Μια συνταγή για διαφορετικά μπισκοτάκια με σοκολάτα και μέντα. Μικροί και μεγάλοι θα ξετρελαθούν και με το χρώμα και με τη γεύση. Δεν απαιτούν πολύ χρόνο και τώρα που πλησιάζει το Σαββατοκύριακο είναι ιδανική λύση για γλυκάκι.

Συστατικά
Για τα μπισκότα

240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
5  κ.σ. κακάο σκόνη
1 1/8 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
120 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
1 κούπα γάλα 3,5% λιπαρά
Για τη γέμιση μέντας

120 γρ. μαργαρίνη και έξτρα μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
½ κ.γ. εκχύλισμα μέντας
¼ κ.γ. σιρόπι βανίλιας
220 γρ. ζάχαρη άχνη
3-4 σταγόνες από πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για τη γκανάζ

3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
½ κούπα σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Δείτε ακόμη: Μακαρόν βατόμουρο με ροδόνερο: Υγιεινή συνταγή και με λίγα λιπαρά!

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα cookies

Τοποθέτουμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς.
Τοποθετούμε σε 5 μεγάλα ταψιά του φούρνου,  5 κομμάτια λαδόκολλας.
Χρησιμοποιούμε το ηλεκτρικό μίξερ βάζοντας του το σύρμα και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει για 4-5 λεπτά. Θέλουμε να αφρατέψει τελείως η μαργαρίνη. Προσθέτουμε τους 2 κρόκους έναν έναν περιμένοντας να απορροφήθει ο πρώτος κρόκος αφου ρίξουμε τον άλλον. Έπειτα ρίχνουμε και 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα και το αλεύρι.
Προσθέτουμε στο μίξερ , 3 κ.σ. από το μείγμα με το αλεύρι και όλο το γάλα χτυπώντας μέχρι να ανακατευτούν καλά. Θα σας φανεί σαν να έχει κόψει το μείγμα αλλά μη το φοβηθείτε.
Προσθέτουμε άλλες 3 και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι σταδιακά για να μη μας σβολιάσει το βούτυρο και να διαλυθεί τελείως. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάμε για λίγο με το μίξερ, βγάζουμε το μπολ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια πλαστική σπάτουλα.
Με τη βοήθεια ενός κορνέ ρίχνουμε τη ζύμη μας δημιουργώντας στρογγυλά κομμάτια και απέχοντας το ένα από το άλλο περίπου 7 εκ. (το κάθε ταψί θα πρέπει να έχει 6 μπισκότα).
Ψήνουμε ένα ταψί τη φορά για 8-10 λεπτά μέχρι τα μπισκότα να έχουν φουσκώσει ελαφρά και να έχουν απλωθεί καλά αλλά να είναι μαλακά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά. Προσεχτικά τα μεταφέρουμε στη σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη για μπισκότα. Συνολικά θα χρειαστούμε 5 ταψιά.
Για τη γέμιση

Βάζουμε σε ένα μπολάκι τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Βάζουμε το μπολάκι στο φούρνο μικροκυμάτων στα 800 watt για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λεία η σοκολάτα.
Στο μπολ του ηλεκτρικού μίξερ, βάζουμε το βούτυρο, την άχνη, το εκχύλισμα μέντας, τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Δείτε ακόμη: Εύκολα και λαχταριστά σπιτικά ντόνατς με 3 μόνο υλικά!
Συναρμολόγηση

Σε ένα κορνέ βάζουμε τη γέμιση της γκανάζ μέσα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα δεύτερο κορνέ βάζουμε τη γέμιση της μέντας.
Βάζουμε τη μέντα στον πάτο από τα μισά μπισκότα μας.
Στα υπόλοιπα μισά μπισκότα βάζουμε με το κορνέ τη γέμιση της γκανάζ σοκολάτας.
Ενώνουμε τα μπισκότα μεταξύ τους έτσι ώστε η γκανάζ να ακουμπάει τη γέμιση της μέντας και να γίνει ένα διπλογεμιστό μπισκότο.

Δείτε ακόμη: Το πιο λαχταριστό Banoffee με σοκολάτα

Δείτε ακόμη: Φτιάξε το πιο τέλειο red velvet και εντυπωσίασέ τους όλους!

Δείτε ακόμη: Πεντανόστιμη τάρτα Snickers – Θα ξετρελαθείτε

Δείτε ακόμη: Αυθεντικά γαλλικά macarons: Φτιάξε τα εύκολα μόνη σου!

 

loading...