Με μικρές αλλαγές, μπορείτε να κάνετε το δωμάτιο σας να δείχνει μεγαλύτερο. Δεν θέλει κόπο και έξοδα, απλά τον σωστό τρόπο. Μεταμορφώστε το λιλιπούτειο χώρο σας με 7 απλές κινήσεις!

Φως στα “χαμηλά”

Χρησιμοποιήστε χαμηλά φωτιστικά δαπέδου και επιτραπέζια. Δηλαδή, φροντίστε να φωτίζεται μόνο το κάτω μισό μέρος του δωματίου σας. Αυτό είναι ένα απλό τρικ που κάνει την οροφή να φαίνεται ψηλότερη και το δωμάτιο πιο ευάερο.

Καλύψτε το πάτωμα

Τοποθετήστε μεγάλα χαλιά που μπαίνουν κάτω από όλα τα έπιπλα σας και καλύπτουν σχεδόν όλο το πάτωμα. Θα δώσετε συνοχή και έκταση στο χώρο, γιατί όταν τα έπιπλα βγαίνουν έξω από το χαλί προκαλούν μια χαοτική αίσθηση που δεν βοηθά τους μικρούς χώρους.

Εύκολη πρόσβαση

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να παραγεμίζετε ένα μικρό χώρο με έπιπλα. Ο καλύτερος τόπος για να τεστάρετε αν το δωμάτιο είναι αρκετά λιτό είναι να βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν διαφορετικοί διάδρομοι για να μπαινοβγαίνετε στο δωμάτιο χωρίς να σκουντουφλάτε ή να μετακινείτε τα έπιπλα. Η διάταξη του δωματίου είναι πολύ βασική όταν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με το μέγεθος του χώρου. Οπότε αφαιρέστε κάποια κομμάτια ώστε να μπορείτε να κινήστε ελεύθερα στο χώρο.

Όλα σε ζεύγη

Δύο ίδια πορτατίφ, δύο όμοιες μικρές πολυθρόνες είναι προτιμότερες από έναν καναπέ. Χαρίζουν ομοιομορφία στο χώρο και δίνουν την αίσθηση της τάξης και της ισορροπίας μέσα στο χώρο. Σκοπός είναι το δωμάτιο να φαίνεται όσο πιο τακτοποιημένο γίνεται.

2

Μεγάλη η δύναμη της Τέχνης

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως ένας μεγάλος πίνακας ζωγραφικής μικραίνει το χώρο. Λάθος! Ένα, μόνο ένα όμως, μεγάλο πόστερ ή ένας πίνακας ζωγραφικής δίνει μία πινελιά στυλ στο δωμάτιο ενώ ταυτόχρονα το κάνει (περιέργως!) να δείχνει μεγαλύτερο.

Απλό, λιτό και απέριττο

Το minimal στυλ είναι ιδανικό για μικρούς χώρους. Πολλά, μικρά έπιπλα “φορτώνουν” το χώρο και τον κάνουν λιγότερο λειτουργικό. Η καλύτερη επιλογή είναι τα πιο μεγάλα έπιπλα που θα μετριούνται στα δάχτυλα ενός χεριού. Προσοχή, βέβαια, το μέγεθος των κομματιών που θα επιλέξετε να είναι αντιστοίχως ανάλογη με το δωμάτιο σας.

Τραβήξτε τις κουρτίνες

Για την ακρίβεια απλώστε τις κουρτίνες σας όσο γίνεται στο χώρο. Το καλύτερο είναι να ξεπερνούν το πλαίσιο του παραθύρου ή τις μπαλκονόπορτας. Αν έχετε την δυνατότητα να επεκτείνεται το κουρτινόξυλο σας, ώστε να καλύπτεται όλος ο τοίχος ακόμα καλύτερα. Θα εκπλαγείτε από την οφθαλμαπάτη που δημιουργεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

6 tips για να φτιάξετε την τέλεια καλοκαιρινή βεράντα

Πως μπορείτε να αλλάξετε τη διακόσμηση της βεράντας σας με 30 ευρώ

Δείτε το ονειρεμένο σπίτι της Αντέλ και θα πάθετε πλάκα (ΦΩΤΟ)

 

loading...