Cheeseburgers µε δαχτυλίδια κρεµµυδιού! Μια συνταγή διαφορετική από τις άλλες...

Cheeseburgers µε δαχτυλίδια κρεµµυδιού! Μια συνταγή διαφορετική από τις άλλες...
ΥΛΙΚΑ

3/4 κιλού κιµά µοσχαρίσιο - Διαβάστε παρακάτω...

3 κρεµµύδια ξερά µεγάλα

½ φλιτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φλιτζ. τσαγ. µπύρα

1 ντοµάτα, κοµµένη σε φέτες

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

4 ψωµάκια για χάµπουργκερ

4 φύλλα σαλάτα πράσινη

4 φέτες τυρί τσένταρ

½ φλιτζ. τσαγ. μαγιονέζα

Αλάτι, πιπέρι

Ήρθε η ώρα για τα λατρεμένα μελομακάρονα! – Οι 2 πιο δημοφιλείς συνταγές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα µπολ, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανοίξτε µια λακκούβα στη µέση. Ρίξτε εκεί 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τη µπύρα. Ξεκινήστε να ανακατεύετε µε ένα σύρµα χειρός, παίρνοντας σταδιακά το αλεύρι από τα τοιχώµατα. Ανακατέψτε καλά µέχρι να έχετε ένα λείο χυλό και βάλτε τον για 1 ώρα στο ψυγείο να σταθεί.

2. Καθαρίστε το 1 κρεµµύδι και τρίψτε το στον τρίφτη. Ρίξτε µέσα σε ένα µεγάλο µπολ τον κιµά, προσθέστε το τριµµένο κρεµµύδι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ζυµώστε καλά µε τα χέρια σας µέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά µεταξύ τους και να πάρετε ένα µαλακό µείγµα. Πλάστε τον κιµά σε 4 µπιφτέκια. Ψήστε τα σε µια γκριλιέρα σε µέτρια φωτιά αφού τα αλείψετε µε λίγο ελαιόλαδο. Γυρίστε τα µε µια σπάτουλα και από τις δύο πλευρές να ψηθούν καλά µέχρι µέσα, αποσύρετε από τη φωτιά και διατηρήστε τα ζεστά σε ένα πιάτο σκεπασµένα µε αλουµινόχαρτο.

Γιατί δεν πρέπει να φας κάτι όταν έχει καθίσει πάνω μύγα! Η αλήθεια θα σε κάνει να αηδιάσεις!

3. Καθαρίστε τα υπόλοιπα 2 κρεµµύδια και κόψτε τα σε ροδέλες. Πάρτε ένα µεγάλο τηγάνι, ρίξτε άφθονο ελαιόλαδο και αφήστε το να ζεσταθεί καλά σε µέτρια φωτιά. Βουτήξτε τις ροδέλες κρεµµυδιού µια µια στο χυλό και τηγανίστε τις στο καυτό λάδι µέχρι να πάρουν χρώµα. Βγάλτε τις µε µια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο µε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το περιττό λάδι.

4. Πλύνετε τα φύλλα της σαλάτας. Κόψτε τα ψωµάκια µε ένα µαχαίρι στη µέση. Πάρτε το πρώτο, αλείψτε τη βάση του µε λίγη µαγιονέζα βάλτε από πάνω ένα φύλλο σαλάτας, ένα µπιφτέκι, 1 φέτα τσένταρ, µια φέτα ντοµάτα και 2-3 δαχτυλίδια κρεµµυδιού. Σκεπάστε µε το άλλο ψωµάκι και επαναλάβετε τη διαδικασία για να φτιάξετε και τα υπόλοιπα cheeseburgers.

  1. Σερβίρετέ τα σε πιάτα, συνοδεύοντας αν θέλετε µε τηγανητές πατάτες.


Προσοχή! Η κίτρινη ουσία στο ποπ κορν του σινεμά δεν είναι βούτυρο…

Συµβουλή

Το µυστικό ενός καλού burger είναι η καλή ποιότητα του κιµά, γι’ αυτό φροντίστε να προµηθευτείτε µοσχαρίσιο άριστης ποιότητας.