Γευστική συνταγή για μαγειρίτσα από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη

Γευστική συνταγή για μαγειρίτσα από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη
#tsoulotip: Μπορείτε την ίδια συνταγή να κάνετε και με συκωτάκια κοτόπουλου.

 

ΥΛΙΚΑ

1kg. αρνίσια συκωταριά

500γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο

1 ½ ltr.νερό ζεστό

50ml. ελαιόλαδο

1 κύβο ζωμό βοδινού

100γρ. ρύζι γλασέ

3 κρόκους

Χυμό από 2-3 λεμόνια

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ



1 Βάζουμε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό, μόλις βράσει ρίχνουμε τη συκωταριά και τη ζεματάμε για 10 λεπτά σε βραστό νερό. Την σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

2 Με ένα μαχαίρι κόβουμε τη συκωταριά πολύ μικρά κομματάκια και την βάζουμε σε ένα μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο.

3 Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και τον άνηθο. Ρίχνουμε τα κομματάκια της συκωταριάς και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για 15 λεπτά.

4 Αφού τα σοτάρουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον κύβο, το ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα, ρίχνοντας το ρύζι 20 λεπτά προτού ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του φαγητού. Αφού μαγειρευτεί το ρύζι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

5 Εκτέλεση για το αυγολέμονο: Χτυπάμε με το σύρμα χειρός τους κρόκους σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και λίγο ζεστό ζουμί από το φαγητό συνεχίζοντας το χτύπημα . Ρίχνουμε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα, βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση.

6 Σερβίρουμε στη σουπιέρα πασπαλίζοντας με άνηθο ψιλοκομμένο και φρεσκοκομμένο πιπέρι.


giorgostsoulis.com