\"Σταματήστε τη βία κατά των γυναικών\" Oι πριγκίπισες της Disney και οι stars του Hollywood ενώνουν τις δυνάμεις τους για το σκοπό αυτό

\

"Όταν εκείνος σταματήσει να σου συμπεριφέρεται σαν πριγκίπισα, τότε να τον καταγγείλεις και να τον εγκαταλείψεις" και "η ζωή μπορεί όντως να γίνει σαν παραμύθι αν σπάσεις τη σιωπή σου" είναι δυο από τα συνθήματα που χρησιμοποιούν οι καμπάνιες κατά της κακοποίησης των γυναικών.


Από την Έλενα Φάκου

Με αφορμή το κατάπτυστο περιστατικό το οποίο διαδραματίστηκε στο Καλλιμάρμαρο στα πλαίσια της συναυλίας "Όλοι μαζί μπορούμε" όπου ένας αλήτης χτύπησε τη γυναίκα του και οι αντιδράσεις του κόσμου δεν ήταν ακριβώς αυτές που θα έπρεπε, αποδείχθηκε ότι τελικά, όλοι μαζί μπορεί να μπορούμε να μαζέψουμε τρόφιμα, αλλά δε μπορούμε να μαζέψουμε το μακρύ χέρι ενός θραδύσειλου που χτυπάει γυναίκα. Δεν ξέρω ποιον να λυπηθώ περισσότερο: Εκείνον, εκείνη, ή την κοινωνία μας.

Ο σκιτσογράφος Alessandro Palombo, γνωστός για τα σχέδια τα οποία δημιουργεί για κοινωνικούς σκοπούς, έφτιαξε μια σειρά από σκίτσα, τα οποία δείχνουν τις πριγκίπισες του Disney να έχουν πέσει θύματα ξυλοδαρμού από τους συντρόφους τους και να κρατούν αφίσες με τα πρόσωπά τους οι οποίες γράφουν πάνω τη λέξη "δειλός". Με τον τρόπο αυτό, ο Palombo προσπαθεί να απευθύνει έκκληση τόσο στο μικρό όσο και στο μεγάλο κοινό για την καταγγελία της βίας κατά των γυναικών η οποία αφορά σε τεράστιο αριθμο του πληθυσμού.



Παράλληλα με αυτή την καμπάνια για την ευαισθητοποίηση επίσης κατά της βίας έχουν φωτογραφηθεί μεγάλες σταρ του cinema και του τραγουδιού οι οποίες βγήκαν κακοποιημένες θέλοντας να περάσουν το μήνυμα κατά της σιωπής. Δυστυχώς, στο περιστατικό που διαδραματίστηκε στο Καλλιμάρμαρο ενώ όλη η Ελλάδα είδε τη γυναίκα να τρώει ξύλο, εκείνη δεν προέβη σε καταγγελία.


Καμμία γυναίκα δεν πρέπει να πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Μίλα. Κατάγγειλε. Σταμάτησε αυτό που σου συμβαίνει. Αν δεν το κάνεις εσύ πρώτη, δε θα το κάνει κανείς άλλος για σενα.


Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr


Aυτοί είναι οι λόγοι που κάποιοι άντρες έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας

Μεγάλωσες παίζοντας με Bibi bo; Nα γιατί ο Τζον Τζον κατέστρεψε γενιές και γενιές

Μarilyn Monroe: Eνα μη συνηθισμένο νυφικό για μια μη συνηθισμένη γυναίκα