Κι αν ακόµα στέκεστε δίβουλοι, οι παρακάτω φωτογραφίες δεν σας αφήνουν άλλο περιθώριο παρά να τους εντάξετε στην ταξιδιωτική σας ατζέντα!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡΧΕΙΟ

1. Giethoorn, Ολλανδία

Βρίσκεται στην ολλανδική επαρχία του Overijssel, στο κεντροανατολικό τµήµα της χώρας, και είναι γνωστό και ως «Βενετία της Ολλανδίας». Σίγουρα θα αναρωτιέστε για ποιον λόγο το αποκαλούν έτσι. Μάθετε λοιπόν ότι το συγκεκριµένο χωριό δεν έχει καθόλου δρόµους (εκτός από ένα µονοπάτι για ποδήλατα)! Ναι, σωστά διαβάσατε! Οι µετακινήσεις σας εδώ θα είναι πλωτές, µε βάρκες, σε κανάλια που αγγίζουν ακόµα και τα 7,5 χλµ., ενώ το βάθος τους µόλις το 1 µ.! Απολαύστε την ηρεµία και τη γαλήνη που επικρατεί σε αυτό το µέρος ελλείψει αυτοκινήτων και κάθε είδους µεταφορικών µέσων, µε εξαίρεση φυσικά τις βάρκες που θα σας µεταφέρουν από κανάλι σε κανάλι. Θαυµάστε το εντυπωσιακό σκηνικό, µε τα παραδοσιακά σπίτια χτισµένα πάνω σε νησάκια που επικοινωνούν µεταξύ τους µόνο µε ξύλινες γέφυρες , και αδράξτε την ευκαιρία για να νιώσετε εντελώς αποκοµµένοι για λίγο από την καθηµερινότητά σας.

2. Riomaggiore, Ιταλία

Το πιο χρωµατιστό χωριό της Ευρώπης εντοπίζεται στη βόρεια Ιταλία, σε µια µικρή κοιλάδα στην περιοχή της Λιγουρίας, και ονοµάζεται Riomaggiore! Μαζί µε τέσσερις ακόµα οικισµούς συνθέτει την επαρχία της Cinque Terre. Το γραφικό ψαροχώρι, που δεσπόζει στη Riviera de Levante, στον κόλπο της Γένοβας στη Μεσόγειο, µοιάζει να ξεπήδησε από ζωγραφικό καµβά µε τα εντυπωσιακά πυργόσπιτα, τα παραδοσιακά κτήρια, τη µικρή παραλία και τον γραφικό προβλήτα. Σε αντίθεση µε το µπλε της θάλασσας -είναι χτισµένο σε γκρεµό και αγναντεύει από ψηλά το απέραντο γαλάζιο-, στο εσωτερικό του κυριαρχεί το… ουράνιο τόξο!

Μια βόλτα στα σοκάκια του είναι αρκετή για να αποκτήσουµε θετική ενέργεια! Δεν παραλείπουµε να κάνουµε µια στάση στον κεντρικό δρόµο Via Colombo, για να τσιµπήσουµε κάτι στα εστιατόρια που υπάρχουν εδώ ή για να απολαύσουµε απλώς έναν αυθεντικό ιταλικό espresso. Το εν λόγω χωριό δηµιουργήθηκε τον 13ο αι. και είναι γνωστό για την παραγωγή κρασιού από αµπελώνες της περιοχής καθώς και για την ιστορικότητά του!

3. La Pan Tan, Βιετνάµ

Πόση οµορφιά µπορεί να έχει χαρίσει απλόχερα η φύση σε κάποια µέρη; Η απάντηση έρχεται µέσα από το χωριό La Pan Tan, της κοινότητας Mu Cang Chai, στην επαρχία Yen Bai, στο βορειότερο τµήµα του βορειοκεντρικού Βιετνάµ. Οι ενοποιηµένοι ορυζώνες, που µοιάζουν σαν σκάλες που θα µας οδηγήσουν στον ουρανό, προσελκύουν µεγάλο αριθµό τουριστών και συγκαταλέγονται στους πιο δηµοφιλείς προορισµούς της χώρας. Άλλωστε η εντυπωσιακή οµορφιά των πεδίων, που είναι ορατή σχεδόν από όλα τα σηµεία στην περιοχή, δεν είναι και από τα θεάµατα που συναντάµε συχνά. Σηµειώστε ότι µέχρι το 1996 στις συγκεκριµένες εκτάσεις γης οι κάτοικοι καλλιεργούσαν οπιούχες παπαρούνες, ενώ από το 2007 τα χωριά της κοινότητας έχουν αναγνωριστεί ως «κληρονοµιά» από το Υπουργείο Πολιτισµού, Αθλητισµού και Τουρισµού της χώρας.

4. Reine, Νορβηγία

Το µαγευτικό χωριό Reine βρίσκεται στο νησί Moskenesoya στο αρχιπέλαγος Lofoten, στη βόρεια Νορβηγία. Με σκορπισµένα στην ακτή και στις γύρω κορυφές τα δίχρωµα (σε κόκκινο-λευκό) σπιτάκια των ψαράδων και µε ένα φυσικό τοπίο άκρως επιβλητικό, καθόλου άδικα δεν χαρακτηρίζεται ως ένα από τα οµορφότερα µέρη στον κόσµο. Από τα πιο δηµοφιλή του αρχιπελάγους, θα σας µυήσει σε µια ταξιδιωτική εµπειρία µακριά από την πεπατηµένη. Εκτός του ότι το µεγαλείο της φύσης µε τους επιβλητικούς ορεινούς όγκους ολόγυρά σας θα σας προκαλέσει δέος, εντύπωση θα σας…διαβάστε την συνέχεια στο travelstyle.gr

loading...