα πρέπει να χρησιμοποιείς μια επίπεδη βούρτσα, αν είναι πιο σπαστά μια χτένα με αραιά δόντια ενώ αν έχεις σγουρά μαλλιά χτένισέ τα με τα δάχτυλά σου.Ξεγέλασέ τους με το χρώμα.Βάλε προϊόν περιποίηση

Το σωστό προϊόν κάνει όλη τη διαφορά. Αν έχεις ίσια μαλλιά χρησιμοποίησε ένα ελαφρύ λάδι και βάλε το μόνο στις άκρες. Στα σπαστά μαλλιά, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις ένα υβρίδιο μεταξύ λαδιού και κρέμας για επιπλέον όγκο και υγρασία – βάλε το από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Τα σγουρά μαλλιά ανταποκρίνονται καλύτερα με μους με βάση το λάδι.

Βούρτσισε, τρίψε και στριφογύρισε

Για να σιγουρευτείς πως τα μαλλιά στεγνώνουν όπως θα το ήθελες, θα πρέπει να τα βουρτσίζεις, να τα τρίβεις ή να τα στριφογυρίζεις συνεχώς ώστε να εκτίθεται κάθε τούφα στον αέρα. Με τα ίσια μαλλιά είναι καλύτερο να τα βουρτσίζεις. Μπορείς να τρίβεις τα σπαστά μαλλιά αλλά απόφυγε να τα «τσαλακώνεις» γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει ψαλίδα. Αν είσαι κατσαρομάλλα, πιάνε μικρές τούφες και στρίβε την κάθε μία προς διαφορετική κατεύθυνση. Θα μοιάζεις λίγο σαν τη Shirley Temple, αλλά μην ανησυχείς! Όταν θα στεγνώσουν τελείως, κάνε ένα απαλό μασάζ στο κρανίο και οι μπούκλες θα μαλακώσουν. Έτσι δεν θα χαλάσουν οι μπούκλες και δεν θα δημιουργηθεί φριζάρισμα.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Nude γόβες: Η τάση της φετινής μόδας! Φόρεσέ τες τον χειμώνα όπως οι Ελληνίδες celebrities

Έχεις πρόβλημα ακμής; – Καταπολέμησέ το με μηλόξυδο!

Δίαιτα των 8 ωρών: Χάστε 10 κιλά σε 6 εβδομάδες

 

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ