Μούρλια: Οι 5 πιο top συνταγές για καλοκαιρινές, δροσερές μακαρονάδες

Μούρλια: Οι 5 πιο top συνταγές για καλοκαιρινές, δροσερές μακαρονάδες

Εδώ στο Youweekly.gr είμαστε πολύ του φαγητού, του καλού και ποιοτικού φαγητού, γι αυτό βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τις πιο top συνταγές για καλοκαιρινές μακαρονάδες!


Αν και εθνικό φαγητό των Ιταλών, η μακαρονάδα τείνει να γίνει παγκοσμίως αγαπημένο πιάτο, αφού είναι κατάλληλη για όλους, για εκείνους που θέλουν να πειραματιστούν, αναζητούν κάτι το ιδιαίτερο και εκλεπτυσμένο, για όσους γνωρίζουν τα βασικά της μαγειρικής τέχνης και για αυτούς που ο χρόνος τους είναι περιορισμένος.

Η μακαρονάδα είναι φαγητό για κάθε εποχή και το καλοκαίρι την προτιμάμε ελαφριά, χωρίς βαριές σάλτσες και με υλικά που ταιριάζουν στη θερινή ραστώνη. Κι αφού σας έχουμε ήδη αποκαλύψει τον σωστό τρόπο βρασίματος και τα μυστικά για πετυχημένες μακαρονάδες, ας περάσουμε στο δια ταύτα, προτείνοντάς σας τις καλύτερες ιδέες για καλοκαιρινές μακαρονοκαταστάσεις! διαβάστε παρακάτω...

1. Μακαρόνια με ντοματάκια και σκόρδο

4 συνταγές για δροσερές, καλοκαιρινές μακαρονάδες

Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδου και 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι με ολόκληρα ντοματάκια τσέρι, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι για περίπου 15 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υλικά, καθώς και λίγη ρόκα στα μακαρόνια, που έχουμε ήδη βράσει al dente, περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

2. Ζυμαρικά βίδες με φέτα, λαχανικά και καβουρόψιχα

4 συνταγές για δροσερές, καλοκαιρινές μακαρονάδες

Σαν σαλάτα ή σαν κυρίως πιάτο, η γεύση της μακαρονάδας αυτής θα σας αφήσει τις καλύτερες και πιο χορταστικές εντυπώσεις. Αφού έχουμε βράσει τις βίδες, τις ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε ψιλοκομμένες ντομάτες, κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές καθώς και ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μικρά κομμάτια μπρόκολου, λεπτές φέτες κολοκυθιού, τρίμμα φέτας και καβουρόψιχα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια περιχύνουμε με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά πριν σερβίρουμε.

3. Μακαρονάδα με ψητές αγκινάρες

4 συνταγές για δροσερές, καλοκαιρινές μακαρονάδες

Αν και είναι παρεξηγημένο λαχανικό, η αγκινάρα, με μια ιδιαίτερη γεύση που ισορροπεί ανάμεσα σε πικρό και γλυκό, ταιριάζει εξαιρετικά με τα μακαρόνια. Αφού τις πλύνουμε, τις κόψουμε και τις βάλουμε να βράσουν μαζί με λίγο χυμό λεμονιού για περίπου 5 λεπτά, τις τοποθετούμε στη συνέχεια με λίγο αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τις ψήνουμε για 12 λεπτά (6 λεπτά για κάθε πλευρά). Σε άλλο τηγάνι, ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά 3-4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου για 4 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού, τα μακαρόνια που έχουμε ήδη βράσει al dente, τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και τέλος τις αγκινάρες και ανακατεύουμε καλά πριν σερβίρουμε.

4. Πένες με μελιτζάνα και ντομάτα

4 συνταγές για δροσερές, καλοκαιρινές μακαρονάδες

Ντομάτα και μελιτζάνα είναι από τα πιο δημοφιλή λαχανικά του καλοκαιριού, και όταν συνδυάζονται με μακαρόνια, το αποτέλεσμα είναι γευστικότατο. Σε κατσαρόλα, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο και μια μελιτζάνα κομμένη σε μικρά κυβάκια για περίπου 7 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε ντομάτες κονκασέ (1 κονσέρβα) μαζί με αλάτι και πιπέρι και περιμένουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά. Κατόπιν, ρίχνουμε ελιές κομμένες σε φέτες, κάππαρη και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ρίχνουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

6 εύκολες συνταγές για Brunch που είναι άκρως γευστικές και υγιεινές (Photos)

Χαμός στα social media για τα αυγά… σύννεφα! Πως θα τα φτιάξετε μόνοι σας;

Αυτοί είναι οι 9 κανόνες για να φτιάξεις το τέλειο burger! Δεν πάει το μυαλό σου ποιος είναι ο 5ος (photos)